majster Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 a mawiają, że w internecie można znaleźć wszystko Rodmas drogi kolego, Rodmas. z tym tylko, że na stronie nic nie znajdziesz. po prostu zadzwoń, porozmawiaj i gromadź pieniądze irek Domyślałem się, że Rodmas (nawet mam od nich wędkę) ale... To ja mam dzwonić i się dopytywać, to tak ma wyglądać handel w Polsce? Mam tracić czas i pieniądze na pogaduszki telefoniczne, mam się dobijać do sprzedawcy?? Dobrze, że przynajmniej po masło nie muszę dzwonić do właściciela sklepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StCroix Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 błagam. jeśli kiedyś będzie inaczej, to zaczną do Ciebie wydzwaniać oferując podpaski. czy będąc samcem na pewno ich potrzebujesz? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 błagam. jeśli kiedyś będzie inaczej, to zaczną do Ciebie wydzwaniać oferując podpaski. czy będąc samcem na pewno ich potrzebujesz? Zluzuj gumkę w majtkach .Idzie o zwykłą ofertę, parametry blanków + cena, to nie są dziwne wymagania. Ot, zwyczajna informacja, która się klientowi należy, a przynajmniej tak mi się wydaje... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StCroix Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 wyobraź sobie, że ja takową dostałem kiedy tylko Łukasz zlecił stworzenie nowej serii, a raczej otrzymał blanki i przeprowadził pierwsze testy nad wodą. niedługo po tym dostałem informację na temat produktu. nie wiem z czego to wynika, być może z faktu, że mam w majtach napiętą gumę pozdrawiam,irek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 St. Croix, moim skromnym zdaniem powinna być oferta na stronie, tak jak w przypadku ATC, to nie są gigantyczne wymagania. Wiem, że można sprawdzić na stronach producenta i dopytać u polskiego dystrybutora, tzn. teraz wiem, że można dopytać. Jednak jest to trochę niepoważne, o wiele łatwiej byłoby najzwyczajniej zrobić aktualizację na stronie, no i podać ceny blanków w złotówkach (to istotna informacja). Założyciel wątku też najwyraźniej nie kojarzył, że Rodmas jest przedstawicielem firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Założyciel bardzo kojarzy PRACOWNIĘ RODMAS Pana Ł.Masiaka <_< I jest obecnie na dobrej drodze... A tak z innej beczki to wątek ten dotyczy całkiem innego tematu i nie czas niesensowne potyczki.Dla chcącego nic trudnego- a rozmowa telefoniczna z Rodbuilderem rozwiewa wszelkie wątpliwości.../ no i nie kosztuje majątek :lol:/Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StCroix Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 być może masz rację. nie wnikam w to kto chce się reklamować na szeroką skalę, komu na reklamie specjalnie nie zależy bo wie, że produkt który posiada w swej ofercie i tak wyjdzie obronną ręką. dla mnie osobiście tabele na kilku stronach jedynie słusznych rodmakerów w Polsce i tak nic nie wnoszą. do tego dochodzi kwestia indywidualnych projektów, które - być może się mylę - nie powinny polegać na tym, że indywidualnie dobieramy kolor omotki. być może ja się w ogóle nie znam na wędkowaniu, nie mam pojęcia o czymś takim jak indywidualny projekt wędziska i paru innych sprawach z tym związanych, a już z całą pewnością nie znam prawideł handlu. inni pewnie też ich nie znają, a mimo to (paradoksalnie) wciąż istnieją na rynku i mają się dobrze. irek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 MODEL LENGHT LINE RATING PIECES TAPER ACTION LURE WEIGHT BUTT DIAMETER TIP SIZE BLANK WEIGHT CENA w zł. FX 803-2 8’0’’ 4-10 2 FAST 4-14g 9.5 mm 1.8 mm 532,00zł FX 863-2 8’6’’ 4-10 2 EXTRA FAST 4-14g 10 mm 1.8 mm 551,00złFX 903-2 9’0’’ 4-10 2 FAST 4-14g 10 mm 1.8 mm 589,00zł FX 793-2 7’9’’ 4-10 2 FAST 5-14g 9.5 mm 1.8 mm 532,00zł FX 794-2 7’9’’ 6-12 2 EXTRA FAST 6-18g 9.5 mm 1.8 mm 551,00zł PST 943-2 9’4’’ 4-10 2 FAST 5-14g 10 mm 1.8 mm 608,00zł PST 894-2 8’9’’ 8-12 2 EXTRA FAST 10-21g 11.5 mm 1.8 mm 600,40zł PST 895-2 8’9’’ 8-17 2 EXTRA FAST 10-28g 11 mm 2.0 mm 627,00zł PST 945-2 9’4’’ 8-15 2 EXTRA FAST 10-28g 12 mm 1.8 mm 627,00zł MBX 790-2 ML 7’9’’ 8-17 2 EXTRA FAST 10-21g 13.5 mm 2.0 mm 608,00zł MBX 790-2 H 7’9’’ 10-20 2 FAST 10-28g 14 mm 2.0 mm 627,00zł PSW 867 M-2 8’6’’ 15-30 2 FAST 40-160g 17 mm 2.4 mm 695,00zł PSW 790 ML-2 7’9’’ 10-20 2 EXTRA FAST 14-65g 15 mm 2.4 mm 630,00zl To tak dla zainteresowanych blankami Phenix'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Panowie, luzik , trochę tylko ironizowałem o telefonach, pieniądzach za rozmowy itd. Jednak informacja na stronie powinna być i basta! Projekt wędki należy konsultować, szczególnie bardzo indywidualny projekt, to jest oczywiste. Jak już pisałem, mam wędkę z Rodmasa i konsultowałem telefonicznie to i owo, ale blank wybrałem ze strony Rodmasa i ufam, że w przypadku Phenixa też będę mógł to kiedyś zrobić . Przepraszam, koniec OT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 No i wszystko się ułożyło jak w bajce!!!A teraz za sprzęt i do wody!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Baars, dzięki za wrzucenie informacji o blankach, już mam jeden na oku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Majster co Cię tak zaciekawiło z tej oferty??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Majster co Cię tak zaciekawiło z tej oferty??? Ano ten blank: FX 793-2 7’9’’ 4-10 2 FAST 5-14g 9.5 mm 1.8 mm 532,00zł, z myślą o wędce pstrągowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Bardzo chwalą te blanki...także powinno być miodzio!Narazie w Rodmasie jest 15% procentowa obniżka na blanki z serii Karabela, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 WitamMam spining na blanku Pxenix 7'9' 10 lbs do 14 g Xrods i jestem bardzo zadowolony.Szukałem czegoś pod okonie ale i do przyłowu szupaka.Jestem już po kilku wyprawach i spisuje się super.ObrotówkiMeps aglia comet nr 2 - numer 3 też obsłużył plus woblery 6 cmrapala shad rap ,i guma 3-7 cm na 3-4 g to jego optimum.Okonie ca20- 25 cm pięknie go ożywiają .Szczupaki ca 2 kgnie stanowiły problemu jest tutaj pewna moc w dolniku .Na starorzecza , kanały , wodę ca 2 m jak dla mnie udany projekt.Ten 17 lbs do 28 g 2,7 m widziałem w pracowni budzi zaufaniemięsisty kijek z mocą.Zaciekawił mnie coś w porównianiu z CD BLR 17 LBS 28 g 2,75 m M ,czy CD XLS do 20 lbs 32/35 gPowinien się sprawdzić pod sandacza 10-25 g plus guma.Fajne ugięcie trochę pełniejsze i takie lubię , a przy tym raczej fast.Pozdrawiammaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtasz Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Jeśli mogę podpiąć się pod temat blanków phoenix'a czy może ma ktoś doświadczenia z lekkimi 8lb blankami pod okonia?? Poważnie zastanawiałem się nad elitką 8LB ale słyszałem ,że jest sporo modeli phoenix'a i mają bardzo pozytywne opinie ale nigdzie nie mogę znaleźć jakichś konkretnych informacji na ten temat. . Kijek ma być castingowy oczywiście i długość najlepiej 6,9 ewentualnie 7'0 . Pozdrawiam Wojtasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 Witam! Wojtasz odwiedź stronkę www.phenixrods.com tam pewnie coś znajdziesz-to tak dla rozeznania/Freshwater blanks, Ultra LIght blanks/. Następnym krokiem jest wykonanie telefonu do Gdańska i tam dowiesz się wszystkiego...Pozdrawiam i mam nadzieję, że niedługo podzielę się doświadczeniami jak sprawuje się FX902. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jans Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 PHENIX KARABELA PSW 867 M-2 czy ma ktoś może kij na tym blanku ,interesuje mnie informacje o odczuciach z użytkowania. Jans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariox Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Mam PSW 790ML do 65g ,rewelacja na duże szczupaki z łódki. Jeśli chodzi PSW867M to najlepiej napisz do którejś z tych pracowni , www.wędki.pl albo www.spinrod.pl wiem że oni mają, ja robiłem PSW790ML w spinrodzieświetna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinrod Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Polecam ten blank na dorsze oraz na sumy.Radzi sobie już z przynętami od 20-30g . Sztywny dolnik i bardzo czuła szczytówka,blank zachowuje się jak najmocniejsze hot shoty np Batsona tyle że zdecydowanie mocniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Witam! Czy ktoś posiada wędkę zbudowaną na blanku Phenix PST895 lub PST945? Użytkowników w/w sprzętu proszę o podzielenie się spostrzeżeniami na temat tych blanków, stosowanych przynęt, pracy, walorów użytkowych itp.Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Czyżby blanki aż tak dobre, że nikt nic nie pisze!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Moze po prostu nikt nie ma wędki wykonanenej na tym blanku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 No to się wysilę,blank jak wiele innych wyżej wymienionych ma sztywny dolnik i super czułą szczytówkę ,przepięknie się ładuje,pięknie pracuje pod obciążeniem, itd... najlepiej (to jest moje odczucie)współpracuje z typowymi smukłymi wobkami 7-11cm,gumami np.3calowe kopyto max.20g. Źródło: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=15971&am p;am p;start=20& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi