W.z.M Opublikowano 3 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2024 (edytowane) WitamPolerował ktoś może osie w kołowrotkach i mógłby doradzić w doborze pasty polerskiej?Twarda w postaci wałków czy może miękka?Gradacja w przedziale 1000-1500 będzie ok?Wysłane z mojego SM-A217F przy użyciu Tapatalka Edytowane 3 Grudnia 2024 przez W.z.M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 3 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2024 Nie polerować! Po kilku, kilkunastu godzinach pracy, jest już właściwie dotarta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W.z.M Opublikowano 3 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2024 Nie polerować! Po kilku, kilkunastu godzinach pracy, jest już właściwie dotarta.W jakim sensie dotarta? Nowej osi nie mam zamiaru polerować bo nie ma potrzeby. Wysłane z mojego SM-A217F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 3 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2024 Myślałem że pytanie dotyczy nowego sprzętu. W jakim celu chcesz polerować jakąkolwiek oś używaną? Prędzej może zajść konieczność szlifowania dla przywrócenia kształtu, ale to wymagałoby wykonania nowego zębnika (jeśli mówimy o osi szpuli), lub jego rozwiercania celem osadzenia w nim koszulki (tulei) redukcyjnej. W takim zaś przypadku łatwiej wykonać nową oś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W.z.M Opublikowano 4 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2024 (edytowane) Myślałem że pytanie dotyczy nowego sprzętu. W jakim celu chcesz polerować jakąkolwiek oś używaną? Prędzej może zajść konieczność szlifowania dla przywrócenia kształtu, ale to wymagałoby wykonania nowego zębnika (jeśli mówimy o osi szpuli), lub jego rozwiercania celem osadzenia w nim koszulki (tulei) redukcyjnej. W takim zaś przypadku łatwiej wykonać nową oś.W celu pozbycia się rys np. takich jak na zdjęciu Wysłane z mojego SM-A217F przy użyciu Tapatalka Edytowane 4 Grudnia 2024 przez W.z.M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi