Harjer Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Witam. Jest II część filmu dot. techniki wykonania popera na okonia.Zainteresowanych zapraszam do obejrzenia. https://www.youtube.com/watch?v=MN8l7JeefZo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 (edytowane) Jurek, nie wiem czy przeoczyłem coś na filmie ale jak się pozbywasz tego "uskoku" w miejscu gdzie kończy się naklejona taśma aluminiowa. Zawsze takowy pojawia się na grzbiecie i brzuszku i jest bardzo dobrze widoczny po psiknięciu cienką warstwą farby. Dotąd musiałem zawsze nakładać lakier i lekko zeszlifować aby to wyrównać i dopiero wtedy malować. A z tego co widzę Ty od razu chyba malowałeś aerografem Edytowane 10 Kwietnia 2020 przez G_rzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 (edytowane) Alu trzeba na brzegach bardzo dokładnie dociskać do korpusu. To jest gładzenie z jednoczesnym fragmentaryczny usuwaniem części łuski na grzbiecie. Tym sposobem wypłaszczamy krawędzie. Po oklejeniu korpusów maluję brzuszki. Już to malowaanie-bardzo ważne, pokrywa-maskuje krawędzie. No jednak, gdy się przjrzymy dokładnie widać gdzie są krawędzie. Minimalne różnice: łuska korpus. kryją nałożone warstwy żywicy. Gdy robię woblery extra, np. poza granicę, taśmą alu pokrywam korpus w 100%> Edytowane 10 Kwietnia 2020 przez Harjer 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grubyziom Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 Witam . Chciałem się zabrać za odlewanie spławikow sumowych podwodnych . Mam problem . Po spryskaniu formy rozdzielaczem zalaniu piana zastygnięciu , odlew nie chce wyjść z formy . Próbowałem na sile to pękł w pół . Oczyszczenie formy to jakaś masakra . Można liczyć na jakieś podpowiedzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grubyziom Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 Forma aluminiowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 12 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2020 Kiepski rozdzielacz. Użyj mydła malarskiego(mydło sodowe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2020 Albo pasty do podłóg (pałacowa).Tylko musisz podgrzać, żeby wosk się rozpuścił. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 Witam. Mój chyba pierwszy, tego typu film z warsztatu. Jak robię swoje wahadłówki: 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 14 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2020 Super filmik. Nic tylko siadać do klepania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 14 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2020 Dzięki. W zasadzie Ie pierwsze moje filmy i nie czuje się pewnie jeszcze przed kamerą. Ale napewno będą następne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 30 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ugly-hml Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2020 Dzień dobry,To może i ja wrzucę coś od siebie. Połączone dwa filmy jednej przynęty. Zapraszam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 24 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2020 (edytowane) Zapraszam na kolejny film z cyklu wędkarskie handmade. Tym razem, obiecywany przezemnie instruktaż krok po kroku, jak robię błystki obrotowe na troć. Edytowane 24 Listopada 2020 przez pawlik832 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 Kolejny film. Tym razem rzecz będzie o mandulach. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 2 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 Kolejny film. Tym razem rzecz będzie o mandulach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Zapraszam na kolejny film. Tym razem jak zrobić PARALONKĘ - gąbkę na sandacza. Zapraszam do oglądania 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo40404 Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 Jakby komuś się nudziło w zimowe wieczory, to można sobie kilka jaziowych sdrkow zrobić 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 4 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2021 Zapraszam na kolejny film. W tym odcinku pokazuję, jak tanim kosztem, zrobić sobie bardzo dobrą przynętę, jaką jest spinnerbait w wersji mikro. Sprawdza się bardzo dobrze na okoniach i pstrągach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi