Skocz do zawartości

Blanki Phenix

Robcyk

Rekomendowane odpowiedzi

witaj

Ten drugi to raczej  742 xul    jest on  nieco  delikatniejszy , ale wyraźnie  bardziej  szczytowy  , szybszy  . Jak do okonia  na lekko  ok  , jak pod  pstrąga to raczej  732 ul . Nad tym drugim  mocno się zastanawiałem  , ale ostatecznie

wybrałem 702 6 suzuki .Oba blanki fajne i znajdą swoich  zwolenników , reszta to kwestia potrzeb , przyzwyczajeń, oczekiwań . Moim zdaniem  seria SP /m1 /nano  jest udana sam mam jeden sp 86mh.

• Like 1

Ten uchwyt zupelnie trafia w "moja" ergonomike, tylko pewnie dostepny :rolleyes:  tak jak doskonale i opatentowane uchwyty Daiwy,- jedynie na seryjnych wedkach....

Moze nie do konca Daiwa ale zerknij na uchwyty Sea Guide, koncepcja podobna.

http://sea-guide.com/product-category/reel-seats/

• 2 miesiące temu...

Koledzy potrzebuje opini dotyczącej kija na blanku phenix fx701-2.

Chodzi mi obsługę gumek w przedziale 1,5-2,5 gr oraz woblerow 5-6 cm... Kij z przeznaczeniem na kropki...

Zaznaczę że nie bedzie służył do twitcha. ( no może sporadycznie ) 

Koledzy potrzebuje opini dotyczącej kija na blanku phenix fx701-2.

Chodzi mi obsługę gumek w przedziale 1,5-2,5 gr oraz woblerow 5-6 cm... Kij z przeznaczeniem na kropki...

Zaznaczę że nie bedzie służył do twitcha. ( no może sporadycznie )

http://jerkbait.pl/topic/20230-s-871-2-mhx-vs-fx-701-2-porównanie/?hl=fx701-2#entry1190789

• 3 miesiące temu...

Matagi super shore L. Długość 230cm i z brzegu dobra i na pływadle nie przeszkadza.

LL też da rade jaskółkom, ale L bedzie lepiej operować ES 4" na główkach około 5g.

Mam wersję LL, łowiłem na ES 4" i do agresywniejszego prowadzenia przynęty oczko mocniejszy byłby lepszy moim zdaniem.

Pytanie jeszcze na jakie rybki będzie używany.

Edytowane przez cinn
  • Like 1

Jeśli mimo wszystko trzymać się będziemy blanków jak w temacie , a tańszych niż K2/TX , to jednoczęściowy MXS72L nada się zdecydowanie . Przynajmniej w wersji sprzed lat kilku , bo nie wiem jak z powtarzalnością blanków teraz to wygląda . Ale TX to jednak TX  :) ...

• Like 2

ok, jeszcze raz zapytam, bo nie mogę mieć kolejny raz wtopy z blankiem. Doprecyzuję po małej korekcie: kij pod jaskółki 8-12cm +2g i maks ES 4cale + 6g. Plecionka od 0.4-0.6 PE. Cel: okonie od 20cm w górę. Haki bez zadziorów! Wolałbym zdecydowanie blank w dwóch kawałkach, wiadomo chodzi o wygodę w transporcie ale rozważę też opcję w mono. Z góry dziękuję za podpowiedzi i cierpliwość :)

• 1 miesiąc temu...