kocmyrz Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 nie najlepiej też zeń latają jaziowe gówienka po 1-2 cm. To ile jesteś realnie tym w stanie rzucić? ja czekam na 903 (tytany odpuściłem, bo doszły już do abstrakcyjnych cen), ale na lato pod powierzchniowe nie loty będe chyba szukał tez czegoś lżejszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 nie najlepiej też zeń latają jaziowe gówienka po 1-2 cm. To ile jesteś realnie tym w stanie rzucić? ja czekam na 903 (tytany odpuściłem, bo doszły już do abstrakcyjnych cen), ale na lato pod powierzchniowe nie loty będe chyba szukał tez czegoś lżejszego. 10 m? 12 wszystkie pieniądze. Na żyłce 0,18. Są oczywiście różne gówienka... Poza tym to wiatr dyktuje warunki... Ale wędkami z bardziej wiotką szczytówką miewam zauważalnie lepsze osiągi; kwestia przyzwyczajenia, techniki rzutu, być może. W każdym razie trochę ciała musi mieć wobler, by tego Pheniksa naładować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Panowie,a przelotka wyjściowa to jaka jest u was[25 czy 20]??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielbasa99 Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 ...hehehe to może dołożę coś od siebie-mam przyjemność pływać z ZH na rybska wędkę mam identyczną z racji tego,że zamawialiśmy i odbieraliśmy je w tym samym czasie powiem tak- dzisiaj niestety kolega ZH nie dał rady mi towarzyszyć więc byłem zmuszony wybrać się na ciąg dalszy testów owego cudeńka sam ..obiektem mojego zainteresowania były kaczory, bo postanowiłem sprawdzić czy wreszcie można mieć jedną wędkę do zeda i kaczki ,zabrałem ze sobą wszystko co kaczki kochają czyli manns 8cm ,10cm,15cm - główki od 8gr do 20gr,lunker city 11cm,15cm, mepps nr 3,5 ,lusox,alga2 ,rapala x-rap 8-10cm - wszystko to co wymieniłem lata i pracuje wprost bajkowo,nawet 15cm mamuska na główce 20gram nie robi na tym blanku żadnego wrażenia.Rzuty jak z procy,przy prowadzeniu przynęt wzorowo- typowo szczytowo -full miejsca na zacięcie...pod rybą gnie się cały ,pełna kontrola nad rybą,nie gubi ich, branie elektryczne,niesamowite...kaczki łowione były w przedziale 60-80 cmpolecam każdemu kto się zastanawia nad złożeniem wędki i oczywiście polecam pracownię Łukaszapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielbasa99 Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 konkretnie to jest blank T46 model TX684MH i jest to najnowszy blank phenixa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 14 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 EJMEN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielbasa99 Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 ELO kiedy dzerkujemy? podobno mamusie wylazły pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Phenix PST 945-2 Karabela Witam. Panowie potrzebuję info odnośnie tego balnku PST 945-2 ktoś może łowi...może kolega, znajomy...wszelkie info bardzo pomocne dziękuję za zainteresowanie i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Jeśli dobrze kojarzę to kolega siwypike łowi 895-2 to chyba to samo tylko krótsze... ja łowię 894-2. W rodmasie macałem również goły blank 895-2 - co byś chciał wiedzieć? ps. najlepsze info będzie mieć Łukasz więc zadzwoń do Rodmas'u i pogdaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 U mnie 20.Lepiej późno, niż wcale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superKRYSTEK1 Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Phenix PST 945-2 2,85cm , 10-28g Witam Czy ktoś z forumowiczów może mi powiedzieć czy blankPhenix PST 945-2 2,85cm , 10-28g nadaje się na kijek pod bolenia? Chciałbym złożyć sobie kijek tylko pod bolenia, mam kilka blanków na liście ale chciałbym znać opinię waszą o w/w blanku. Poproszę o wszelkie informacje, sugestie, ewentualnie propozycję w tej sprawie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Z tym dłuższym styczności nie miałem,ale machałem krótszym 895-2 o tej samej mocy i cw. Jak dla mnie był już trochę za sztywny w szczycie.Jeden kolega z forum z powodzeniem łowi bolenie z pontonu na PST 895-2 więc może się wypowie. Ja natomiast z racji tego że łowię tylko z brzegu wybrałem model o oczko delikatniejszy,czyli 894-2. Ma piękne ugięcie,ryby się od niego nie odbijają a co więcej szybko je męczy.Bolenie w okolicach 60-70cm wyjeżdżają na nim w około 1-2min. Kapitalny blank do machania woblerkami boleniowymi tak w granicach 7-8cm i wadze 15-20g. Jeśli chodzi o gumki to spokojnie 3 guma + 15-20g główka. Oczywiście mówię o górnej granicy w której da się komfortowo prowadzić przynętę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 phenix fx 794 Łowi ktoś z was wedką na tym blanku?Interesuje mnie on pod pstrąga wobki 4-7cm gumki na główkach od 1-6g i małe wahadełka, stosuje głownie żyłki 0,20 - 0,25 oraz plecionki 10lb.Będę bardzo wdzięczny za kilka uwag,- ale praktycznych typu jak się sprawuje z ww przynetami w silnym nurcie i przede wszystkim doswiadczeń z holu ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Mam mocniejszego w tej długości bo MBX790 ML do 21,węc ograniczę się jedynie do stwierdzenia ,że ten o który pytasz spokojnie obsłuży wobki pstrągowe i zatrzyma w miejscu kabana, a ugięcie karabelek pod rybką jest piękne.Natomiast główki 1-6 g to raczej od górnej wartości . Aktualnie jestem w trakcie zbrojenia wędki pod pstrąga na blanku MHX HS9600-2 do 14 g 12LB.Nie jest to typowy HS choć blank zbieżny z mocnym dolnikiem i czułą szczytówką jednak o płynniejszym ugięciu bez przesztywnień występujących w sandaczowych HS-ch.Wczoraj byłem potestować na Wiśle i miotał wobkami kleniowymi Gębskiego 3,5cm na 12-14m ,exekutory5 i 7 15-18m Rapalka DT 4na 20m.Bardzo fajna szczytówka pokazująca pracę ale nie poddająca się w nurcie . kijek opisany do14 g,ale może więcej ,nada się też na rzecznego okonia pod obrotki małe wachadła i gumy na 5-14g głowkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Ogólnie jestem zadowolony z karabelek mam kilka PST ale FX tylko jednego jest super ale to 2,9 do 40g dlatego pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Pisząc do 40 g masz na myśli te opisane do 28 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 nie,- mam na myśli prawdziwe 40g kij na blanku FX 966 ktorym lowię od jesieni ubiegłego roku i dość ostro przegoniłem go po Renie i tutejszych sandaczach (ok 40szt 50-70cm), jedna z lepszych 40-tek jaką miałem wspaniała pod wobler (6-10cm) i gumę (5-40g). Pisząc gumę mam na myśli agesywny opad szczególnie ten wysoki.Kij daje niesamowicie wysokie podbicie co oczywiście nie wszystkim sie podoba,- ale mnie tak. Jedynie do technik turlanych, lub jak kto woli do metody warszawskiej wolę szkło i to juz sie chyba nie zmieni...Ale tego sie nie da zastąpić zadnym grafitem wiec to tylko szukanie kamienia filozoficznego albo jak kto woli wędkologia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 A to kijek seryjny ?Bo nie widzę tego blanku a przyznam że brakuje takiego modelu w ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 jak najbardziej seryjny i dostępny chyba od września 2011 ale u Łukasza go nie znajdziesz,-popatrz na stronę Zbyszka www.wedki.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Znalazłem chyba czeka mnie przemeblowanie w szafie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 ciesze się że sie do czegoś przydałem, pozdrawiam serdecznie, jak chcesz się jeszcze czegoś dowiedziec od strony urzytkowej tego kija pisz na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Dzięki,coś się będzie rodzić pd koniec lata w temacie jesiennej armaty ,więc na pewno się odezwę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariox Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Jak w tytule , czy ktoś może miał okazję pomacać nowe blanki Phenix Recon ,widziałem na stronie pracowni SpinRod , ciekawe ceny.Interesuje mnie PHX-C714MH 7'1 7 - 21g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Macałem we Wtorek w Rodmasie,jescze cieplutkie były .Kilka bardzo ciekawych modeli, na moje uzupełnienie lini Umbx, za bardzo dobre pieniądze.Może brakuje tylko typowego Ula. Myślę że w przedziale eco jednoskładów , Phenix zabił niezłego cwieka całej reszcie. a czy tak faktycznie będzie czas pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 @Ark70 modułem jak to wygląda? Odpowiednik avida? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi