Grzesiek Opublikowano 16 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2024 Panowie, chciałbym zakupić jakiś odkurzacz piorący i chemię do niego. Dzieciaki dość mocno zabrudziły mi kanapę, pufki, narożnik i chciałbym to wszystko wyczyścić. Ma ktoś z Was jakieś doświadczenia w tym temacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 16 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2024 Cześć , ja do swego użytku kupiłem sobie ten https://allegro.pl/oferta/mocny-odkurzacz-pioracy-waska-ssawka-do-tapicerki-dywanow-hartmann-filtr-12801439077 robi robotę a cena śmieszna. Prałem kilka razy auto , kanapę. Chemia to wedle uznania. Ja kupiłem jakieś z allegro, do auta jakieś opc, i proszek. Jest tego od groma. Generalnie myjesz ręcznie szczotką kanapę do spienienia, a tym już płuczesz jednocześnie wysysając brudną wodę. W miarę szybko to później schnie. Ale jak masz zamiar raz wyprać to może lepiej sobie wypożyczyć jak masz taką opcję u siebie w okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 16 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2024 (edytowane) Nie no, pewnie co kilka miesięcy będę musiał czynność powtarzać. Kto ma małe dzieci, to wie o czym mówię.... Myślałem o czymś takim...https://www.mediaexpert.pl/agd-male/sprzatanie/odkurzacze-piorace/odkurzacz-thomas-vestfalia-xt-z-filtrem-wodnym-pioracy Edytowane 16 Grudnia 2024 przez Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 16 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2024 Nie znam tego odkurzacza, najlepiej pooglądać na youtube. Generalnie wiesz jak jest: do profi używania zalecają karchery i tym podobne. Kumpel i ja mamy tego co Ci podlinkowałem, trzeci od nas z biura kupił właśnie chyba kerchera. I jak pogadaliśmy to wszystkie działają tak samo, tyle że może ten kercher wykona więcej prań Ale w jego cenia ja kupiłbym 6 riwalli co daje 12 lat gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiur Opublikowano 16 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2024 Kuzyn kupił jakiś za grubą kasę. Rok leżał prawie nieużywany. Potem ten system, który podaje wodę coś się zepsuł i nie było funkcji mycia/płukania. Działał jako zwykły odkurzacz. Gwarancji już był brak. Więc jak Tomek pisze albo wypożyczyć raz na jakiś czas lub kupić taki jak podlinkował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 17 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2024 (edytowane) Cześć , ja do swego użytku kupiłem sobie ten. https://allegro.pl/oferta/mocny-odkurzacz-pioracy-waska-ssawka-do-tapicerki-dywanow-hartmann-filtr-12801439077 robi robotę a cena śmieszna. Prałem kilka razy auto , kanapę. Chemia to wedle uznania. Ja kupiłem jakieś z allegro, do auta jakieś opc, i proszek. Jest tego od groma. Generalnie myjesz ręcznie szczotką kanapę do spienienia, a tym już płuczesz jednocześnie wysysając brudną wodę. W miarę szybko to później schnie. Ale jak masz zamiar raz wyprać to może lepiej sobie wypożyczyć jak masz taką opcję u siebie w okolicy.Mam, działa poprawnie. Edytowane 17 Grudnia 2024 przez Lokityrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 17 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2024 (edytowane) Cześć , ja do swego użytku kupiłem sobie ten https://allegro.pl/oferta/mocny-odkurzacz-pioracy-waska-ssawka-do-tapicerki-dywanow-hartmann-filtr-12801439077 robi robotę a cena śmieszna. Prałem kilka razy auto , kanapę. Chemia to wedle uznania. Ja kupiłem jakieś z allegro, do auta jakieś opc, i proszek. Jest tego od groma. Generalnie myjesz ręcznie szczotką kanapę do spienienia, a tym już płuczesz jednocześnie wysysając brudną wodę. W miarę szybko to później schnie. Ale jak masz zamiar raz wyprać to może lepiej sobie wypożyczyć jak masz taką opcję u siebie w okolicy. Tomku, a masz może link do tej chemii z allegro, której użyłeś do kanapy ? Edytowane 17 Grudnia 2024 przez Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 17 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2024 https://allegro.pl/oferta/tenzi-textil-ex-plyn-do-prania-ekstrakcyjnego-odkurzaczem-pioracym-1l-14604039720?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_elktrk_rtvagd_pla_pmax&ev_campaign_id=17966335829&gad_source=1 Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 17 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2024 Tomku, a masz może link do tej chemii z allegro, której użyłeś do kanapy ?Wiesz co ja między innymi brałem :Proszek do Czyszczenia Tapicerki K2 Tornado 1KG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 17 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2024 Nie będę polecał chemii ani odkurzacza ale sam odkurzacz może być mało jeśli mocne zabrudzenia. Do zwykłego prania(odświeżenia) wszystkiego używam to co dostałem z odkurzaczem, jeśli jakiś szczególny bród to normalne APC w stężeniu 1:10 jeśli nie pomoże to 1:5 i miękka szczoteczka. Przy dużej powierzchni wspomagam się szczoteczką montowaną do wkrętarki. Ze szczotką trzeba uważać by za ostra nie "pocięła" tapicerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 27 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2024 (edytowane) Dziękuję Panowie za wszystkie rady. Kupiłem odkurzacz z linka powyżej i do tego polecany płyn Tenzi. Narożnik w kuchni i wszystkie pufy wyczyściły się bardzo ładnie. Natomiast narożnik w salonie niestety wyczyścił się nie w pełni. Plamy zbledły, ale nadal są widoczne.Internety polecają używania tzw. presprayu. Czy moglibyście coś polecić? A może wystarczy wyprać ponownie Tenzim? Edytowane 27 Grudnia 2024 przez Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 20 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia Dziękuję Panowie za wszystkie rady. Kupiłem odkurzacz z linka powyżej i do tego polecany płyn Tenzi. Narożnik w kuchni i wszystkie pufy wyczyściły się bardzo ładnie. Natomiast narożnik w salonie niestety wyczyścił się nie w pełni. Plamy zbledły, ale nadal są widoczne.Internety polecają używania tzw. presprayu. Czy moglibyście coś polecić? A może wystarczy wyprać ponownie Tenzim?Poszło? Ten Tenzi to gotowiec? Z czego plamy? Jeśli tłuste to może płyn do mycia naczyń i szczoteczka, później normalne pranie i płukanie. Kup sobie APC będziesz miał do wszystkiego. Ja ostatnio umyłem wszystkie fronty w kuchni. Jak nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi