Paweljar Opublikowano 30 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2024 Witam. Rozglądam sie za kijem do łowienia na środkowym sanie. Oprócz dwóch, trzech modeli małych woblerów o specyficznej pracy które łowią, skuteczna jest guma, tanty itp. na główkach 1,5 -2 g, i na tym chcę sie skupić w kolejnym sezonie. Typowe kleniowki 2-14 , 3-15 z bujającą sie szczytówką to nie moja bajka. Chcialbym znaleźć coś o właściwościach kijka okoniowego pod wzgledem serwowania przynet i ich czucia, z zapasem mocy który pozwoli miec cos do powiedzenia przy rybie dwa trzy kg w nurcie, trafiaja sie brzany. Kij który jako tako spelniałby te założenia jest pro guide 1-10 245 (213 zdecydowanie za szybki na klenie) cm czy jakoś tak. Ktoś może łowi w ten sposób i ma coś godnego polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry krokodylec1 Opublikowano 30 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2024 Jezeli budżet pozwala to polecam blank matagi tr80(241cm) 1-5 g wyrzutu. Na Sanie sprawdzał mi się do takiego łowienia nawet dał rade 3kg brzanom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry krokodylec1 Opublikowano 30 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2024 A jeszcze jest graphiteleader finezza 19 240cm 1-10 g, też będzie odpowiednia do takiego łowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweljar Opublikowano 30 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2024 Budżetu nie ograniczam jakoś za bardzo, dzięki za odzew, poszperam coś więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 30 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2024 Savage Gear Custom UL do 10g byłby pewnie dobry.Może też zobacz Dam Microflex. Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweljar Opublikowano 30 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2024 Custom jest dobry, miałem kiedyś niedostępną dziś wersję 2-12 g i sam nie wiem po cholerę sprzedałem, jedna wada za dlugi dolnik. Chetnie bym odkupil w idealnym stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pano112 Opublikowano 30 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2024 Phenix FX902-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 30 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2024 Łowię podobnie, używam Sg2 2,75 Ultra Light Game do 10g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 30 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2024 Dragon CXT MicroSpecial 3-18g 244cm opisany do 18g ale w rzeczywistości to raczej 14g góra fajnie pracuje pod rybą i jest w stanie zatrzymać nawet leszcza za kapote w Wiślanym prądzie obsługuje bez problemu 2g + gumka jak i woblerek 2-7cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobrax Opublikowano 30 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2024 Abu Garcia Carabus Cassiopeia. Kij dość szybki, ale też z pełnym ugięciem pod rybą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 30 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2024 Dragon CXT MicroSpecial 3-18g 244cm opisany do 18g ale w rzeczywistości to raczej 14g góra fajnie pracuje pod rybą i jest w stanie zatrzymać nawet leszcza za kapote w Wiślanym prądzie obsługuje bez problemu 2g + gumka jak i woblerek 2-7cm Ale kupić go cokolwiek niełatwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi81 Opublikowano 30 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2024 Jak sie nie ograniczamy to rewelacją jest Thorus Boron SBO688-1N lub dłuższy SBO728-1N. Osobiście posiadam 6'8'' i już parę szczupaków ponad 8 dych wyjął, włącznie z wiślaną 92. Klenie 57 i 58 cm wyjechały jak psy na smyczy, o bolkach pod 70 centów nie wspominając. A rzucić da radę już tantą 2'' i 2 g z nienajcieńszą linką PE 0,6, długośc rzutu przy takim zestawie pod 30m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweljar Opublikowano 30 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2024 Dzięki za propozycje, na dzis dorwałem sg customa do 12 g od kolegi który zagląda na jerkbaita. Temat dla mnie nie umiera, coś jeszcze planuję dorzucic do szafy, więc opinie jak najbardziej sie przydadzą wkrótce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł 2804 Opublikowano 1 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2024 Polecam wędkę Jaxon summum 2.28 do 12 gr. Wędka bardzo lekka szybka z pięknym progresywnym ugięciem i bardzo ładnie wykonana. Gdyby zmazać napis Jaxon to nikt by nie uwierzył, że to Jaxon. polecam ten kijek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 1 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2024 Zerknij na wędki Daiwa Caldia Sensor - czułe i szybkie, mam do 18g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 1 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2024 (edytowane) No to chyba nie zerkaj bo pan tester, którego opinie cenię powiedział że monocoque w niej to jak spojler do Seicento i że …zupełnie słabo. Dosłownie dzisiaj wstawił filmik 2,30 0,5-6g https://youtu.be/Ul2192DoKWE?si=540y3hCCVrvIKbOw Edytowane 1 Grudnia 2024 przez Darek_W 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 2 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2024 I tu widać co, kto lubi???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 2 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2024 Nie sądziłem że będzie taka różnica pomiędzy tymi wędkami. A tester kozak ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi