Skocz do zawartości

Maniew // Z czystej zajawki

Maniew1

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim,

w końcu znalazłem w sobie trochę samozaparcia, odwagi i chęci by otworzyć ten wątek ;)

Jestem Hubert i miło mi was wszystkich przywitać, jestem coś dłużny temu forum bo to dzięki niemu nauczyłem się wszystkiego co znajdzie się w tym temacie

Wędkuję blisko 20 lat, a przynęty robię od pięciu. Swoje wędkarskie eskapady w 90% odbywam na Roztoczu, czy to rzeki górskie czy nasze małe, skromne bajora i inne zaporówki, a od święta zdarzy się wyruszyć gdzieś dalej.

Swoją przygodę z tworzeniem przynęt zacząłem chyba jak każdy - od woblera z kawałka drewna, a aktualnie znajduję się gdzieś między tym czym się „zajaram”, a tym czego potrzebuję w danej chwili do pudełka.

Wszystko co robię, robię raczej dla siebie, ewentualnie podzielę się z jakimś dobrym kumplem. Rzadko mi się zdarza wstawiać zdjęcia swoich tworów do sieci, jednak ostatnio robię to coraz śmielej.

Struganie aktualnie porzuciłem, a raczej zawiesiłem bo jeszcze na pewno kiedyś wezmę w swoje ręce listewke lipową i świeżą Olfe, jednak teraz skupiam się bardziej na żelastwie i sierści, a to ze względu na to, że bardzo polubiłem ściganie kropków za pomocą jigów, a jak te nie skutkują to zakładam obrotówkę

Postaram się temat aktualizować, jednak nie spodziewajcie się tego z mojej strony jakoś bardzo często. Ja jestem z tych, którzy każdą wolną chwile spędzają nad wodą, a przynęty robię bo to polubiłem i nie mogę przestać, szczególnie zimą.

Na przywitanie obrotówki #2 i świeże jigi na nadchodzący sezon pstrągowy.

post-74169-0-14884800-1732401347_thumb.jpeg

post-74169-0-59321200-1732401359_thumb.jpeg

post-74169-0-14427900-1732401374_thumb.jpeg

post-74169-0-73098800-1732401386_thumb.jpeg

Edytowane przez Maniew1
  • Like 14

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Wraz z tymi 6cm powstała jeszcze partia mniejszych 4,5cm o lekko innym kształcie i sterze.

Dzisiaj okazały sie piekielnie skuteczne, 6 ryb na brzegu co jak na aktualną porę roku przynajmniej mi się jeszcze nie zdarzyło, choć doświadczenie w pstrągowaniu mam raczej marne

post-74169-0-76938700-1738431062_thumb.jpeg