teethar Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 o, to świetny pomysł z tym przechyleniem półek. Może po prostu wykonam te półki z pleksi, wtedy będę widział co i gdzie leży? A co do prowadnic... hm... to już grubsza sprawa... może po prostu szafka nie musi być tak wysoka? Bo profesjonalistą w kręceniu nie jestem (dziennie 3-4 muszki ukręcę i tyle) więc i tyle materiałów nie będę potrzebował. Dzięki za rady. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Witam,Tak jak obiecałem kolegom wrzucam mój projekt. Przede mną jeszcze lakierowanie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Witam,Tak jak obiecałem kolegom wrzucam mój projekt. Przede mną jeszcze lakierowanie. Pozdrawiam.DSC_0196.jpgPolak potrafi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krys77 Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Witam Filmik instruktażowy, https://www.youtube.com/watch?v=j5Ph13e7vvI#t=334.445501 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Odświeżam, gdyż po trafieniu "kiedyś tam" na ten wątek, zapragnąłem mieć takie cuś Czasu nie mam wcale, ale od dwóch dni, po parę minut wieczorami coś tam klecę. Dużo kombinowania, przymierzania, aby jakoś wyglądało, a przede wszystkim było funkcjonalne. Na razie półprodukt: Pozostało popodcinać, przyfazować, wywiercić otwory, dociąć i wkleić kołeczki, rozkręcić, zaolejować. Skręcić 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Z doświadczenia powiem, że bardziej funkcjonalny i wygodniejszy w użytkowaniu jest bench szeroki, nie koniecznie głęboki. U mnie tak to teraz wygląda, trochę chaosu musi być 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgadzam sie[emoji4] chodzi o to aby mieć wszystko w zasięgu ręki bez wstawania. U mnie zdjęcie jest trochę zniekształcone. Wymiary mojego blatu to 58cm szerokości i 45 cm głębokości. Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 ... i 45 cm głębokości. Nie przesadzaj. 45mm prędzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Chodziło mi o długość boku Dokładne wymiary to: 580x450x40mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kunasz63 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Fajny wątek, mi udało się skleić coś takiego: 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Mój nareszcie prawie gotowy Teraz schnie zaolejowany. Jak wyschnie to pozostało tylko wkleić kołeczki i skręcić. Fotki wkrótce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Mój warsztacik Jak widać, nieład artystyczny u mnie też obecny: Do szczęścia brakuje mi jeszcze śmietniczki Pozdrawiam 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NOMAK BBI Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 (edytowane) Witam. Bardzo fajny bench i gabarytowo zapewne będzie wygodniejszy niż mój. Ja z racji mieszkania w bloku zmuszony byłem "sklecić" sobie coś bardziej poręcznego ale najważniejsze że DZIAŁA. A i satysfakcja z własnych muszek większa. Przepraszam za jakość zdjęcia ale zrobione "na szybko" Edytowane 5 Stycznia 2018 przez NOMAK BBI 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Nie jest wcale taki duży: 45x58cm[emoji4] chwilę nad tym posiedziałem i muszę przyznać, że komfort pracy jest ogromny- wszystko pod ręką. Co do braku miejsca dobrym rozwiązaniem są benche modułowe,- sam się zastanawiałem czy właśnie takiego nie zrobić. Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Witam.Aaa ... bingo ... podstawka na telefon !!!A ja się męczę zawsze gdzie go tu ustawić żeby wygodnie się oglądało tutoriale na bieżąco podczas kręcenia Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 (edytowane) [emoji3]Ja mam z Ikei, kosztowała jakieś grosze, na tablety tez były[emoji6]Pozdrawiam Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 5 Stycznia 2018 przez Grzegorz78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xionc83 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Ja mam takie coś : A gdy żona mruczy, że syf itp. to wtedy robię tak : 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 (...)A gdy żona mruczy, że syf itp. to wtedy robię tak : [fofo]a moje, ku niezadowoleniu drugiej polówki się nie domyka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NOMAK BBI Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 (edytowane) Za taki "nieład artystyczny" byłbym już po... rozwodzie pomimo, że uważam swą małżonkę za bardzo wyrozumiałą.Pozdrawiam Edytowane 7 Stycznia 2018 przez NOMAK BBI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
partyzant Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Mój warsztacik Jak widać, nieład artystyczny u mnie też obecny. Do szczęścia brakuje mi jeszcze śmietniczki PozdrawiamFajnie Ci to wyszło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 A dziękuję[emoji4] Muszę przyznać że taki „bench”, bardzo ułatwia pracę, oszczędza czas; wszystko masz pod ręką. Wcześniej szukałem narzędzi: a to zapomniałem gdzie odłożyłem wiązadełko, czy w jednej szufladzie z materiałami, w drugiej, czy może na blacie leży z innymi, gdzie szpikulec, to szukałem odpowiedniej szpulki z nicią w pudełku itp., nie mówiąc o przygotowywaniu stanowiska i składaniu, oraz sprzątaniu tego majdanu po skończonej robocie. Teraz wygoda: kiedy mam ochotę pokręcić muszki ściągam po prostu bench z szafy i kładę na biurku. W dwie sekundy jestem przygotowany do roboty[emoji4] kiedy kończę, odkładam bench z powrotem na swoje miejsce wysoko na szafie[emoji3] Porządek, szybkość i wygoda. Polecam każdemu coś sobie sklecić. Ścinki i paprochy odkładam na blat roboczy bencha. Na koniec odkurzam tanim, samochodowym odkurzaczem. Wciąga wszystkie śmieci, końcówki nitek, resztki piór, czy innych materiałów, ale jest na tyle słaby, że pozostawia kawałki lamet ołowianych, czy drucików, które odkładam w czasie kręcenia. Pozdrawiam Sent from my iPhone using Tapatalk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 A dziękuję[emoji4] Muszę przyznać że taki „bench”, bardzo ułatwia pracę, oszczędza czas; wszystko masz pod ręką. Wcześniej szukałem narzędzi: a to zapomniałem gdzie odłożyłem wiązadełko, czy w jednej szufladzie z materiałami, w drugiej, czy może na blacie leży z innymi, gdzie szpikulec, to szukałem odpowiedniej szpulki z nicią w pudełku itp., nie mówiąc o przygotowywaniu stanowiska i składaniu, oraz sprzątaniu tego majdanu po skończonej robocie. Teraz wygoda: kiedy mam ochotę pokręcić muszki ściągam po prostu bench z szafy i kładę na biurku. W dwie sekundy jestem przygotowany do roboty[emoji4] kiedy kończę, odkładam bench z powrotem na swoje miejsce wysoko na szafie[emoji3] Porządek, szybkość i wygoda. Polecam każdemu coś sobie sklecić.Ścinki i paprochy odkładam na blat roboczy bencha.Na koniec odkurzam tanim, samochodowym odkurzaczem. Wciąga wszystkie śmieci, końcówki nitek, resztki piór, czy innych materiałów, ale jest na tyle słaby, że pozostawia kawałki lamet ołowianych, czy drucików, które odkładam w czasie kręcenia.Pozdrawiam Sent from my iPhone using TapatalkTeż tak mam, jednakże muszę przyznać rację, że taka stolnica muszkarska znacznie ułatwia nasze hobby w zakresie wykonania przynęt w postaci muchy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
partyzant Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Mam pytanie do doświadczonych życiowo Zakupiłem używanego bencha obsmarowanego w kilku miejscach szelakiem. Czy można to czymś wyczyścić?Spirytus nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Papier ścierny ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 (edytowane) Papier ścierny gradacja 120, 180, lub 240, a następnie szmatka, Danish oil i „olejujesz” dwa, trzy, cztery razy. Kolor Danish Oil dobierasz do koloru bencha, lub plamy od szelaku, aby ją „zgubić”.Pozdrawiam Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 3 Marca 2018 przez Grzegorz78 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi