Skocz do zawartości

„Postarzanie wahadłówek”

Rekomendowane odpowiedzi

tak czysto teoretycznie... 

zmatowić drobnym papierem ściernym i zakopać w doniczce z kwiatkiem na zimę... w torfie jest tyle garbników, że powinno fajnie ściemnieć... gorzej jak wahadło jest stalowe (a większość sklepowych jest!), może rdzewieć:(

O patynie słyszałem ale potrzebowałem jednak domowego sposobu na już.

W takim razie zamawiam i bedzie na kolejną partie, ta zostanie w mosiądzu.

Próbowałem zabawy z chrzanem ale jednak na mosiądz brak reakcji.

Patrzyłem w internecie i widziałem, że piękne noże ze stali węglowej wychodzą w ten sposób.

Cześć wszystkim.

Zechciałby się ktoś podzielić sposobem na postarzanie blach?

Nie lubię zbytnio łowić na takie świeże, błyszczące.

Forum już przegrzebalem i nie znalazłem nic zbytnio.

Mile widziane „domowe” sposoby bez konieczności zamawiania specjalistycznych środków

Zrób zdjęcie tej blaszki i pokaż tu.

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Czym wybijacie takie wzory na blaszkach? Mam dużo nieuzbrojonych handmade blaszek, kupiłem kiedyś po taniości i chciałbym je pozbroic ale też w niektórych dodać conieco co by mogło pomoc przy sprowokowaniu ryb. Akurat tutaj na zdjęciu mam taką blaszkę 53 mm, mosiezna, dosyć cienka. Chciałbym coś w niej urozmaicić na pstraga. Co polecacie? Czy może zostawić jak jest?ecef310cebc74f830b0e76c233dd8f0c.jpg

Wysłane z mojego SM-A336B przy użyciu Tapatalka

Czym wybijacie takie wzory na blaszkach? Mam dużo nieuzbrojonych handmade blaszek, kupiłem kiedyś po taniości i chciałbym je pozbroic ale też w niektórych dodać conieco co by mogło pomoc przy sprowokowaniu ryb. Akurat tutaj na zdjęciu mam taką blaszkę 53 mm, mosiezna, dosyć cienka. Chciałbym coś w niej urozmaicić na pstraga. Co polecacie? Czy może zostawić jak jest?ecef310cebc74f830b0e76c233dd8f0c.jpg

Wysłane z mojego SM-A336B przy użyciu Tapatalka

Jak blaszka gotowa to jedynie można ją "porysować" dremelkiem i frezami, ewentualnie nawiercać...