maniak Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Tutaj też była mowa o tych blankach: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=15256&am p;prevloaded=1&&start=0 PozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtasz Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Witam. Mam duży dylemat. Chcę uzbroić lekki kijek do połowu okoni na niewielkie gumki, sporadycznie obrotówki i małe woblerki. Czasami chciałbym go użyć do połowu sandaczy na bardzo lekko, a podczas wędkowania w rzece możliwym przyłowem będzie bolek i kleń. Ogólnie ma to być leciutki uniwersał z lekkim zapasem mocy , Blank będzie zbrojony spiralnie w tytany. Długość jaka by mi najbardziej odpowiadała to 213 czyli 7'.Wydaje mi się ,że jest to bardzo uniwersalna długość, z brzegu i z łódki. W tej chwili posiadam nieuzbrojony blank St.croix 5S66LF,czyli 8Lb brązową elitkę, jednek wydaje mi się ciut za krótki. Ciagle zastanawiam się nad jakimś Phenixem około 8-10LB. Mam duzy dylemat co było by lepsze. Czy zostać przy Elitce czy rzeczywiście iść w stronę Phenixa. Bardzo prosze o radę. Pozdrawiam Wojtasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 zawsze możesz zrobić przedłużkę do Elitki i będziesz miał 7 stop jesli o to Ci chodzi. Co do reszty się nie wypowiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtasz Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 O przedłużce można pomyśleć , pytanie jest również takie czy bardzo to obciąża blank?? A może ktoś jeszcze podpowie conieco??? Czy ktoś z kolegów łowił na elitke i phenixy?? Jakieś konkretne wrażenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Łowię na Phenixa 7,9'' 4-10lb, cw.4-14. Poławiałem nim jazie, okonki i pstrągi. Jak dla mnie kijek rewelacyjny bo godzi kilka cech dla mnie ważnych: Szybką akcję z głębszym ugięciem, ultra niską wagę z grubą ścianką. O perfekcyjnym wyważeniu nie wspominam. Kijek sprawdza się z plecionką i z żyłką.Mam ochotę na jakiegoś UL tej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Mdah proponuję elixera 802.Ma kolega,fantastyczny kijek, komfortowa obsługa główek 2-5g+gumy 3-5cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Polecam Phenixa... Jak się zdecydujesz przekonasz się dlaczego!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 WitamTakże mam wspomnianego Pxenixa 79 10 lbs 14 g i używam go do połowów okoniowych / lecz nie na paprochy/ obrotówki 1-3plus gumy 2-5 g do 3 cali .Jak dla mnie ok szczególnie do okoni>20 cm przyłowy szczupaków do około 60 cm. Jest moc ale i finezja jak na razie pod żyłką 0,20-0,25, ale w tym sezonie testy z plecionką 8-10 lbs. Uzbrojony alconajty plus sic na górze dla nieco zmiękczenia jak ktoś lubi można rozważyć tytany.....Kijek fajnie trzyma rybkę ogólnie polecam . PozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktos Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Miło słyszeć takie rzeczy o Phoenix, dzisiaj zamówiłem kijek u Daniela na tytanach na początku maja pierwsze testy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 mozecie mi opisac co to jest ta firma Phoenix ...jakis link do ogladniecia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Mowisz i masz http://www.phenixrods.com/index.php Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 dzieki Bujo ..pierwszy raz TO widze ...piekne moje dlugosci wedek , ceny niezle niektorych ...pomyslalem wlasnie ze chyba do tej Kanady to nie pojade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 http://www.phenixrods.com/index.php?main_page=page&id=12Jerry mam tego IF 792-2 na polskie okonie wyśmienity patyczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 wiesz ...ja juz mysle tylko o Pstragach ....a oni na moje nieszczescie/szczescie maja taka serie wedek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Oni mają na Twoje nieszczęści kije na wszelakie rybska, pstrągi też .Co tam raz się żyje, zamawiasz i po bólu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Lisiecki Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Może ktoś ma wędkę trociową na długim blanku Phenixa (10,6-11 stóp) i mógłby podzielić się spostrzeżeniami? Zastanawiam się, czy zbroić wędkę do łowienia troci w rzece (zestaw to przeważnie wobler + żyłka) na CD Blue Rapid 3,20 10-20lb przedłużonym o 10 cm, czy na 11-stopowym (335 cm) blanku Phenixa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Może ktoś ma wędkę trociową na długim blanku Phenixa (10,6-11 stóp) i mógłby podzielić się spostrzeżeniami? Zastanawiam się, czy zbroić wędkę do łowienia troci w rzece (zestaw to przeważnie wobler + żyłka) na CD Blue Rapid 3,20 10-20lb przedłużonym o 10 cm, czy na 11-stopowym (335 cm) blanku Phenixa. A ten Phenix to jakaś nowość bo nigdzie nie ma infa na jego temat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Może ktoś ma wędkę trociową na długim blanku Phenixa (10,6-11 stóp) i mógłby podzielić się spostrzeżeniami? Zastanawiam się, czy zbroić wędkę do łowienia troci w rzece (zestaw to przeważnie wobler + żyłka) na CD Blue Rapid 3,20 10-20lb przedłużonym o 10 cm, czy na 11-stopowym (335 cm) blanku Phenixa. A ten Phenix to jakaś nowość bo nigdzie nie ma infa na jego temat ? Bo to mityczne wedki sa, podobnie jak kolorowe ptaszysko z nazwy @Kamil- nic nie zastapi wizyty w pracowniach i machnieciu gotowymi wedkami.Dlugosc rozumiem, wysoki modul juz mniej ale w sumie zylka nadrobi. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Witam, mam prośbę do posiadaczy blanku bądź wędki wykonanej na blanku Phenix Karabela FX 793-2 z Warszawy lub okolic o kontakt na priv. Chciałbym umówić się na krótkie macanko <_< może być przy okazji spotkania 16 lipca: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=20592&am p;start=0& - ale niekoniecznie. Dziekuję, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek.mirecki Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Phenix PST945-2 Witam,proszę o sugestie czy ten blank nada się do ganiania po Wiśle boleni przy pomocy woblerków @Tomiego plus inne rękodzieło oraz Rh 10,12. Okazjonalnie chciałbym również zapolować na nocnego sandała żerującego przy opasce na płytko chodzące woblery typu Rapala Husky Jerk 10cm i in. Czy przy największej uklei szczyt nie będzie za bardzo spolegliwy?? Prosiłbym użytkowników ww. blanku o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 mi się właśnie składa ten kij, więcej info za jakieś 10 dni, ale robię go z myślą o nocnych sandaczach i woblerach Rapala, Gloog 7-11cm (głównie 9cm), blank ma katapultową szczytówkę i powinien się dobrze ładować od około 4 gr (+ opór powietrza). Na pewno nie jest to kij np. na klenie, ale na sandacze (woblery), bolenie czy brzany już tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek.mirecki Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Witam, przypominam się w związku z kijkiem. Prosiłbym o jakieś zdjęcia kijka i jego ugięcia oraz ogólne wrażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 pamiętam, jest gotowy, ale nie miałem czasu jeszcze go odobrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 podaj mi swój mail Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalB Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Witam, Gdzie można pomacać te blanki? Chciałbym obejrzeć FX701-1-B lub FX661-1-B i zastanawiam się gdzie mam najbliżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi