Skocz do zawartości

Filmy instruktażowe forumowiczów - budowa przynęt.

Rekomendowane odpowiedzi

Jurek, nie wiem czy przeoczyłem coś na filmie ale jak się pozbywasz tego "uskoku" w miejscu gdzie kończy się naklejona taśma aluminiowa. Zawsze takowy pojawia się na grzbiecie i brzuszku i jest bardzo dobrze widoczny po psiknięciu cienką warstwą farby. Dotąd musiałem zawsze nakładać lakier i lekko zeszlifować aby to wyrównać i dopiero wtedy malować. A z tego co widzę Ty od razu chyba malowałeś aerografem :)

Edytowane przez G_rzegorz

Alu trzeba na brzegach bardzo dokładnie dociskać do korpusu. To jest gładzenie z jednoczesnym fragmentaryczny usuwaniem części łuski na grzbiecie. Tym sposobem wypłaszczamy krawędzie. Po oklejeniu korpusów maluję brzuszki. Już to malowaanie-bardzo ważne, pokrywa-maskuje krawędzie. No jednak, gdy się przjrzymy dokładnie widać gdzie są krawędzie. Minimalne różnice: łuska korpus. kryją nałożone warstwy żywicy.

Gdy robię woblery extra, np. poza granicę, taśmą alu pokrywam korpus w 100%>

Edytowane przez Harjer
  • Like 1

• 1 miesiąc temu...

Witam . Chciałem się zabrać za odlewanie spławikow sumowych podwodnych . Mam problem . Po spryskaniu formy rozdzielaczem zalaniu piana zastygnięciu , odlew nie chce wyjść z formy . Próbowałem na sile to pękł w pół . Oczyszczenie formy to jakaś masakra . Można liczyć na jakieś podpowiedzi ?

• 5 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...