Skocz do zawartości

Blanki Phenix

Robcyk

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...

Poszedł priv.

Więcej tu:  http://jerkbait.pl/topic/7784-z-wizyta-u-dawno-niewidzianych-przyjaciol-rodmas/page-8#entry1137030

popytaj Waldka poppera on nim łowił okonie a ja nie więc dopełni trochę wiedzy...

Edytowane przez Rheinangler

wiem, bo właśnie wróciłem. plaży nie ma :lol:

Na rzekę się nie wybieram ,prędzej na zatokę tylko pizga okrutnie :)

Jeszcze troche i się w wypizga, to sobie brykniemy, zakupiłem ostatnio okrutnie łowne żelastwo. :o

jersey- traktuj to jak zaproszenie, Rafał już od dawna mnie molestuje..

sory za off.

Phenix PST 894-2

Mam ochotę skleić sobie wędkę na tym blanku z przeznaczeniem na rzeke głównie pod Bolenia. Przynęta to głównie wobler, guma i wachadło max do 20 g. Co myślicie o tym blanku i czy nada sie do takich zastosowań.

na razie upatrzyłem sobie 793, jakoś bardziej mi pasuje. ale nie zamówiłem jeszcze, chciałbym najpierw gotową wędkę u kogoś pomacać. szybkie decyzje czasami drogo wychodzą :angry:

ps. byłeś na trotach?

Może u @maniaka   http://jerkbait.pl/topic/12446-wedki-na-dozywocie/page-2?hl=restaffine

• 2 tygodnie później...

Miałem ten blank w ubiegłym roku, po założeniu przelotek na taśmę wobki trociowe latały ja trzeba czyli pod tzw drugi brzeg a żelastwo to już poza horyzont.

nieźle jak na ten cw zbalansowany blank ale min 40cm dolnik (do stopki kolowrotka) przy kreciołku 370g - potrzebny na bank,- jak dla mnie oczywiście....

I dlatego poszedł do ludzi...

Jest też 3,15m - FX o symbolu chyba 1066 i użytkuje go od ponad roku nasz forumowy kolega Kamil Lisiecki a ponieważ ten chłopak łowi ryby w rzece a nie w katalogach to może coś interesującego by napisał.... ;)

Nie daj się prosić Kamil  :ph34r:

• 2 tygodnie później...

Witam,chciałbym usłyszeć od Was propozycje zbrojenia tego blanku.Kijek ma służyć do łowienia z brzegu,ma być lekki,czuły,dalekosiężny,będzie współpracował z kołowrotkiem wielkości 4000.Proszę o jakieś sugestie,ewentualnie propozycje,pozdrawiam. :)

Posiadam takowy kiejek na wymienionym blanku ukręcony przez Matusiaka. Jeszcze nie miałem okazji dokładnie go przeczochrać lecz delikatne próby już były na Warcie. Bardzo czuły i szybki. Wybieram się wraz z jego twórcą w niedalekiej przyszłości za pstrągami w jego okolicach więc może po tej przygodzie coś więcej będę mógł napisać. :huh: 

zmiana koncepcji :) może ktoś w okolicach trójmiasta posiada patyka na tym blanku? chętnie bym obejrzał.

pozdro

Ja mam na tym blanku ukręcony kijek.

Tyle że jestem z Lęborka

50 metrów od mojego domu płynie Łeba ,wiec można od razu sprawdzić jak w praktyce kijek się zachowuje.