maq73 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Do kory typowo puszczańskiej, typu białowieskiej nie mam dostępu. Robiłem z kory "Zielonogórskiej" takiej z lasu , o ile to Ci w czymś pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz91 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Bo ta kora z fotek może pochodzić z sosen rosnących na polach takie samosiejki która ma duży przyrost i własnie mogą być takie białe pręgi tak myslę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darc Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 WitamDługo szukalibyście tych zamosiejek na polach, bo one rosną ale w hameryce - chodzi o drzewo "red fir" czyli po naszemu jodłę wspaniałą (Abies magnifica) - rośnie w Ameryce Północnej.http://www.rodbuildingtutorials.com/Grip%20&%20Handle%20Tutorials/redfirbark%20by%20Ron%20Hossack.pdfJest jednak wiele rodzimych drzew, których kora mogłaby się nadawać na rękojeść - teraz testuję korę dębową.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacques Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 jaki prosty i pomysłowy sposób szlifowania plastrów, takie cuś koniecznie sobie zrobiędzięki Darc za linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Pomysl rewelka z tymi korami,też postaram się przez zimę zdobyć parę rodzajów rodzimej kory i poeksperymentować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz91 Opublikowano 13 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Normalna cmentarna sosna ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maq73 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Kurde szkoda ale na wizytę w hamerykanowie się nie zanosi Dzięki Darc, zaoszczędziłeś mi trochę szukania po necie Może macie wiedzę czy podobną korę można pozyskać z naszych terenów, może rzeczywiście jakieś już mało spotykane gatunki jodły czy sosny ale jednak gdzie nie-gdzie występujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz91 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 (edytowane) Takie coś mi wyszło sorry za zdjęcia robione telefonem Edytowane 14 Grudnia 2012 przez Łukasz91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darc Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Moim zdaniem miodzio! Nasza sosenka tys pikno, hej!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 A po impregnacie powinna pociemnieć,będzie miazga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz91 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Na zdjeciu wygląda słabo w realu zajebi...... wyglada , a ten czerwony kolor miodzio ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Jestem ciekaw efektu jakby rękojeść z kory poddać stabilizacji. Myślę że może wyjść bardzo ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 super to to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Jestem ciekaw efektu jakby rękojeść z kory poddać stabilizacji. Myślę że może wyjść bardzo ciekawie. Co miałeś na myśli? Tak dla laika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Co miałeś na myśli? Tak dla laika...http://www.knives.pl/forum/index.php/topic,80491.0.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Myślę ze kora jest zbyt miękka i ma niejednorodna strukturę żeby ja stabilizować,pewnie by się mocno deformowała,ale najlepiej to Matusiaka zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Kora nadaje sie doskonale do stabilizacji. problem jest tylko z uzyskaniem odpowiednich wymiarów materiału który można potem sensownie wykorzystać.Na pojedyncze wstawki nadaje się znakomicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi