Maniew1 Opublikowano 23 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2024 (edytowane) Cześć wszystkim, w końcu znalazłem w sobie trochę samozaparcia, odwagi i chęci by otworzyć ten wątek Jestem Hubert i miło mi was wszystkich przywitać, jestem coś dłużny temu forum bo to dzięki niemu nauczyłem się wszystkiego co znajdzie się w tym temacieWędkuję blisko 20 lat, a przynęty robię od pięciu. Swoje wędkarskie eskapady w 90% odbywam na Roztoczu, czy to rzeki górskie czy nasze małe, skromne bajora i inne zaporówki, a od święta zdarzy się wyruszyć gdzieś dalej. Swoją przygodę z tworzeniem przynęt zacząłem chyba jak każdy - od woblera z kawałka drewna, a aktualnie znajduję się gdzieś między tym czym się „zajaram”, a tym czego potrzebuję w danej chwili do pudełka.Wszystko co robię, robię raczej dla siebie, ewentualnie podzielę się z jakimś dobrym kumplem. Rzadko mi się zdarza wstawiać zdjęcia swoich tworów do sieci, jednak ostatnio robię to coraz śmielej.Struganie aktualnie porzuciłem, a raczej zawiesiłem bo jeszcze na pewno kiedyś wezmę w swoje ręce listewke lipową i świeżą Olfe, jednak teraz skupiam się bardziej na żelastwie i sierści, a to ze względu na to, że bardzo polubiłem ściganie kropków za pomocą jigów, a jak te nie skutkują to zakładam obrotówkęPostaram się temat aktualizować, jednak nie spodziewajcie się tego z mojej strony jakoś bardzo często. Ja jestem z tych, którzy każdą wolną chwile spędzają nad wodą, a przynęty robię bo to polubiłem i nie mogę przestać, szczególnie zimą.Na przywitanie obrotówki #2 i świeże jigi na nadchodzący sezon pstrągowy. Edytowane 23 Listopada 2024 przez Maniew1 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 24 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2024 Hubercie, miło się czyta i ogląda takie rzeczy - co to dużo mówić, narobiłeś smaka to teraz czekam na więcej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniew1 Opublikowano 9 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2024 Była chwilka więc dozbrajanie się twardą amunicją Niebawem zapewne wpadną jeszcze zdjęcia nowych jigów.Pozdrówki! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniew1 Opublikowano 30 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2024 Klepnięte na szybko do własnego pudełka czy tam piórnika.Szczęśliwego nowego roku wszystkim ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniew1 Opublikowano 5 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia Sezon się zaczął, pierwsze kropy za płoty.U mnie w kolorach raczej naturalnych, pozdrówki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniew1 Opublikowano 30 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia Cześć wszystkim, powrót po 4 latach do wobków i do drewna Lipa 6cm i wkrętki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniew1 Opublikowano 1 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego Wraz z tymi 6cm powstała jeszcze partia mniejszych 4,5cm o lekko innym kształcie i sterze.Dzisiaj okazały sie piekielnie skuteczne, 6 ryb na brzegu co jak na aktualną porę roku przynajmniej mi się jeszcze nie zdarzyło, choć doświadczenie w pstrągowaniu mam raczej marne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi