Skocz do zawartości
  • 0

Zakup pływadełka

stoner

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Chodzi po prostu o to że niektórym wodą należy się szacunek i zakaz łowienia ze środow pływających na takich wodach ma swoje uzasadnienie. Znam 2 takie jeziora gdzie nie można łowić z  łodki i powiem szczerze ... Ryba tam jest  nie mała ...

Jestem średniej daty , ale łódka zawsze dla mnie będzie łódką i druje sobie te pływadełka :)

• 0

Ja uzytkuje to pkywadelk -siedzisko i oparcie pompowane - na wodzie tak pi razy drzwi z 2 razy w tygodniu moze czesciej. Kupilem rozlozylem i caly czas stoi na balkonie. Ja mam193 cm i wage 100kg z malym plusem i dopiero jak zaczynam mocno nogami machac to dupa moknie. A co dokladnie chcialbys wiedziec ?

Teraz jeszcze dorobilem podstawe do echa i przetwornika wiec juz bedzie ful wypas. W komorach mieszcza sie 5-6 pudelka versus 820 i mod ciut wiekszy ale to bym musial sprawdzic. Nawet kotwe mam :D

Dla mnie ideal np na kanal zeranski napompowane miesci mi sie w samochodzie - wiec nad woda tyle co wlozyc do wody i heja :) zawory trzymaja powietrze, nic nie ucieka. Choc pompke zawsze biore na wszelki enty...

Co do minusow to uporczywe jest pompowanie siedziska i oparcia - nie ma tam zaworow jak na plywakach tylko takie jak w tanich materach wciskane i pozniej trzeba to upchnac paluchem i zamknac zamkiem w siedzisku. Choc juz mysle czy pod dupe nie wlozyc styropianu i miec z glowy jeden balonik do pompowania :)

Edytowane przez meme174

• 0

Ja uzytkuje to pkywadelk -siedzisko i oparcie pompowane - na wodzie tak pi razy drzwi z 2 razy w tygodniu moze czesciej. Kupilem rozlozylem i caly czas stoi na balkonie. Ja mam193 cm i wage 100kg z malym plusem i dopiero jak zaczynam mocno nogami machac to dupa moknie. A co dokladnie chcialbys wiedziec ?

Teraz jeszcze dorobilem podstawe do echa i przetwornika wiec juz bedzie ful wypas. W komorach mieszcza sie 5-6 pudelka versus 820 i mod ciut wiekszy ale to bym musial sprawdzic. Nawet kotwe mam :D

Dla mnie ideal np na kanal zeranski napompowane miesci mi sie w samochodzie - wiec nad woda tyle co wlozyc do wody i heja :) zawory trzymaja powietrze, nic nie ucieka. Choc pompke zawsze biore na wszelki enty...

Co do minusow to uporczywe jest pompowanie siedziska i oparcia - nie ma tam zaworow jak na plywakach tylko takie jak w tanich materach wciskane i pozniej trzeba to upchnac paluchem i zamknac zamkiem w siedzisku. Choc juz mysle czy pod dupe nie wlozyc styropianu i miec z glowy jeden balonik do pompowania :)

Ok, chcialbym się dowiedzieć jak jest z jakością wykonania, czy ma porównanie do droższych modeli, jak długo kolega go użytkuje?

Edytowane przez damien79

• 0

Ok, chcialbym się dowiedzieć jak jest z jakością wykonania, czy ma porównanie do droższych kodeli, jak długo kolega go użytkuje?

Uzytkuje od tego roku ale dosyc intesywnie... choc lekko ze mna nie ma - puki co daje rade i zadne nikti sie nie pruja - plywaki z dosyc grubej gumy - mam znajomego ktory juz chyba 2 czy 3 rok uzytkuje i jest zadowolony. Jak za taka kase puki co polecam :) Pewnie klepane w tej samej fabryce co vision kipper - poza tym w plywadelku dosyc trudno cos popsuc, urwac itp.

• 0

Noo! Zdecydowałem się i zakupiłem Lineaeffe XXL ;)

Jeszcze go u mnie nie ma, ale kumpel przesłał mi kilka fotek :)

Całkiem fajnie się prezentuje w porównaniu do Outcasta. Miał outcasta najwyższy model to ma z czym porównywać :D

Jak dotrze do mnie to porobię foty napompowanego :)

post-50848-0-38611100-1421104238_thumb.jpeg

post-50848-0-24001900-1421104290_thumb.jpeg

post-50848-0-71620800-1421104336_thumb.jpeg

Edytowane przez kubaS 1

• 0

Ładnie wygląda ten @kubaS1

Zastanawia mnie jedna kwestia , otóż jeśli waga pływadełka jest niska to czy nie świadczy to że jest wykonane z słabych materiałów , tak mi się przypomniało jak szukałem pontonu by patrzeć na wagę. Jak to ma się do belly bota?

• 0

Znalazłem jeszcze coś takiego http://www.ebay.es/itm/KP1122-Belly-Boat-Camouflage-Mimetico-Pesca-Mar-Lago-4-Camere-Aria-Pinne-pompa-/390710054562?pt=Pesca&hash=item5af8224ea2

Podobne trochę do Kuby , wyparłość 300lb i 140*130cm , ale żadnych silników ani więcej info nie widzę.

Szukam czegoś co będzie miało minimum carga tę 300 lb,chciałem tego cumberland ale nie mogę znaleźć a z zza oceanu droga przesyłka wyjdzie z cłem. Czym bardziej się zagłębiam tym mniej wiem co wybrać , może jakieś typy ?

Edytowane przez manonegra13

• 0

Ja miałem to samo, pierw stawiałem na visiona, ale jakoś mnie nie przekonywał do końca :(

Potem trop na rona, ale znów coś mi nie pasi... w końcu byłem zdecydowany na zakup pływadełka phenixa, a że wpadło jeszcze trochę kasy to wycelowałem na wcześniej upatrzonego Lineaeffa :D

Edytowane przez kubaS 1

• 0

Ja miałem to samo, pierw stawiałem na visiona, ale jakoś mnie nie przekonywał do końca :(

Potem trop na rona, ale znów coś mi nie pasi... w końcu byłem zdecydowany na zakup pływadełka phenixa, a że wpadło jeszcze trochę kasy to wycelowałem na wcześniej upatrzonego Lineaeffa :D

Co w visionie Cię zniechęciło, bo sam się zastanawiam nad tym pływadełkiem?

• 0

Zamówiony http://tienda.jata-sport.com/epages/ea7785.mobile/es_ES/?ObjectPath=/Shops/ea7785/Products/1829

Kuba to jest chyba poprzedni model tego co Ty wziąłeś, zamówiłem zobaczymy za te pieniądze to nawet jak mi się nie spodoba takie łowienie to sprzedam i dużo nie stracę, przemawiały na plus jak dla mnie większe gabaryty , możliwość dokupienia i wymiana balonu no i cena .

• Like 1

• 0

Zamówiony http://tienda.jata-sport.com/epages/ea7785.mobile/es_ES/?ObjectPath=/Shops/ea7785/Products/1829

Kuba to jest chyba poprzedni model tego co Ty wziąłeś, zamówiłem zobaczymy za te pieniądze to nawet jak mi się nie spodoba takie łowienie to sprzedam i dużo nie stracę, przemawiały na plus jak dla mnie większe gabaryty , możliwość dokupienia i wymiana balonu no i cena .

mz bez cudow.

1 nie ma z tylu siatki tylko otwarta przestrzen.(fotka 2 tak wyglada, ale na 4 tej juz nie jestem pewien)

2 belka z przodu nie rozpiera pontonow po bokach (w cisionie wchodzi w taki szlufki a to przydatne bo inaczej "zapadaja" sie "do siebie")

ale fakt, cena polowa visiona.

Jesli oba powyzsze nie sa prawdziwe i zwiodly mnie fotografie to to chyba kropla w krople vision. Ps plusem visiona jest gwarancja. mam bb kupiony w irl (zamawiany w uk bo nie ma oficjalnego dealera chyba), ale w pl za zwrotem kosztow wysylki wyslali mi cala nowa rurke i koncowki do pompki (albo na nie ktos nadepnal albo przytrzasnalem drzwiami samochodu) jak latherman: 0 problemow 0 paragonow i dociekan. prosze xx pln za wysylke i adres. bum 3 dni pozniej mam wszystkie czesci w sumie za darmo (bo nawet jakbym je kupil to za przesylke wciaz trzeba placic).

• Like 1