Skocz do zawartości

Wędki Solum

Maniew1

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry, ostatnio w oczy mi się często rzucają posty sponsorowane marki Solum.

Jest to chyba raczkujący brand bo nigdy o nim wcześniej nie słyszałem, dopóki nie obejrzałem jakiś filmików u któregoś z youtuberów, chyba Pawła Kukli.

Przejrzałem ofertę i zainteresował mniej kijek pod pstrąga do 15 gram 228cm długości.

Miał już okazje ktoś z forumowiczów łowić na kije tej marki i coś się wypowiedzieć na ten temat? Poszukuje rzetelnej opinii, a nie sponsorowanej

Kijki są dopiero od kilku dni w sklepach więc nie licz tak szybko na opinie łowiących. Na yt jest kolejny film tym razem od Emel pike właśnie z tym kijkiem 2,28m 3-15g.

https://youtu.be/EJEFbSFQfac?si=1WhfCA49LFTusuaC

Edytowane przez PiterS

Dzień dobry, ostatnio w oczy mi się często rzucają posty sponsorowane marki Solum.

Jest to chyba raczkujący brand bo nigdy o nim wcześniej nie słyszałem, dopóki nie obejrzałem jakiś filmików u któregoś z youtuberów, chyba Pawła Kukli.

Przejrzałem ofertę i zainteresował mniej kijek pod pstrąga do 15 gram 228cm długości.

Miał już okazje ktoś z forumowiczów łowić na kije tej marki i coś się wypowiedzieć na ten temat? Poszukuje rzetelnej opinii, a nie sponsorowanej

Cześć,

Chętnie bym pomógł, ale z uwagi na fakt, że to produkt z naszej stajni, możesz nie uznać mojej odpowiedzi za rzetelną ;)

• Like 2

Czy to będzie taka porządna chińszczyzna, dostosowana przez Rodaków do polskich realiów nad wodą? Z rozsądną długością dolników (co np leży w sensownych Toshido u Robinsona) itp.?

Jeśli tak, to jestem na tak  ;)

No taka bardzo porządna ;) dostosowana przez Rodaków do polskich realiów nad wodą :) dolniki to kwestia gustu, ale tej kwestii poświęciliśmy naprawdę sporo uwagi, więc jesteśmy niemalże pewni, że będziecie zadowoleni ;) 

• Like 2

Jak ten kijek Blaze 1-5g rusza dołem? Czuć już ten 1g na cienkiej plecionce? Są jakieś różnice w blanku między wersją RS a Blaze? Czy różnią się tylko dolnikiem?

Zależało nam aby kije były opisane zgodnie z tym jak zachowują się w rzeczywistości. RS do 5 g bardzo fajnie działa od 1-1,5 g ????. Pomiędzy blankami są subtelne różnice wynikające z samego materiału z którego zostały zrobione. RS-y to carbon 30T oraz 24T, a BLAZE to carbon 30T. RS są ciut bardziej mięsiste, BLAZE ciut bardziej suche, z tym że sama praca pod obciążeniem, czułość oraz szybkość, jest podobna.

Zależało nam aby kije były opisane zgodnie z tym jak zachowują się w rzeczywistości. RS do 5 g bardzo fajnie działa od 1-1,5 g . Pomiędzy blankami są subtelne różnice wynikające z samego materiału z którego zostały zrobione. RS-y to carbon 30T oraz 24T, a BLAZE to carbon 30T. RS są ciut bardziej mięsiste, BLAZE ciut bardziej suche, z tym że sama praca pod obciążeniem, czułość oraz szybkość, jest podobna.

a jakaś strona żeby sobie zerknąc ?

a jakaś strona żeby sobie zerknąc ?

Wrzucam link do fb (strona WWW jest w budowie):

https://www.facebook.com/share/15TvtxrqNg/

Nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym że mam kogoś za laika ???? naszą fabryka zaproponowała nam przelotki SiC w cienkich ramkach. Sprawdziliśmy je podczas prawie rocznych testów, nie zauważyliśmy nic niepokojącego, nic co by było powodem dla którego mielibyśmy z nich zrezygnować. Podobnie było z uchwytami.

Edytowane przez czerwcowy0520

• 3 tygodnie później...

Myślałem, że nic nie przebije tworu jakim jest "hajp takle ha dwa", ale jak najwyraźniej wędziska solum są do tego pretendentem. Mimo tego pozwolę sobie zadać parę pytań.

- Kto jest producentem mat węglowych, z których wykonane są blanki?
- W jaki sposób jest realizowana naprawa uszkodzonego wędziska w ramach gwarancji? Serwis jest na miejscu, czy wymieniany jest cały skład?

- Jeżeli komponenty są zamiennikami, to jakie komponenty są ich odpowiednikami? Czy są jakieś bardziej szczegółowe dane odnośnie zastosowanych ramek oraz ringów (materiał ramek, waga przelotek,  twardość ringów, odprowadzanie ciepła ringów itp.)?

- Jak wasze zamienniki przelotek wypadają w porównaniu do ich odpowiedników (przynajmniej na papierze)?

Pozdrawiam.

• Like 2

Myślałem, że nic nie przebije tworu jakim jest "hajp takle ha dwa", ale jak najwyraźniej wędziska solum są do tego pretendentem. Mimo tego pozwolę sobie zadać parę pytań.

- Kto jest producentem mat węglowych, z których wykonane są blanki?

- W jaki sposób jest realizowana naprawa uszkodzonego wędziska w ramach gwarancji? Serwis jest na miejscu, czy wymieniany jest cały skład?

- Jeżeli komponenty są zamiennikami, to jakie komponenty są ich odpowiednikami? Czy są jakieś bardziej szczegółowe dane odnośnie zastosowanych ramek oraz ringów (materiał ramek, waga przelotek, twardość ringów, odprowadzanie ciepła ringów itp.)?

- Jak wasze zamienniki przelotek wypadają w porównaniu do ich odpowiedników (przynajmniej na papierze)?

Pozdrawiam.

O to pytaj przy zakupie.