tpe Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zapomniałem po łowieniu w oceanie przepłukać bieżąca woda zamek kurtki. Potem łowiłem w innej. Teraz starą kurtkę mam w Polsce, suwak zamka jest zapieczony na amen przez sól morską...Znacie jakiś sposób, żeby go odblokować?Podobną sytuację mam w kamizelce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 WD-40, powinien puścić, przepłukać w bieżącej wodzie i nasmarować woskiem/parafiną, np. świecą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 11 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Tak myślałem :-) WD40. Nową kurtkę smaruję świeczką i wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 11 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zamek odblokowany, obyło się bez WD40, szczypce, szpikulce, noże i trochę chamskiej siły. Posmarowany parafiną działa jak nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Ech, podobny probelmTa cholerna sól zżera wszystko.U mnie część metalowa zamka, ta wsuwana została we "wsuwnicy?"Szczoteczka do zębów plus gorąca woda i ją wydarłem, póki co zamek działa bez metalowgo zakończenia, pytanie - jak długo jeszcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 11 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Kuba, świeczka naprawdę pomaga. Wystarczy tylko utrzymywać końcówkę zamka w czystości. Teraz pozostało Ci tylko zapiąć zasunąć i zeszyć zamek powyżej uszkodzonego kawałka. Będziesz musiał wkładać kurtkę przez nogi, ale przynajmniej będziesz mógł się zasunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 No pewnieJeszcze będę piłkę odbijał nosem i łapkami klaskał Myślę, że najdejszła wiekopomna chwila i trzeba będzie nową kurtkę wciągnąć, i tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 13 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Eeee. jak nie cieknie to można kangurka z niej jeszcze zrobić ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi