tohatsu Opublikowano 28 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2024 (edytowane) Cześć,chciałem uiścić opłatę za wędkowanie na 2025 w wodach polskich. Niestety na stornach internetowych nie ma żadnej informacji na temat opłat na rok 2025.Kontakt telefoniczny również nic dał ponieważ nikt nic nie wie i odsyła do innego działu. Wygląda na to, że z początkiem nowego roku nie połowimy na wodach pod ich jurysdykcją. Czy ktoś ma jakieś informacje na ten temat?Pozdrawiam Edytowane 28 Grudnia 2024 przez tohatsu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotwic Opublikowano 28 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2024 Z tego co mi wiadomo, idą spore zmiany w sposobie zarządzania wodami przez Wody Polskie i nie tylko.Dlatego pewnie nie ma ogłoszonego cennika opłat za połów na tych wodach.Wiele tych zmian wiąże się z aktami prawnymi, wiele wynika z decyzji własnych.Zobaczymy co będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yelcyn Opublikowano 1 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia (edytowane) 18.12.2024 zarząd okręgu Opole opublikował uchwałę, że kłócą się i nie mogą dogadać z Wodami Polskimi we Wrocławiu i w Gliwicach. I dlatego nie sprzedają składek30.12.2024 - chyba się dogadali częściowo, gdyż moje koło PZW Reńska Wieś (Kędzierzyn-Koźle) ogłosiło, że przyjmuje składki i opłaty za 2025r. Na razie czekam na Odrę (PZW Katowice).Koszt: 458 zł. Odra w zeszłym roku kosztowała + 100 zł. Swoją drogą jak mnie to wkurza, że mieszkając od urodzenia nad Odrą, w województwie opolskim, muszę dopłacać śląską składkę. P.S. Człowiek ślepy to i przeczytał: wody opolskie zamiast polskie. Nie usuwam - zostawię jako ciekawostkę, ile kosztuje u nas. Edytowane 1 Stycznia przez Yelcyn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warciany Opublikowano 1 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia (edytowane) Po przejęciu władzy przez PO projekt przejmowania obwodów przez WP upadł. W kularach mówią, że wszystkie obwody, gdzie użytkownikiem są dyrektorzy RZGW pójdą pod konkurs. Problem jest taki, że nie wiadomo ile to będzie trwać. Mam koło siebie obwód gdzie zaczyna się 3 rok jak zabrano go użytkownikowi rybackiemu i nie można tam łowić.Problem jest, a zakładając bierność kolegów wędkarzy, którzy patrzą tylko na innych samemu nic nie robiąc sytuacja nie zmieni się przez kilka lat. Edytowane 1 Stycznia przez Warciany 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 2 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia https://www.gov.pl/web/wody-polskie-bialystok/zezwolenia-na-amatorski-polow-ryb-w-2025-roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warciany Opublikowano 2 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia https://www.gov.pl/web/wody-polskie-bialystok/zezwolenia-na-amatorski-polow-ryb-w-2025-roku Trzeba się dobrze zastanowić czy wykupić już teraz: " usunięcie obwodów rybackich co zmniejsza zakres wykupionych zezwoleń – zezwolenia obowiązują tylko na wodach udostępnionych w ramach aktualnej LISTY OBWODÓW. Usunięcie obwodów może nastąpić w przypadku rozstrzygnięcia konkursu ofert na użytkowanie obwodu rybackiego, przy czym nie stanowi to podstawy do występowania o zwrot należności za wydane zezwolenie. W tej sytuacji zezwolenia obowiązywać będą do czasu zawarcia umowy użytkowania, o czym Dyrektor RZGW w Bydgoszczy poinformuje komunikatem na swojej stronie internetowej. Usunięcie obwodu rybackiego z LISTY OBWODÓW skutkuje tym, iż zezwolenie na amatorski połów ryb w zakresie tego obwodu traci moc. Informacje dot. obwodów rybackich, które potencjalnie mogą zostać usunięte zostaną zawarte w kolumnie "Dodatkowe ograniczenia" w ramach LISTY OBWODÓW. "W przypadku niektórych RZGW wiekszość obwodów ma adnotację jako potencjalne do usunięcia z listy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 3 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia Info ze strony Wód Polskich. Od 1 stycznia 2025 roku wędkarstwo w obwodach rybackich, w których gospodarkę prowadzą Wody Polskie, będzie możliwe wyłącznie na podstawie zezwoleń wydawanych przez właściwe regionalne zarządy gospodarki wodnej. Dotychczasowy program „Nasze Łowiska” przestaje obowiązywać, dlatego zachęcamy do zapoznania się z nowymi regulaminami i zasadami sprzedaży zezwoleń, aby w pełni cieszyć się wędkowaniem w przyszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 3 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia https://www.wprost.pl/zycie/11900952/wody-polskie-opublikowaly-komunikat-wedkarze-nie-beda-zachwyceni.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 3 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia https://www.wprost.pl/zycie/11900952/wody-polskie-opublikowaly-komunikat-wedkarze-nie-beda-zachwyceni.html Złowił olbrzymią Hypophtalmichtys . Dziennikarz błysnął wiedzą. BTW. Przez cały okres obowiązywania "Naszych Łowisk", spotkałem jedną osobę, która to to wykupiła. Do tego przez pomyłkę. Chłopina znalazł w spisie wód "NŁ" nazwę jeziora podolsztyńskiego, na którym łowił. Niestety okazało się, że nazwa ta sama, ale jezioro gdzies w innym krańcu Polski . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warciany Opublikowano 3 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia Ja tez to wykupiłem i klika osób które znam ale akurat mieszkam na granicy dwóch RZGW i miałem kilkanaście zbiorników na jednym zezwoleniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 3 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia Ja tez to wykupiłem i klika osób które znam ale akurat mieszkam na granicy dwóch RZGW i miałem kilkanaście zbiorników na jednym zezwoleniu. U mnie sporo osób wykupowało zezwolenie WP, ale jedynie na wody RZGW Białystok. Do granic "łomżyńskiej Narwi" jest kilkanaście kilometrów. Znam osoby, które zrezygnowały z opłacania składek PZW, bo łowią tylko na rzece i dzięki temu płacą mniej. Prócz tego na WP mało kto widział jakąkolwiek kontrolę i nikt się nie czepia wpisów, jak to jest w Ostrołęce, a naród u nas ma naturalny wstręt do słowa pisanego . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 3 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia (edytowane) RZGW Białystok wrzuciło stawki, w 2024 na całość "naszych łowisk" teraz sam Białystok 250... https://www.gov.pl/web/wody-polskie-bialystok/zasady-sprzedazy-zezwolenŁowiska raczej Olsztyn / Ełk / Pisz, mnie interesuje Narew nr5, więc pewnie okresowe będę pykał, jak będę jechał.W zeszłym roku w ramach opłaty krajowej, były jeszcze Nadarzyce i kilka innych łowisk w administracji rzgw Bydgoszcz, które dla mnie były interesujące. Najbardziej rozwala zapis, że zakupione zezwolenie przepada bez zwrotu kosztów jeżeli wydzierżawią obwód... taka fajna polityka, że teoretycznie mogą nasprzedawać, a potem wydzierżawić wszystkie... " nie mamy Pańskiego płaszcza i co nam Pan zrobisz?" Edytowane 3 Stycznia przez sinus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 4 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia Orientuje się ktoś może ile wynosi opłata na wody RGZW Szczecin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markir Opublikowano 4 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia https://www.gov.pl/web/wody-polskie-szczecin/zezwolenia-nasze-lowiska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warciany Opublikowano 4 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia Orientuje się ktoś może ile wynosi opłata na wody RGZW Szczecin? Na stronie RZGW wszystko masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 4 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia Na stronie RZGW wszystko masz.No nie wszystko. Nie we wszystkich oddziałach jest aktualizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 4 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia Na stronie RZGW wszystko masz.No właśnie nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warciany Opublikowano 6 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia No właśnie nie ma Trzeba czekać. Poznań i Bydgoszcz ma ceny. Generalnie cena będzie pewnie taka sama tylko inne konto do wpłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamerhed Opublikowano 6 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia Niestety cena w przypadku Poznania zdecydowanie nie taka sama. Powidziedzialbym ze podwyzka kompletnie z czapy bo 100/250 = 40% r/r. Zestawiajac to z iloscia dostepnej wody, powiedzialbym ze ... zaszaleli. Chyba czas odwiesic sprzet na kolku szczegolnie ze w zeszym roku udalo mi sie wyrwac cale 6 razy nad wode :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 12 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia RZGW w Białymstoku: 250 złRZGW w Bydgoszczy: 250 złRZGW w Lublinie: 200 złRZGW w Poznaniu: 300 zł Tak, to wygląda na rok 2025 na obecną chwilę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmiasko Opublikowano 12 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia RZGW w Gdańsku: 250 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 14 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia (edytowane) RGZW SZCZECIN - opłata zwykła - 200,00 zł brutto;- opłata ulgowa - 100,00 zł brutto. Zezwolenie okresowe: - 1-dniowe – 15,00 zł brutto; - 3-dniowe – 25,00 zł brutto; - 7-dniowe – 60,00 zł brutto.- 30-dniowe – 90,00 zł brutto. Edytowane 14 Stycznia przez zandermafija*SpinnigistaWT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warciany Opublikowano 15 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia Niestety cena w przypadku Poznania zdecydowanie nie taka sama. Powidziedzialbym ze podwyzka kompletnie z czapy bo 100/250 = 40% r/r. Zestawiajac to z iloscia dostepnej wody, powiedzialbym ze ... zaszaleli. Chyba czas odwiesic sprzet na kolku szczegolnie ze w zeszym roku udalo mi sie wyrwac cale 6 razy nad wode :/ Nigdy w Poznaniu nie było 100zł za cały region, co najwyżej za jednio jezioro. Zresztą temat już jest powoli zamykany bo te wody w trakcie roku trafią pod młotek dlatego odradzam kupno zezwoleń. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekniepieklo Opublikowano 21 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia Nigdy w Poznaniu nie było 100zł za cały region, co najwyżej za jednio jezioro. Zresztą temat już jest powoli zamykany bo te wody w trakcie roku trafią pod młotek dlatego odradzam kupno zezwoleń.No ale nie może być tak, że zapłaciłeś, a później ci jezioro ukradli i nie możesz już łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UTi Opublikowano 22 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia No ale nie może być tak, że zapłaciłeś, a później ci jezioro ukradli i nie możesz już łowić.Może nie ukradną, lecz zastrzegą sobie prawo do wprowadzenia zmian w obwodach. Jako przykład RZGW Gdańsk pkt 2.2:https://www.gov.pl/web/wody-polskie-gdansk/zasady-sprzedazy-zezwolen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi