stoner Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Witam Panowie. Mam zamiar kupić pływadełko. Znalazłem w sklepie Fishing -Mart berkley'a -oczywiście ten najtańszy model Equpt TecTube Belly Boat Pulse. Moje pytanie jest nastepujące; czy warto to kupić, czy szukać czegoś innego - może lepszego w tej cenie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pele76 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Oooo hmmm daj pomyslec do wiosny moze sie gdzies z kumplem wybiore w Twoja strone! Na razie i tak sezon lezy i kwiczy Myslalem nad czyms z outcasta... Sie obada!Dzieki za propozycje! Jakie pletwy uzywacie? Takie na buciory czy na skarpety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gugcio Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 :ja swojego czasu uzywalem takie na skarpety ale warto sie wspomoc zwyklymi butami do nurkowania bo predziej czy poznien mozna uszkodzic skarpete. Outcast klasa sama w sobie, mialem Prowlera i gdyby nie moja operacja na kregoslup i ograniczony dostep do wod na ktorych wolno lapac ze srodkow plywajacych to by zostal. <br /><br />Zdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Ja zakladam na skarpety bo nie znalazlem na tyle duzych by weszly na butyi spiochy a kosztowaly normalna kase. Znaczy dalem za swoje bodaj 20e. Ja sporo jezdze w robocie ale glownie w strone cavan roscommon czasami carlow etc. W corku mamy kolesia na etacie... bellyboat na taka np suck to poezja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pele76 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Kurcze, ja musze jakis temat/spis zalozyc, ktory bedzie mowil o ludziach na wyspie, gdzie siedzicie, na co i gdzie lowicie! Bedzie latwiej sie dogadywac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysztof Kacprzak Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Fajnie ludzie się potrafią bawić ...ciekawe ilu zawodników zgromadziły by w Polsce takie zawody ?Tu są wszystkie rodzaje pływadełek jakie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mag Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Wiele zależy od inwencji i wyobraźni wedkarzy Poniższy filmik pokazuje łowiących na vertical,ale może być inspiracją dla spiningistów,chcących optymalnie wykorzystac możliwości,które daje "pływadło" http://www.youtube.com/watch?v=JcFg8bCnES0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pele76 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Pytanie tylko... dlaczego dają taką dupowata muzykę to fajnych filmików? Kurcze, ja w tym sezonie muszę kupić pływadło, masakra ile mam miejsc do obłowienia, a nie da się tam dojść z żadnej strony, dorzucić też nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Urko Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 (edytowane) Trochę odkopię. Motam się nieco w wyborze środków pływających, realnie jednak, chociażby z racji finansów, w tym roku mogę zakupić pływadełko i tu pytanie, czy użytkownicy Vision Keepera są z niego zadowoleni, bo jest to sprzęt w rozsądnej kwocie, do kupna od ręki. Czy też radzicie porywać się np. na FishCat deluxe LCS przy wykorzystaniu znajomych z juesej. Przyznam, iż wolałbym kupić w Polsce Vision Keepera, bo mniej zamieszania, bo na już , bo cena akceptowalna. Outcast w Polsce kosztuje chore pieniądze, porównywalne chociażby z kajakiem Nomad Feel Free i tyle za pływadełko nie chcę płacić, stąd też opcja importowa. Pozdrawiam. Urko. Edytowane 29 Kwietnia 2014 przez Urko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Keeper jest super. Waze 110kg 0 problemow. Pletwy tylko zmien zanim pekna... ps nie jest za szybki nie mam porownania do innych moze inne szybsze? Jak wieje ciezko pod wiatr plynac(szybciej bym szedl po brzegu z bb na plecach....) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Urko Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Keeper jest super. Waze 110kg 0 problemow. Pletwy tylko zmien zanim pekna... ps nie jest za szybki nie mam porownania do innych moze inne szybsze? Jak wieje ciezko pod wiatr plynac(szybciej bym szedl po brzegu z bb na plecach....)Konkretna, szybka odpowiedź, zwłaszcza, iż zawiera przekaz , którego oczekiwałem . Jutro kupuję . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Jak wytniesz przegrody w kueszeniach to do srodka pasuja duze pudla plano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Urko Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Jak wytniesz przegrody w kueszeniach to do srodka pasuja duze pudla plano.Dzięki za cenną informację. Jeśli mają to pływadło w stacjonarnym Bassie, to już jutro w moim domu, ku "uciesze" żony , będą się działy rzeczy wielkie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Urko Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 (edytowane) To kontynuuję . Keepera dostarczono mi do domku w połowie maja, stał dumnie w przydzielonym mi, do wyłącznego użytku pokoju, zwanym przez mą małżonkę, nie wiedzieć dlaczego SKANSENEM . Proza życia sprawiła, iż dopiero wczoraj dotarły do mnie śpiochy. Nabyłem więc w Decathlonie, również wczoraj, neoprenowe papucie, a dziś z samego rana, wodowałem moją jednostkę pływającą, na stawie, znajdującym się nieopodal miejsca zamieszkania. Zabawa była naprawdę przednia, a mina miejscowego grunciarza (który nie widział i nie słyszał mojego wodowania), gdy o 05.40 wypłynąłem mu, w fantazyjnym kapelutku, zza krzaczorów, była bezcenna . Ad rem, jedna rzecz mnie zaskoczyła i to nawet nie in minus, bo było naprawdę bezpiecznie, stabilnie i bardzo, bardzo OK, to to, że dupa była w wodzie. Wybór Keepera spowodowany był, między innymi, tym, iż dupy w wodzie miało nie być, co wynikało z przeglądania netu.Teoretycznie wydawało mi się to ważne. Nie mam siły ponownie czytać wszystkich pływadełkowych wątków, może użytkownicy powiedzą, jak to u nich wygląda. Pytam z czystej ciekawości, bo pewnie ta zatapialność dupy może być istotna w chłodniejszych porach roku, aktualnie zaś nie rzutuje, ba to pewnie ona daje poczucie stabilności. Ważę od 87 do 93 kg. Z tego co wiem mamy na forum kilku bardziej okazałych kolegów, pływających na oponach . Zastanawiam się również, czy mocniejsze napompowanie Keeperka, nie wpłynie na podniesienie dupska ponad poziom wody, ale to będę mógł sprawdzić dopiero w lipcu. Za ewentualne uwagi bardzo merci. Edytowane 11 Czerwca 2014 przez Urko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Urko Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 LENIE !!! Musiałem przejrzeć ponownie wątki pływadełkowe i wynika z nich, iż przy mojej wadze dupsko jest mokre i już, to na forum obok jakiś gostek twierdził, iż na Vision Keeperze tak się nie dzieje ale skoro on mieszka obok a nie z nami to pewnie nie ma racji . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tlok Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Urko ja waże 68 kg i dupsko nie moczy sie na Keeperze ale mialem wrazenie ze 25-30 kilo wiecej i niestety dupka mokra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Urko Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Urko ja waże 68 kg i dupsko nie moczy sie na Keeperze ale mialem wrazenie ze 25-30 kilo wiecej i niestety dupka mokra Jestem przykładem absolutnej słuszności Twoich wrażeń . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 STREMER Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 To i ja się podepnę pod ten temat. Szukam pływadełka na nasze Morze pod moje 115kg. Szczerze mówiąc, to podczas muchowania czy spinningowania za trotką, nie chciałbym zanurzać zadu w zimowej solance, więc Vision Keeper (do 125kg) raczej odpada. Fish Caty Outcast'a (do 113kg) siedzenie i oparcie mają wypełnianie sztywnymi wkładami z pianki. Classic Accessories Cumberland (do 136kg) też ale wydaje mi się, że chcąc przewozić BB w dużym plecaku, piankę tą możnaby zastąpić kawałkami karimaty.Biorąc pod uwagę moje 115kg i opinie o poszczególnych BB (w przeciętnych cenach) Cumberland wydaje się najodpowiedniejszy. Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Standera Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Outcast fat cat powinien styknąć.Ja całe "życie" pływałem na belly z dupskiem we wodzie. Ludzie jakieś miękkie się robią teraz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TomCast Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 (edytowane) Kuba, bo nie ma to jak zapaleńcy, nam nie straszny deszcze, wiatr czy nawet sztorm, czego przykładem był mój pobyt u Ciebie. Kilku nam się wyłamało, bo "miało troszkę popadać" Edytowane 16 Czerwca 2014 przez TomCast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 STREMER Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Oooo .. tfardzieleeeee... ;-)Ja już swoje zdrowie straciłem przez "bycie twardym" i teraz zaczynam dbać o to, żeby móc się cieszyć łowieniem za kilkadziesiąt lat ale każdy ma swoją filozofię :-) Pewne zawody wyniszczają bardziej.Jeden poeta coś pisał o zdrowiu i miał rację. Polecam ;-)W dodatku coś jeszcze jest ważnego w tym niemoczeniu zada "Fat Cat with the same above the water seating position for better visibility and casting distance" co nie znaczy, że go kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 STREMER Opublikowano 16 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Ten jest kozak http://classicaccessories.com/kennebec.htmlOpis mówi, że jest bardzo stabilne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 STREMER Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Dowiedziałem się, że firma Classic Access nie poleca swoich produktów do łowienia w morzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 A przeczytałeś dlaczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 STREMER Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 (edytowane) Nie czytałem żadnych kwitów dopóki nie porozmawiałem z przedstawicielem. Dopiero po tym jak mi powiedziano poczytałem trochę i nigdzie nie widziałem, żeby napisane było cokolwiek o słonej wodzie. W karcie gwarancyjnej http://classicaccessories.com/media/wysiwyg/Warranty/001_1Yr_Float.pdf niczego nie wyczytałem o soli (albo pominąłem ). Ponownie rozmawiałem z przedstawicielem firmy i babka potwierdziła, że nie ma żadnych zapisów, odnośnie łowienia w morzu ale po prostu nie polecają tego ze względu na to, że materiały pływadła się szybciej zużywają. Wiedzą o tym, że ludzie używają tego w morzu ale - będąc szczerą - nadmieniła, że nie są w stanie udowodnić, że uszkodzenie powstało z powodu słonej wody. Chyba, że po rdzy na metalowych elementach. Na moje pytanie dotyczące przedłużenia żywotności płukając słodką wodą pływadło po łowieniu, babka odpowiedziała, że nie orientuje się, ponieważ nie polecają swoich produktów do łowienia w solance.Sprytny mają sposób załatwiania tematów gwarancji. Nie wiem czy tą samą metodę stosują inne firmy ale jest wygodna dla użytkownika http://classicaccessories.com/warranty-info/ Tu też jest dyskusja http://www.fors.com.pl/forum-wedkarskie/10-forum-techniczne/104919-na-co-zwrocic-uwage-przy-zakupie-plywadelka?start=60#130455 Edytowane 17 Czerwca 2014 przez STREMER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Pytam, bo mam pływadło tej firmy (zresztą jedno do oddania), co prawda nie zamierzam pływać po morzu, ale znalazłem taką informację producenta: Our pontoon boats are designed for fresh water bodies. Since most salt water is found in open and/or exposed areas we do not recommend use in salt water due to lack of stronger steering and maneuvering mechanisms to help guide the boat effectively in such conditions. All of our pontoon boats and float tubes are easily inflatable and deflatable for quick access to your destinations. Więc chodzi bezpieczeństwo. Pływasz na własną odpowiedzialność. Źródło: http://answers.walmart.com/answers/1336/product/2584964/questions.htm?page=4&sort=recenta&dir=asc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
stoner
Witam Panowie. Mam zamiar kupić pływadełko. Znalazłem w sklepie Fishing -Mart berkley'a -oczywiście ten najtańszy model Equpt TecTube Belly Boat Pulse.
Moje pytanie jest nastepujące; czy warto to kupić, czy szukać czegoś innego - może lepszego w tej cenie,
Top użytkownicy dla tego pytania
32
27
20
15
Popularne dni
14 Gru
12
10 Lut
11
11 Cze
10
19 Cze
7
Top użytkownicy dla tego pytania
gooral 32 odpowiedzi
STREMER 27 odpowiedzi
Gofer2005 20 odpowiedzi
kubaS 1 15 odpowiedzi
Popularne dni
14 Gru 2012
12 odpowiedzi
10 Lut 2017
11 odpowiedzi
11 Cze 2015
10 odpowiedzi
19 Cze 2014
7 odpowiedzi
Popularne posty
Gofer2005
Już wszystko ogarnięte i nie jest tak źle jak się wydawało zawsze na początku jest więcej obaw niż plusów, teraz nie mogę się doczekać kiedy wypłyne na bezkresne głębiny
Sidor
JMC COMANDO, pływak do zadań specjalnych !
Gofer2005
Echo pokazało jak sąsiad pompuje sąsiadkę, a ojciec złapał 2 kawałki karpia i kawałek sernika. Wszystko zjadł bo nie wie co to C&R gumofilc jeden A teraz schodzę z belly i idę pić za lepsze wynik
Opublikowane grafiki
284 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi