Rheinangler Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 (edytowane) Masz jakies fotki ugięcia lub jakis film z praca kija pod ryba?nie mam takich fotek... W PST 945 i 895 dolnik bardzo szybko wchodził do interakcji z rybą proporcjonalnie do jej wielkości, dla wielu zbyt szybko jednak mnie to nie przeszkadzało i nie powodowało spadów,- wręcz przeciwnie dawało pewne zacięcia nawet przy braniach spod nóg.Konstrukcje z M-1 i M-1+, mają inną charakterystykę, którą popularnie nazywa się akcją progresywną. W ubiegłym sezonie kilkakrotnie w moim SP 982MH ryba zmusiła dolnik do pełnej pracy były to letnie bolenie 80+ i sandacze 90+ z silnego nurtu. Uważam, że przy deklarowanych 17lb mocy ryba 5-7 kg powinna już wzbudzić dolnik do amortyzacji przynajmniej tak na około 70% jego potencjału. Gdy tak się nie dzieje jest to dla mnie wystarczający powód do pożegnania się z wędką... PsTu masz możliwość taniego sprawdzenia PST 945:http://jerkbait.pl/topic/107107-s-cast-sakura-trinis-neo-tnc-662-mh-i-spinning-phenix-pst-945/ Jak ci będzie nie wystarczająco szybki czy nie będzie podbijał tak jak lubisz ciężkich główek, wtedy możesz spokojnie sięgnąć po SP 982 MH który jest ze względu na inny materiał wyraźnie sztywniejszy co nie przeszkadza mu startować w dolnym cw podobnie jak PST 945. Edytowane 22 Marca 2018 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Cześć, czy ktoś miał/ używał BCX78ML ? ciekaw jestem w jakim zakresie główek pracuje komfortowo np z takim kajtkiem ES 4". Przy ilu gramach zaczyna się dobre czucie i widać opad na szczytowce A co jest już max umożliwiające poprawną prezentację gumy i zacięcie? Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 18 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 (edytowane) Witajcie Ponieważ odliczam już czas do majówki pewnie jak większość z was nadszedł moment aby wyciągnąć z szafy blank Phenix M1 25lb i uzbroić go .Niestety moje pojęcie o zbrojeniu casta są zerowe .Dlatego zwracam się do was o pomoc w sprawie uzbrojenia tego blanku . Budżet - powiedzmy tak : ma być dobrze,trwale ale bez niepotrzebnych szaleństw.Kij głównie na połów większymi gumami (do jerków mam inny) z łódki sparowany z tatulą 100hl. Zatem : - Jaki set przelotek- jaki uchwyt- z czego i jaka rękojeść/dolnik Bardzo mile widziane też jakieś fotografie rękojeści .... Na pytanie które pewnie ktoś zada ,,dlaczego nie pracownia " odpowiem pewnie kiedyś Ps . wpisałem nie w tym dziale . Poproszę o przeniesienie do :Rodbuilding Edytowane 18 Lutego 2019 przez sero1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk Kwinto Opublikowano 25 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Witam. Szukam informacji na temat blanku phenix sp 922 ml. Czy ktos moze uzywa? Lowi? Jakie to ogarnia realnie przynety? Pod jakie to ryby? Jak sie gnie? Szczytowo? Srodkiem? Te cw i moc to realne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 25 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 (edytowane) Zakładam , że ten wątek czytałeś http://jerkbait.pl/topic/35135-phenix-nanotubes-m1/page-11 , zwłaszcza ostatnie dwie strony ? Uderz do Arka @Rheinanglera , obłowił chyba wszystko co długie w Phenix'ie . Edytowane 25 Lutego 2019 przez malinabar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 25 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 (edytowane) Witam. Szukam informacji na temat blanku phenix sp 922 ml. Czy ktos moze uzywa? Lowi? Jakie to ogarnia realnie przynety? Pod jakie to ryby? Jak sie gnie? Szczytowo? Srodkiem? Te cw i moc to realne?Mój opisany jest jako 6-21g, jest to realny ciężar wyrzutu. To taka typowa rzeczna boleniówka, uniwersalne narzędzie w porze wiosenno-letniej, pracujący szybki szczyt przechodzący w pół parabole pod obciążeniem. Na letnie opaskowe sandacze pod woblery to też dobry wybór Edytowane 25 Lutego 2019 przez maniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Mój opisany jest jako 6-21g, jest to realny ciężar wyrzutu. To taka typowa rzeczna boleniówka, uniwersalne narzędzie w porze wiosenno-letniej, pracujący szybki szczyt przechodzący w pół parabole pod obciążeniem. Na letnie opaskowe sandacze pod woblery to też dobry wybór Na opaskowe łowienie sandaczy nigdy nie zabrałbym wędki na tym blanku.Mam poprostu za mało mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Odświeżę temat Blank M1 25lb swinntbait. Przelotka szczytowa SIC reszta aliconte. Jakie wieklośc i jaki rozstaw ? będę wdzięczny za pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Odświeżę temat Blank M1 25lb swinntbait. Przelotka szczytowa SIC reszta aliconte. Jakie wieklośc i jaki rozstaw ? będę wdzięczny za pomoc... Spin/cast? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 Spin/cast?Cast. Zapomniałem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 (edytowane) Na opaskowe łowienie sandaczy nigdy nie zabrałbym wędki na tym blanku.Mam poprostu za mało mocyW moim odczuciu i przy moim łowieniu te konkretne 12-14lb jest wystarczające, na jesień wiadomo ciężej się łowi to zdecydowanie 17lb w postaci Black Chroma a pstrągi łowie na 8lb Phenixa W żadnym przypadku nie brakuje mi mocy, przy dobrym młynku z hamulcem odpowiednio nastawionym...szybki i bezpieczny hol Edytowane 6 Marca 2019 przez maniak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 13 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2019 Mam pytanko. Czy w blanku Phenix SP 962 xul jest możliwe przycięcie dolnika(od dołu) i szczytówki(od góry) po 5cm do długości 2,80m, bez utraty gwarancji na sam blank? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 Cześć, czy ktoś miał/ używał BCX78ML ? ciekaw jestem w jakim zakresie główek pracuje komfortowo np z takim kajtkiem ES 4". Przy ilu gramach zaczyna się dobre czucie i widać opad na szczytowce A co jest już max umożliwiające poprawną prezentację gumy i zacięcie? Z góry dziękuję za pomocPodepnę się do pytania kolegi o ten blank, może ktoś się podzieli wrażeniami z użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 Cześć. Czy ktos moze ma , uzywa kija na blanku sp 722 L ? Bo chciałem podpytac o kilka rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 20 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 Cześć, ja mam. Co potrzebujesz wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 11 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 CześćUżywał ktoś już nowych wędek lub blanków Phoenixa z serii Feather?Ciekawa stożkowa zbieżność blanku.Chcę zbudować sandaczówkę na tym banku i się waham https://phenixrods.com/products/freshwater/feather/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 11 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 Sa w rodmasie , juz lowily sandacze. Pytaj u źródła ponoć czułe jak tx 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 11 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 Chyba chodzi o Phenix 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 11 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 Chyba chodzi o Phenix Tak chodziło o Phenix ah ten t9 Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 11 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 Sa w rodmasie , juz lowily sandacze. Pytaj u źródła ponoć czułe jak tx Wczoraj machałem na sucho w pracowni Masakrycznie lekkie i ze względu na kształt i zbieżność dolnik to jedna wielka tuba rezonansowa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Na stronie pracowni brak tego produktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Miałem go w domu, faktycznie ciekawa konstrukcja. Część blanku,gdzie montujemy rękojeść to równa gruba rura,taka że uchwyty będą chyba bez żadnych arborów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2019 Ja sobie chyba zamowie gotowca.Pasuje mi to wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszche Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2019 Nie umiem znależć specyfikacji tych blanków. Pomożecie linkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2019 (edytowane) ]https://phenixrods.com/products/freshwater/feather/http://www.tackletour.com/reviewphenixFTXS71L.html Edytowane 13 Lipca 2019 przez Michał. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi