b0beek Opublikowano 22 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2024 WitamChciałbym spróbować swoich sił i zrobić sobie wędeczkę pod casta. Chciałbym do tego użyć blanku Gawas G 99-60MHF1. Czy mógłby ktoś z doświadczonych podpowiedzieć jakie przelotki, uchwyt i rękojeść warto wziąść na początek? Oczywiście żeby nie wyszedl jakiś kosmos cenowy, ale też nie chłam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 22 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2024 A nie lepiej porozmawiać o tym z kimś, kto robi wędki? Tutaj albo nie odpisze Ci nikt, albo zacznie się takie wymyślanie, że dalej nic nie będziesz wiedział, bo jeden powie „czarne”, a drugi „białe”… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b0beek Opublikowano 22 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2024 Nie znam osobiście nikogo kto robi wedki. Więc pytam, może się ktoś zlituje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 22 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2024 (edytowane) przecież odpowiedź jest bardzo prosta: takie jakie lubisz i na jakie Cie stać pomacaj na innych wędkach co Tobie się podoba i dobrze leży w ręku... i całkowicie zignoruj zdanie innych - to wędka dla Ciebie... jedno co doradzę - sic na szczycie:) Edytowane 22 Grudnia 2024 przez czarny1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b0beek Opublikowano 23 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2024 Właśnie chodzi mi głównie o przelotki jakie i ilosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 23 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2024 Jako że jesteś z Lublina możesz zajrzeć na ulicę Wapienną do p. Kawalca - ma tam swój warsztat rodbuildingowy myślę że doradzi i sprzeda komponenty. Możesz też ściągnąć gotowy "set" przelotek z któregoś ze sklepów internetowych a w ostateczności z aliexpress - pod wędkę o długości 6 stop na pewno coś znajdziesz. Żeby nie był kosmos cenowy ale i nie chłam, możesz zamówić np. Fuji Fazlite + szczytowy SIC w metalowej ramce. Ewentualnie gotowy set przelotek Fuji Alconite. Co do uchwytu, jeśli to będzie pierwszy kij który będziesz robił - a tak sie domyślam z tego co piszesz - najlepiej będzie chyba zdecydować się na coś prostego w montażu. Tutaj masz dwie opcje: możesz kupić albo całą gotową rękojeść zamontowaną na rurce i wkleić takiego gotowca na blank albo zrobić rękojeść samemu. Uchwyt typu Fuji ECS (musisz zmierzyć średnicę blanku w miejscu mocowania i najlepiej kupić 0.5 mm mniejszy żeby sobie rozrobić żeby wchodził na wcisk) i np jakieś prefabrykowane gripy z pianki EVA do tego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b0beek Opublikowano 23 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2024 Bardzo dziękuję za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 23 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2024 (edytowane) Po co został założony nowy temat, skoro już taki jest?https://jerkbait.pl/topic/83654-pytania-pocz%C4%85tkuj%C4%85cego-rodbuildera/page-32 Edytowane 23 Grudnia 2024 przez Krzysiek Rogalski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 26 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2024 W styczniu bodajże będą targi rękodzieła zapewne będzie kilka osób się wystawiało będziesz miał okazję pomacać , porozmawiać i sam stwierdzić co u kogo i jakie Ci pasuje może się okazać że akurat przypasuje Ci już coś co zostało wykonane na targi więc może nawet i kupić .Myślę że to fajna opcja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 26 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2024 W styczniu bodajże będą targi rękodzieła zapewne będzie kilka osób się wystawiało będziesz miał okazję pomacać , porozmawiać i sam stwierdzić co u kogo i jakie Ci pasuje może się okazać że akurat przypasuje Ci już coś co zostało wykonane na targi więc może nawet i kupić .Myślę że to fajna opcja .Jeśli można, kiedy i gdzie będą te targi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 26 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2024 Wpisz w gugla targi wędkarskie evolution Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 27 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2024 18,19 stycznia w Warszawie , w tamtym roku było kilka pracowni wędkarskich .Ogólnie fajna impreza polecam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 28 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2024 No nie wiem czy to jest dobra porada. Za cenę biletu na te targi można kupić komplet przelotek Seaguide. A z rodbuilderem w pracowni na rozmowę można umówić się za free, jeszcze nie pobierają opłat za wejście do pracowni z tego co wiem 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 28 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2024 No nie wiem czy to jest dobra porada. Za cenę biletu na te targi można kupić komplet przelotek Seaguide. A z rodbuilderem w pracowni na rozmowę można umówić się za free, jeszcze nie pobierają opłat za wejście do pracowni z tego co wiem Dawno się tak nie uśmiałem :D . Trafna uwaga Paweł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 28 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2024 (edytowane) No i tak i nie bo pojedziesz do jednego średnio Ci podejdą jego produkty stwierdzisz że pojedziesz do drugiego i też tak sobie i nagle się okaże że dopiero u tego trzeciego pomyślisz że z tym gościem nadajesz na tych samych falach i chciałbyś aby on Ci coś ukręcił i nagle uświadomisz sobie że na paliwo i bramki wydałeś więcej niż na blank i przelotki .Zależy jak na to spojrzeć na targach będziesz miał kilka osób w jednym miejscu .W moim przypadku osoby która była zielona w temacie i chciała zobaczyć podotykac i porozmawiać zdecydowanie nakreśliło mi to w jaki projekt i u kogo zamierzam zrealizować . Edytowane 28 Grudnia 2024 przez Krzysiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi