mariano43 Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Oczywiście 30 % wahadło:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 ..do tego pst 895 jak znalazł... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariano43 Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Dzięki i teraz już wiem co zamawiać dzięki:-) wesołych świąt:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 ...wesołych świąt .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Myślę, że to bardzo dobry rozsądny wybór... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gammbler Opublikowano 24 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 ..do tego pst 895 jak znalazł... to prawda mam takiego kijka i sprawdza sie wzorowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siek Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 to prawda mam takiego kijka i sprawdza sie wzorowomnie też się nim dobrze łowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Ok pod gumy już się będzie zbroil m1 po świętach:-) natomiast coś jeszcze bym chciał bardziej uniwersalnego w długoścci koło 2,7 ,70% guma 40 % wahadło z karabeli coś wynajdzie?Jak już uzbroisz M1 17lb ,to potestuj wahadła.W/g mnie rzutowo poradzi sobie spokojnie z lotnymi przynętami 10g+ i nie będzie potrzebny drugi kij w tej mocy.PST 895 jest świetny do woblerów i kiedy wędkarz potrzebuje kija do przynęt w relacji wobki/gumy 70/30 % sprawdzi się świetnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariano43 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 A jeśli chciałbym z długości 2,9 do 40 gram fx 966 albo pst 966 na rzekę głównie pod gumę główki do 35 gram ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Jakbyś takiego chciał to puknij do @krokkop on ma praktycznie nówkę (raz nad wodą) FX 966 a ponieważ zachorował poważnie na travela to z tego co wiem chce sprzedać FX 966 zanim sie skończą blanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariano43 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Tak właśnie wiem czekam na fotki tego kijka:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxlucius1 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 (edytowane) Któren? Panie popraw ten temat bo aż oczy bolą Edytowane 9 Stycznia 2015 przez esoxlucius1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Jest jeszcze jedna opcja, ale.. jest to travel. Też m1, "964ML" -opisywał go tutaj jeden kolega i też by się nadawał do tego o czym piszesz. Ja myśle o nim pod względem trotek z plaży, ale myślę że będzie to fajny uniwersałek. Sam kije kilku cześciowe, traktowałem z przymrużeniem oka, ale dostałem kijek z serii redeye i powiem szczerze, że robi wrażenie. ; ) Posiadam SP862H, ale to jest kijek pałowaty, taki typowy do cięższego skakania. Ale na Wiśle poniżej 20 gram nie schodzę, więc mi leży jak najbardziej. Bierz Pan tą lżejsza m1 SP862MH, albo travelka ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Phenix MX78H-B vs Taka g 66 7kg? Miła może ktoś okazję łowić ( macać ) kijek zbudowany na takim blanku? Ewentualnie sam blank?Poszukuję czegoś co będzie radziło sobie z gumą 5-6 cali plus 35 gram główka. Czasami kogut max 35 gram.Zastanawiam się też nad xzogą Taka G66 7kg. W przypadku tego blanku jest sporo informacji na jego temat.Jak by ktoś coś wiedział to piszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilobear Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Macałem krótszego brata tego Phenixa. To sztywna pała jest. Więc co kto lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 mowic szczerze, trudno mi jest sobie wyobrazic uzywanie gum na miekkiej pale 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilobear Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 (edytowane) mowic szczerze, trudno mi jest sobie wyobrazic uzywanie gum na miekkiej pale Chodziło mo o to że ten model nie nadaje sie pod gumy. Pod koguty 40-50gr jak najbardziej tak.Wg. tego co napisałeś to wystarczy kij od szczotki. Po co od razu blank. Lepszy do gum i kogutów bedzie model MX-72H lub właśnie Xzoga. Takie moje zdanie. Edytowane 22 Stycznia 2015 przez Kilobear Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał34 Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Phenix 802-2 czy 802-1 WitamMam zamiar zrobić sobie wędkę na jednym z wymienionych blanków. Jestem po pierwszych przymiarkach i oględzinach niestety samych blanków. Zastanawiam się, który z nich będzie lepszy do łowienia okoni na wodzie stojącej, głownie na gumy na głowkach max. 5g i sporadycznie blaszka lub wobler. Częstym przyłowem może być szczupak i sandacz i tu też musi sobie poradzić. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i opinie użytkowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Jeśli wystarczyłaby długośc 230cm ,to świetny do tych celów będzie FX761 ,z czułym szczytem i bocnym dolnikiem.Ma grubszą ściankę o 50% jak FX701.Będę kręcił sobie na tym blanku ,planowałem skracac do 220cm ,ale może zostawię w oryginalnej długości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał34 Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Jestem zwolennikiem dłuższych wędek więc te 2,44 to juz dla mnie taka minimalna długość. Jeśli miałeś do czynienia z wymienionymi przeze mnie, ale już uzbrojonymi blankami to który, według ciebie byłby lepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 (edytowane) FX802 to zupełnie inna konstrukcja od 802-2 .Nie występuje w jednym kawałku ,oznaczenie FX802-1X (zapewne o ten chodzi) oznacza ,że jest to niesymetryczny dwuskład ,w systemie teleskopic.,częśc robocza wysuwana z dolnika ok 40-50cm .Jest mocniejszy od dwuskładowego FX802-2.Zdaje się ,że @Mifek łowił lub dalej łowi tym teleskopikiem.Z tego co pamiętam ,wartości c/w jakie opisywał przewyższają dwukrotnie FX802-2. Edytowane 8 Lutego 2015 przez Dąbek 111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Jest mega mocny :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuta Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 (edytowane) Jeśli wystarczyłaby długośc 230cm ,to świetny do tych celów będzie FX761 ,z czułym szczytem i bocnym dolnikiem.Ma grubszą ściankę o 50% jak FX701.Będę kręcił sobie na tym blanku ,planowałem skracac do 220cm ,ale może zostawię w oryginalnej długości. Dąbek, możesz napisać jak powyższe stwierdzenie ma się do zakresu obsługiwanych przynęt? Mam już od Ciebie FX701-. Chciałbym następny o takiej charakterystyce i czułości tylko nieco mocniejszy(+2lb) i (aby się nie dublować z 701) i 2-3 g wyższym c.w. Czy ten FX761 był by taki? (raczej bez skracania ) Edit: FX761 w monoblanku. Edytowane 8 Lutego 2015 przez ziuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Charakter szczytówek wydaje się bardzo podobny, więc zakres przynęt pewnie też,choc sam liczę na 9-10+guma.Dolnik jednak pozwala na sporo więcej niż FX701 .Ale spokojnie można przyciąc te 2-3cm i zwiekszyc górny zakres c/w. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sandał Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Witam.Czy ktoś z was posiada kijek TX-712C dł. 215cm, 3-10lb, c.w. 4-14, lub miał z nim styczność?Bardzo zależy mi na waszych opiniach z tzw. testowania go nad wodą. Od jakiego ciężaru minimalnie można nim łowić (ciężar główki + rozmiar gumy). Jakie najmniejsze główki i gumy stosowaliście podczas testowania tak aby ustalić najmniejszy użytkowy ciężar przy jakim się fajnie już rzuca i łowi. I analogicznie do jakiego ciężaru górnego ( głowka + rozmiar gumy) można jeszcze swobodnie rzucać i prowadzić przynętę. Chodzi mi o jak nawięcej opinii wielu różnych osób. Im więcej opinii tym lepiej.Opiszcie jak ten kij się zachowuje podczas łowienia. Chodzi o łowienie gumami i kogutami. Czy dł. 215cm nie przeszkadza za bardzo w łowieniu z tzw. podbicia z nadgrastka. Jeśli ktoś z was łowi kijem o takiej oryginalnej długości to proszę napiszcie jak sie ten kij sprawuje. A może ktos z was skracał długość i przycinał kijek. Jeśli tak, to też proszę opiszcie ile skracaliście i jak się on zachowuje w skróconej wersji. Czy skracanie kijka nie pogarsza jego walorów użytkowych(ciężar rzutowy) i charakterystyki kija (ugięcie) w stosunku do wersji oryginalnej? Ewentualnie jeśli skracać to ile żeby nie przesadzić. Mile widziane są też fotki ugięcia kija. Pod jakie ryby głównie ten kijek został stworzony?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi