Mekamil Opublikowano 15 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2024 W tym roku zaczynamy wcześniej - może komuś coś na prezent przypasuje! Ceny podane - kto pierwszy ten lepszy - wpłata do mnie na konto i jak już będę miał wszystkie wpłaty to przelewam kwotę na WOŚP. Dzisiaj wystawiam tylko podlodówki, ale przygotowałem też kilka 'normalnych' wędek, wystawię je w tygodniu.Zapraszam! 1. Wędki podlodowe na blankach StCroix o długości ok. 60 cm pod większe mormyszki i blaszki do 5 g. Nie są to typowe blanki podlodowe tylko szczytowe sekcje z muchówek. Przelotki o dużej średnicy muchowe, więc łatwo usuwać z nich lód. Ciepła rękojeść z korka aglomerowanego mojego patentu. Wędki są bardzo leciutkie (15-18 g). Pracują głęboko. Ja tam się średnio znam na podlodowym łowieniu, ale sporo takich podlodówek wchłonął kolega ze Szwecji i sprawdzają mu się bardzo dobrze. Mam ich siedem sztuk identycznych.Cena 100 zł/szt + wysyłka 20 zł 2. Dwie podlodówki pod nieco cięższe blaszki do 15 g. Ta dłuższa ma 90 cm i jest szklana, krótsza ma 78 cm i jest węglowa (solid).Cena 120 zł/szt + wysyłka 20 zł Zapraszam! 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 15 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2024 Poproszę jedną do 5g Reszta na prvG Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XTR Opublikowano 15 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2024 (edytowane) Czy robi Kolega takie wędki podlodowe na przykręcanych uchwytach Fuji DPS lub coś w tym stylu ? Edytowane 15 Grudnia 2024 przez XTR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattor Opublikowano 15 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2024 Poproszę jedną do 5 gr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynio63 Opublikowano 15 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2024 A daj Pan jedną. W zbożnym celu warto???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 15 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2024 (edytowane) Poproszę podlodówkę z pozycji 1. Sent from my SM-S906B using Tapatalk Edytowane 15 Grudnia 2024 przez MarCinFin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 16 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2024 Czy robi Kolega takie wędki podlodowe na przykręcanych uchwytach Fuji DPS lub coś w tym stylu ?Tylko to, co w ofercie, ogólnie raczej nie robię podlodówek, więc można powiedzieć, że limited edition Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 17 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2024 3. Spinning sprzed dobrych kilkunastu lat, zrobiony przeze mnie, a wszedłem ponownie w jego posiadanie na drodze wymiany. Długość 2 metry, wyrzut 10-30 g. Złożony na blanku na blanku z uczciwego IM6 (kupowany był na pewno w USA). Moderate, pod rybą wchodzi w ładne płynne ugięcie. Fajna opcja pod twarde przynęty. Bardzo dobrze utrzymany, rękojeść zabezpieczona corksealem. Złącze zabezpieczone płynnym grafitem (można zmyć). Cena 200 zł + wysyłka 20 zł 4. Casting, który zrobiłem z dobre naście lat temu, a wszedłem w jego ponownie w jego posiadanie razem z powyższym. Długość 2 metry, wyrzut takie miękkie 1-6 g. Złożony na blanku muchowym w klasie 3/4 (i wtedy były to jeszcze blanki made in USA). Raczej wolniejszy, ale nie, że klucha tylko głęboko się ładuje, więc i potrzebuje ciut dłużej żeby wrócić do pionu. Pod ryba pracuje bardzo głęboko - takie trochę szkło tylko w węglowym wydaniu. Zbrojenie spiralne. Bardzo dobrze utrzymany, rękojeść zabezpieczona corksealem. Cena 200 zł + wysyłka 20 zł 5. Casting z identyczną historią, jak powyższy. Długość 1,85 m 2-12 g. Również blank muchowy, więc ładnie, głęboko się ładuje. Nie jest kluchą. Zbrojenie spiralne. Bardzo dobrze utrzymany. Cena 200 zł + wysyłka 20 zł Za chwilę ciąg dalszy - jeszcze kilka spinningów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 17 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2024 6. Spinning wklejka na jakimś testowym blanku z początków aliexpresu Długość 2,2 m wyrzut 5-20 g. Czuły szczyt, ale pod rybą chętnie płynniej zapracuje. Taka raczej uniwersalna charakterystyka, czyli do wszystkiego od biedy się nada Parę razy używany przez moją Narzeczoną, bo jej się podobały kolory, ale jest w idealnym stanie. Cena 200 zł + wysyłka 20 zł 7. Mocna, długa wklejka, a przez to nie zachowuje się w ogóle, jak wklejka, a jak tubular. Długość 1,98 m, wyrzut na oko 5-20 g. Fajny, mięsisty blank w odczuciu. Cena 200 zł + wysyłka 20 zł 8. Dostałem kiedyś w prezencie rozebranego Maxim Twista, więc przerobiłem go na naprawdę kozacką wklejkę. Takie Tango tylko znacznie lepsze. Długość 2,6 m wyrzut 1-7 g. Pod zboka ideał, pod małe jigi też się super nada. No i dużo mocy w dolniku. Cena 250 zł + wysyłka 20 zł 9. Szklany solid UL. Długość 1,6 m wyrzut 1-5 g. Jak na szkło i tak niskie cw to szybki, ale ładuje się głęboko, a pod rybą pracuje po sam uchwyt. Cena 200 zł + wysyłka 20 zł 10. Trochę podobny, jak powyżej tylko to jest sam węgiel - długa wklejka, no i dużo szybszy, ale długość też 1,6 m i wyrzut 1-5 g. Króciutka rękojeść pod rzuty z nadgarstka. Bardzo przyjemny króciak. Cena 200 zł + wysyłka 20 zł Zapraszam, zachęcam do zakupu i proszę piszcie w wątku, bo zaraz lecę spać, żeby nie było potem nieporozumień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GBartek89 Opublikowano 18 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2024 7. Będzie nadawała się pod sandacza na lekko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 19 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2024 On nie jest szczytowy, jeśli pod tym kątem pytasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 20 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2024 Podlodówki z pozycji 1 pozostały już tylko dwie, a z pozycji 2 tylko ta dłuższa, szklana 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikSy. Opublikowano 31 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2024 Nie masz gdzieś tam przypadkiem takiej 9tki, ale pod casta ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 31 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2024 Nie, już dawno nic takiego nie ściągałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 2 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 6. Spinning wklejka na jakimś testowym blanku z początków aliexpresu Długość 2,2 m wyrzut 5-20 g. Czuły szczyt, ale pod rybą chętnie płynniej zapracuje. Taka raczej uniwersalna charakterystyka, czyli do wszystkiego od biedy się nada Parę razy używany przez moją Narzeczoną, bo jej się podobały kolory, ale jest w idealnym stanie. Cena 200 zł + wysyłka 20 zł DSC04116-1.JPG DSC04117-1.JPG DSC04118-1.JPG 7. Mocna, długa wklejka, a przez to nie zachowuje się w ogóle, jak wklejka, a jak tubular. Długość 1,98 m, wyrzut na oko 5-20 g. Fajny, mięsisty blank w odczuciu. Cena 200 zł + wysyłka 20 zł DSC04119-1.JPG DSC04120-1.JPG DSC04121-1.JPG 8. Dostałem kiedyś w prezencie rozebranego Maxim Twista, więc przerobiłem go na naprawdę kozacką wklejkę. Takie Tango tylko znacznie lepsze. Długość 2,6 m wyrzut 1-7 g. Pod zboka ideał, pod małe jigi też się super nada. No i dużo mocy w dolniku. Cena 250 zł + wysyłka 20 zł DSC04122-1.JPG DSC04123-1.JPG DSC04124-1.JPG 9. Szklany solid UL. Długość 1,6 m wyrzut 1-5 g. Jak na szkło i tak niskie cw to szybki, ale ładuje się głęboko, a pod rybą pracuje po sam uchwyt. Cena 200 zł + wysyłka 20 zł DSC04125-1.JPG DSC04126-1.JPG DSC04127-1.JPG 10. Trochę podobny, jak powyżej tylko to jest sam węgiel - długa wklejka, no i dużo szybszy, ale długość też 1,6 m i wyrzut 1-5 g. Króciutka rękojeść pod rzuty z nadgarstka. Bardzo przyjemny króciak. Cena 200 zł + wysyłka 20 zł DSC04128-1.JPG DSC04129-1.JPG DSC04130-1.JPG Zapraszam, zachęcam do zakupu i proszę piszcie w wątku, bo zaraz lecę spać, żeby nie było potem nieporozumień Ile waży wedka z pozycji 5 ?Da się choćby w przybliżeniu określić ja w standardzie mocy opisywanej w lbs ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 2 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia Mogę zważyć dopiero w niedzielę. W lb to bym powiedział, że max 6 lb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 2 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia Mogę zważyć dopiero w niedzielę. W lb to bym powiedział, że max 6 lbA masz coś w tej długości i 10/12 lbs ?Cast 1 lub dwa kawalki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 2 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia Raczej nie kojarzę, może coś z gołych blanków, ale nie pamiętam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 2 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia Raczej nie kojarzę, może coś z gołych blanków, ale nie pamiętamOk. Dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 4 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia Mam prośbę, pozycję 3 ten spin 10-30 byś mi zważył i zmierzył długość od końca do stopki kołowrotka? Rezerwa do czasu odpowiedzi Wysłane z mojego motorola edge 40 neo przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 4 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia Jutro wieczorem, bo jestem poza domem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 5 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia Nr 3 waży 128 g i długość od stopki ok. 29 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 6 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia Panowie to nie jest wątek na roztrząsanie kontrowersji dotyczących WOŚP ani jerkbait nie jest do tego właściwym miejscem. Kamil założył sobie temat charytatywny - ma do tego prawo, nikogo do niczego nie zmusza, chce wspierać WOŚP to wspiera. Jeśli ktoś woli wspierać np. Caritas czy Szlachetną Paczkę niech sobie założy swój temat charytatywny i w nim działa. Szanujmy się nawzajem i nie przeszkadzajmy sobie. 15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 6 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia Dziękuję! 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markir Opublikowano 12 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia Poproszę casta 1,85 m, 2-12 g (nr 5). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi