Skocz do zawartości
  • 0

Zakup pływadełka

stoner

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Pytanie do pływających na pływadle z echem.

Standardowe moje aku 7Ah wydaje się być troszkę ciężkawe -_- na dmuchany balonik.

Jakie stosujecie zasilanie ? Aku które wytrzyma powiedzmy 6h z czarno-białym echem byłoby OK.

Ma ktoś jakiś dobry patent ?

dla tego ja uparcie obstawiam fishin buda humminbirda - jest na 6 AA kosztuje 400-600pln? same zalety...

Edytowane przez gooral

• 0

W elit-3X jeden z trybów podświetlenia wyświetlacza, na pierwszy rzut oka zdaje się nie działać, tzn. nie podświetla w ogóle wyświetlacza.

Sprawa wyjaśniła mi się pewnego razu, podczas nocnego spływu Wartą w okolicach Rogalinka za wąsatym. Okazało się że to nocny tryb podświetlania wyświetlacza.

Kolega obok którego przepływałem około 6-8m. nie widział w ogóle mojego monitorka, ale ja widziałem wszystko doskonale i nie byłem nim oślepiony.

Strasznie fajna funkcja. 

• 0

Tez mam 46. Poszukaj naprawde duzych pletw (np scuba pro w rozmiarze xl). Jeden problem taki ze na szerokisc sa waskie wiec swoje troche rozcialem. Sa tez do rej jakosci pletwy zapinane na buta zwyklego do brodzenia (byly w tym lub drugim watku) niestety drogie jak fix.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

• 0

problem płetw jest najtrudniejszy do rozwiązania. Mi udało się go rozwiązać, uważam idealnie, jeśli chodzi o moje wymagania.

Na początku miałem sporo problemów z płetwami, jakie to chyba wiadomo. (szerokość płetw, ciągłe zdejmowanie płetw i zakładanie butów). Pływam przede wszystkim po rzekach i niekiedy co kawałek trzeba przenieść pływadło. Wiadomo skarpety śpiochów długo tak nie pociągną...

Pierwsze płetwy z marketu, te niebieskie (patrz na ikonkę), szybko uświadomiły mi, że skarpeta i płetwy to niezbyt szczęśliwe połączenie.

Aktualnie macham płetwami TECH FIN założonymi na spodniobuty z pcv SPODNIOBUTY PROS "STANDARD" .

Dlaczego te pletwy?

Bo pomimo ich wagi (są bardzo ciężkie) są przepastnie duże w środku (około numer 52), nie są wąskie (nie ściskają nogi), i są zakładane na buta.

Dlaczego te spodniobuty?

Tylko i wyłącznie dla kształtu buta. Są szerokie i nie mam problemu nawet jak założę 2 pary skarpet neoprenowych 3mm.

• 0

No w tym mam właśnie problem bo paski można poluzować, ale stopa na szerokość nie mieści się za chol... :(

Sidor i ja mamy te płetwy http://coco24.pl/pletwy-gumowe-jetstream-ze-sprezynami.html Rozmiar XXL

Ja mam stopę 48, i na to spodniobuty. Pasuje idealnie nic nie upina. 

Edytowane przez SPIDERLING84
  • Like 1

• 0

Fajne tylko cena trochę wysoka :(

Dobre płetwy to podstawa nawet na niedzielne pływanie. Cena wysoka, ale można poszukać na alledrogo, albo na forach nurkowych używek. Porządne płetwy są bardzo dobrej jakości i mogą służyć wiele lat. Ja swoje kupiłem za 100 pln używane (przy cenie nowych 250) i popływam w nich pewnie jeszcze dłuuugo, bo poza kilkoma zarysowaniami na spodzie nie posiadają oznak zużycia.