sukingad Opublikowano 9 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2024 (edytowane) CZEŚĆ NIEDŹWIEDZIE! Dzisiaj mam Wam do zaoferowania Enigmę Cat Toy, mojego szczupakowato pewniaka, naprawdę efektywny wobler, który bardzo lubią szczupaki. Jest to końcowa seria z żywicy FC52, którą trzymałem specjalnie na odlanie tego modelu. Po zmianie żywicy Cat Toy będzie trudniej dostępny i na pewno droższy. Po prostu technologa jego produkcji wymaga żywicy o dłuższym czasie życia niż aktualnie dostępna. Warto więc się teraz wyposażyć w dotychczasowej cenie, bo to sprawdzony przez lata model, który najzwyczajniej w świecie jest łowny. Parametry: Długość 90mm, waga 12,5g.Opis:Wobler daje się prowadzić bardzo wolnym tempem, zachowując przy tym dynamiczną szybką pracę. To uważam za jeden z jego głównych atutów. Po prostu prezentowany szczupakom w dłuższy czasie i drażniący go dynamiczną akcją jest chętnie przez nie atakowany. Rybom widocznie czasem też puszczają nerwy Sama akcja woblera to drobne lusterko o dużej amplitudzie. Opada powoli z lekko zaznaczonym lusterkowaniem. Można nim jerkować i animować wabik swobodnie na różne sposoby. Kolor Yellow Green to mój absolutny, wieloletni pewniak na szczupaki. Trafiałem na niego ryby w najróżniejszych porach dnia, roku, warunkach pogodowych i łowiskach. Kolor sprawdza się zarówno w konkretną lampę jak i pochmurne dni. Szczególną atencją darzą go właśnie szczupaki.W bieżącym sezonie zauważyłem, że ten kolor jako jedyny działa gdy inne są ignorowane w dwóch przypadkach. Pierwszy to brudna trącona woda. Miałem okazję łowić w tym roku na kilku zbiornikach, które mocno zakwitły i żadne inne kolory nie działały na ryby tak jak YG. Druga sytuacja to zaawansowana szarówka. Ryby w tym czasie reagowały tylko na wyraźne ostre fluo, nie pobierając innych wabików. Oczywiście w warunkach "standardowych" też działa, co było początkowo dla mnie szczególnie dziwne przy dużym nasłonecznieniu, ale nie wnikam. Biorą i nie ma co drążyć Drugi z kolorów to półmatowe srebro, deseń zaprojektowany w kierunku płoci z odcieniem zielonego. Mi naturalne barwy sprawdzają się szczególnie wiosną i jesienią. Z doświadczenia uważam, że duże osobniki częściej preferują naturalne barwy, bo są dla nich mniej podejrzane. Miały być dostępne trzy kolory, ale kiedy zauważyłem jak naturalnie wygląda w wodzie płotka postanowiłem całą partię wykończyć w ten deseń. Matowe srebro to deseń, do którego przekonał mnie kolega z jerkbaita i rzeczywiście ten deseń naprawdę dobrze działa. Daje refleksy ale nie za mocne. Cena za sztukę 35zł. Do ceny zamówienia należy doliczyć najtańszą wysyłkę paczkomatem InPost, wynoszącą 11.99zł. Przy zamówieniach powyżej stówki może być gratis, w końcu idą święta, a forum koleżeńskie. PS. Dodam, że wobler powinien się sprawdzić w łowieniu wieczorowych sumów, spod powierzchni. W ubiegłym roku warszawska wiślana lokomotywa zabrała z resztą jeden egzemplarz mojemu koledze. Ja nie próbowałem, ale paru innych rzeczy też jeszcze nie próbowałem 1. Enigma CT Yellow Green- 3szt. 2. Enigma CT Srebro półmat- 8 szt. Edytowane 18 Grudnia 2024 przez Hesher 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławomir Opublikowano 10 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2024 A daj panie po jednej sztuce z 1 i 2ki 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewertas Opublikowano 12 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2024 Poproszę po 1 szt 1 i 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Embe Opublikowano 12 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2024 Witam, poproszę:2 x yellow green1 x srebro półmat Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
digger Opublikowano 14 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2024 Poproszę po jednej sztuce z koloru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz_lukasiewicz Opublikowano 15 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2024 2 x yellow green1 x srebro półmat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 17 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2024 Hej Niedźwiedzie. Paczki nadane. Na święta zabieram przynęty że sobą, więc gdyby ktoś poczuł, że czegoś mu brakuje w pod choinką to niech wali jak w dym. Na giełdzie są jeszcze dwa wątki Love-Bait, możecie łączyć zamówienia. Limit wydanych 100 plnów na darmową wysyłkę obowiązuje i tam. https://jerkbait.pl/topic/194858-s-love-bait-wyprzeda%C5%BC-20z%C5%82szt/ https://jerkbait.pl/topic/192731-s-love-bait-ostatki-gara%C5%BC-8-9-plus-gratis/ Na nowy rok postaram się wrzucić maluchy do 5cm, jakiś świeży wypust, bo robi się forma na Pajczura. Ale to jeszcze, zapisów ani przelewów na przyszłoroczne ogórki, jak wiecie, nie przyjmuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikSy. Opublikowano 20 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2024 poproszę po sztuce 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 20 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2024 poproszę po sztucePaka zaadresowana, tymczasem Ci co już odebrali.... https://jerkbait.pl/topic/3700-zasady-umieszczania-zdj%C4%99%C4%87film%C3%B3w-na-forum-jerkbaitpl/szczupak - 75cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sbaig Opublikowano 26 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2024 Kak jeszcze dostepne to poproszę po 2 szt z koloru, moge poczekac ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 26 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2024 Cześć ok, co do drugiego wątku to wyślę Ci zdjęcie jutro jak wrócę do Warszawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stafford Opublikowano 26 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2024 (edytowane) Poproszę 2 seledyny i 1 natural. Edytowane 26 Grudnia 2024 przez Stafford Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATI87 Opublikowano 10 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia Witam. Czy sa dostępne jeszcze ? Jesli tak to po sztuce z koloru bym chetnie zakupił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 10 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia Zostały tylko naturalne. Mam jeszcze kilka korpusów yellow green niewykończonych, będą za kilka dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATI87 Opublikowano 11 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia Ok. To czekam i zaklepuje. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 11 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszek91 Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego Chętny na zielonego jeżeli można zamówić Wysłane z mojego 2201116TG przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 2 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego Cześć może będzie jedna czy dwie sztuki jeszcze. Wieczorem do Ciebie napiszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubot Opublikowano 6 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego Jeśli coś się znajdzie to też poproszę 2 szt. i jak będą te małe to też... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 6 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego (edytowane) Hej Niedźwiedzie, zostało mi jeszcze około 05kg żywicy dobrej do tego modelu. Odleję z niej najgłośniejszy kolor YG i dam Wam znać. Jeśli ktoś jeszcze chciałby sobie zabukować Enigmę w tym kolorze to śmiało pisać. Mam trochę różnokolorowych korpusów Enigmy CT ale chwilowo będą leżakować. Kiedy je wykończę, to będą wrzucone na giełdę żeby każdy chętny mógł przytulić. YG mogę zrobić na życzenie do wyczerpania materiału (ze 30 sztuk?). Edytowane 6 Lutego przez Hesher 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muflonsone Opublikowano 11 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego Hej Ja bardzo chętnie zapisałbym się na dwie sztuki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 11 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego Cześć, kończę właśnie partię innych modeli Enigmy i będę zabierał się niebawem za CT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver102 Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego Cześć. Dopisz mnie na dwie szt YG. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 12 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego Ok. Wygląda na to, że zajęcie na dzisiejszy wieczór mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sbaig Opublikowano 16 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego To poprosze jeszcze 2 szt. ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi