Friko Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2019 Bardzo ciekawy pomysł na blank. Podoba mi sie bo "pod prąd" mody na te wszystkie "slimy". Może ktoryś będzie miał na tyle szeroki tyłek żeby założyć Fuji PTS bezposrednio na blank - to by było coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2019 Ten uchwyt zupelnie trafia w "moja" ergonomike, tylko pewnie dostepny tak jak doskonale i opatentowane uchwyty Daiwy,- jedynie na seryjnych wedkach.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DP Fishing Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 Rodshop mam uchwyty daiwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 Ten uchwyt zupelnie trafia w "moja" ergonomike, tylko pewnie dostepny tak jak doskonale i opatentowane uchwyty Daiwy,- jedynie na seryjnych wedkach....Obawiam się, że będzie tylko w seryjnych wędkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 Rodshop mam uchwyty daiwa tak ma, jeden i to castingowy,- ale dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 Panowie proszę pomoc. Potrzebny mi jest krótki opis (za i przeciw) dwóch blanków SP732ul i SP732xul. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 witaj Ten drugi to raczej 742 xul jest on nieco delikatniejszy , ale wyraźnie bardziej szczytowy , szybszy . Jak do okonia na lekko ok , jak pod pstrąga to raczej 732 ul . Nad tym drugim mocno się zastanawiałem , ale ostatecznie wybrałem 702 6 suzuki .Oba blanki fajne i znajdą swoich zwolenników , reszta to kwestia potrzeb , przyzwyczajeń, oczekiwań . Moim zdaniem seria SP /m1 /nano jest udana sam mam jeden sp 86mh. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Ten uchwyt zupelnie trafia w "moja" ergonomike, tylko pewnie dostepny tak jak doskonale i opatentowane uchwyty Daiwy,- jedynie na seryjnych wedkach....Moze nie do konca Daiwa ale zerknij na uchwyty Sea Guide, koncepcja podobna. http://sea-guide.com/product-category/reel-seats/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seti_m Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 Koledzy potrzebuje opini dotyczącej kija na blanku phenix fx701-2.Chodzi mi obsługę gumek w przedziale 1,5-2,5 gr oraz woblerow 5-6 cm... Kij z przeznaczeniem na kropki...Zaznaczę że nie bedzie służył do twitcha. ( no może sporadycznie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 ]https://phenixrods.com/products/freshwater/feather/ http://www.tackletour.com/reviewphenixFTXS71L.htmlMa ktoś kijek z tego linku lub zrobiony na takim blanku i może je opisac. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 Koledzy potrzebuje opini dotyczącej kija na blanku phenix fx701-2.Chodzi mi obsługę gumek w przedziale 1,5-2,5 gr oraz woblerow 5-6 cm... Kij z przeznaczeniem na kropki...Zaznaczę że nie bedzie służył do twitcha. ( no może sporadycznie ) http://jerkbait.pl/topic/20230-s-871-2-mhx-vs-fx-701-2-porównanie/?hl=fx701-2#entry1190789 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Poszukuję blanku do jiga który obsłuży jaskółki 10cm + 2g oraz easy shinery 4" + 6g główka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 A jaka długość Cię interesuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 1.90-2,30m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Ja proponuję TX 682c lub dłuższy 712c. I będzie pan zadowolony. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 (edytowane) Gracias, bo ten mój sp732ul nie za bardzo. Nie trafiłem, a miałem uncjówkę w tym modelu i byłem bardzo zadowolony. A tak patrzę że to blanki cast. Nadadzą się? Edytowane 22 Stycznia 2020 przez Pescador de caña Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 (edytowane) Matagi super shore L. Długość 230cm i z brzegu dobra i na pływadle nie przeszkadza.LL też da rade jaskółkom, ale L bedzie lepiej operować ES 4" na główkach około 5g.Mam wersję LL, łowiłem na ES 4" i do agresywniejszego prowadzenia przynęty oczko mocniejszy byłby lepszy moim zdaniem. Pytanie jeszcze na jakie rybki będzie używany. Edytowane 22 Stycznia 2020 przez cinn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Jeśli mimo wszystko trzymać się będziemy blanków jak w temacie , a tańszych niż K2/TX , to jednoczęściowy MXS72L nada się zdecydowanie . Przynajmniej w wersji sprzed lat kilku , bo nie wiem jak z powtarzalnością blanków teraz to wygląda . Ale TX to jednak TX ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 27 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 ok, jeszcze raz zapytam, bo nie mogę mieć kolejny raz wtopy z blankiem. Doprecyzuję po małej korekcie: kij pod jaskółki 8-12cm +2g i maks ES 4cale + 6g. Plecionka od 0.4-0.6 PE. Cel: okonie od 20cm w górę. Haki bez zadziorów! Wolałbym zdecydowanie blank w dwóch kawałkach, wiadomo chodzi o wygodę w transporcie ale rozważę też opcję w mono. Z góry dziękuję za podpowiedzi i cierpliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 27 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 Jak bardzo się upierasz przy phenixie i 2 kawałkach to masz sp722L. Miałem taki, nadawałby się pod takie łowienie bardzo dobrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pescador_de_caña Opublikowano 27 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 a z ciekawości, na co zamieniłeś pod takie łowienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 27 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 Pod wyżej wymienionego matagi super shore L ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 27 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 Choć do tych gramatur o których wspomniałeś to LL by wystarczyla 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszzz Opublikowano 27 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 Kwestia, ile wody pod kilem Jak będziesz dawał ES4" na 6g główce, to przy 4-5m już zdecydowanie L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White--fish Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 Mógłby ktoś polecić następcę dla Phenixa FX-793-2. Zależy mi na tym aby był tak samo "czuły", "elektryczny" i podobnie pracował pod obciążeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi