Maciej 77 Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Tak też myślę o tym modelu właśnie szczupak na gumę na średnio / lekko ale jest tylko nieco mocniejszy od suzuki 762 8 który, łowię , ale jeśli typowo pod sandacza to oczywiście też się nada , ale myślę że inne konstrukcje spiszą się lepiej np SS ML/ M elita M ............ pzdr Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 (edytowane) to ma byc kij pod szczupaka na lekko es 3 plus max 10gram olowiu - nie lowie ciezej. M SS ml moze byc juz za mocny - tak na upartego ogarne to nawe swoim ss ll , ale po co Edytowane 9 Maja 2017 przez "Paweł" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 to ma byc kij pod szczupaka na lekko es 3 plus max 10gram olowiu - nie lowie ciezej. M SS ml moze byc juz za mocny - tak na upartego ogarne to nawe swoim ss ll , ale po co Phenix SP69L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 A to rozumiem wobec tego ten SP 74 ML doskonale sobie z tym poradzi z zapasem ,ew suzuki 762 8 , ew SS L , ew SP 722 L i jak wyżej SP 69 L itd przed Tobą wiele przyjemności związanych z wyborem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 11 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Zostane przy sp 74ML miałem to w łapach i mi pasuje ,,,, ewentualnie , nawet można tym za boleniem polatać . Do wobków takich ok 10 gramowych bedzie w sam raz No i te 14Lb w zupełności dla mnie wystarczy ...Matagi L to typowy kij pod gumę a z tego co widzialem ten Sp nada się i pod boleniowego wobka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Witam jest tak jak napisałeś ten 74 ML jest bardziej do takich szerszych zastosowań a SS L czy ML już takie typowe jigi jak w/w pasuje brać i składać ...i łowić i napisać jak się spisuje ... pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Odgrzeje ponownie kotleta FX 902-2 vs Blaas SLXF866-2N / SLXF806-2N Potrzebuję coś krótszego (2.6m/2.75m) na zapas pod klenia/jazia do smużaczków,woblerów 2cm-5cm max ,obrotówka,no i mam dylemat który z powyższych blanków będzie bardziej trafiony,łowię na rzece o zmiennym uciągu,no i to czego się obawiam to to że szczytówka może mi kleknąć pod takim 4cm/5cm wobkiem,a zależy mi też na tym żeby dało się rzucić komfortowo smużakiem,no i pytanie do was czy takie 6lb to nie za mało? jeśli miało by być to coś mocniejszego czyli 8lb ale w długości 2.6m/2.75m to co byście mi zaproponowali?Wszelakiego rodzaju opinie i sugestie mile widziane. (Phenixa SP962-XUL już mam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 A może pozycja 1 z tego linku: http://jerkbait.pl/topic/106542-wyprzedaż-zalegaczy-półkowych/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 A może pozycja 1 z tego linku: http://jerkbait.pl/topic/106542-wyprzedaż-zalegaczy-półkowych/Dzięki za propozycje ale szukam opinii na temat blanku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Brat ma krótszy - fx 862. Jak bardziej pod jazia, to super. Jak celujesz w grube klenie w trudnym miejscu z większym uciągiem, to za słaby. Zależy jaki wobler. Hornet 4, to za dużo, jak orginal 5 w niezbyt silnym uciągu, to jeszcze podoła. Wszelkie malutkie woblerki i małe wirówki(do 1 max 2) super. Jak nie "boisz się" starszych konstrukcji, to poszukaj batsona ist1082 lub xst1082 i klenie i jazie obskoczą i nie zgubią żadnej ryby. Tylko, żeby były lekko uzbrojone. Na zapas tym bardziej, bo można znaleźć używkę w dobrej cenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Wybór jednak padł na Blaasa SLXF806-2N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1matagi Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Witam koledzyJa jestem ciekaw opini na temat blanku sp 762 mhCzy możecie coś powiedzieć dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Powitac... Czt orientuje sie ktos czy w ofercie blankow Phenixa znajdę blank na rzeczny uniwersal dlugosci 9 stop (2,75 m) o realnym cw 28 gram ktorym komfortowo bede w stanie lowic zarowno sandacze na gumy w opadzie 7-25 gram + do tego woblery 6-10 cm typu minnow oraz bolenie na woblery 6-9 cm , gumy rh itp o wadze od 6 do 25 gram , oraz szczupaki na ww gumy. Posiadam w swojej kolekcji phenixa sp962ul teraz chce cos mocniejszego kolo 17 lb lecz nie palowatego tylko szybkiego pracującego pod obciążeniem na 3/4 długości. Jest szansa na taki blank? Cena bez limitu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Nie ma takiego blanku w długości 9" ale jest 2,98m 17lb .Ten ogarnie doskonale to o czym piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 A jaki to blank? W długości 9' w ogole nie ma nic? A blank PST 945 kolego znasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 (edytowane) Znam, a raczej znałem ten blank z pierwszego wypustu. Potem Łukasz wprowadzał w nim jakieś zmiany i już z tym zmienionym nie miałem styku.Opisywałem go dokładnie w wątku Rodmasu pt: "Z wizytą u dawno niewidzianych przyjaciół" Ale czytając to weź poprawkę na to że blank jest "poprawiony"... Edytowane 21 Marca 2018 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 A jaki.blank miales na myśli ten 2,98 m 17 lb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Miałem PST 945.Obecnie mam SP 982 MH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Rozumiem ze SP982 mh zdecydowanie bardziej pod to łowienie o ktorym pisze niz PST 945? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 W tym phenixie SP982 mh można zejsc ponizej tych dolnych 10 gram? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Tak można, często łowię woblerami 4-6g i jest bardzo dobrze, zarówno czuciowo jak i rzutowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Jak mozesz.i masz jakies.prywatne materiały z akcji w terenie z tym kijem to skrobnij co nieco na priv jak lowisz ,.co nim lowisz itp... Dziękuję serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Od postu 177 zaczyna się ocena ww blanku przez trzy rożne osoby łowiące w różnych warunkach, może warto przeczytać?http://jerkbait.pl/topic/35135-phenix-nanotubes-m1/page-10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Masz jakies fotki ugięcia lub jakis film z praca kija pod ryba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz998 Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 PST945 już chyba nie jest już produkowany, zresztą podobnie jak PST895. Tego pierwszego nie miałem okazji mieć w swoich rękach, natomiast drugim mam przyjemność łowić. Do opisanych przez Ciebie przynęt i potrzeb 895 byłby w miarę odpowiedni. Jedynie przy woblerach czucie mogłoby być troszkę lepsze.Blank był zresztą szeroko opisywany na forum, z tego co pamiętam, to również całkiem obszernie przez kolegę @Rheinangler. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi