Skocz do zawartości

mocowanie multika sa jakies standardy?

gooral

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kupilem wlasnie nowa wedke (greys prowla gs ultra jerk) i za diabla nie pasuje do niej rzaden z moich multikow (mam quantum accurist2 i revo toro 61) - jakby w "zadnia czesc" nei wchodzily wystarczajaco gleboko - od kumpla przymierzylem jakas wielki okragly multik okumy - pasuje jak zloto to zamo ze zwyklym kolowrotkiem pasuje. oba moje multiki pasuja bez problemu do conajmniej 3 innych wedek.z pazurem i 2 bez pazura. Ma ktos moze wedke greys? albo mial podobny problem? uchwyt jest bez nazwy Wyglada tak:

prowlajerk.jpg

tak sobie mysle, ze ten element na ktorym zwykle jest logo poprostu za bardzo wystaje (nakretka ledwo lapie za krawedz stopki) i moze by go dremelkiem maznac kilka razy (wole to jak multiki szlifowac bo pasuja wszedzie indziej), ale wole zapytac zanim zrobie cos glupiego.

bardzo smieszne o jaki jestes super... Oboje jestescie tacy fajni....

Nie nie pasuje.wchodzi w uchwyt od strony dolnika tak plytko, ze dalo by sie wsadzic w szpare pomiedzy stopka a uchwytem (po srodku) np ostrze glowki jigowej - mocniej szarpniesz i wyskakuje... Jakby przetloczenie na pierscieniu bylo ciutke glebsze to na 100% by pasowalo (jak wsadzic stopke w pierscien napierw to druga strona stopki wystaje ponad uchwyt od strony dolnika. By ja skierowac w dol trzeba ja przynajmniej w 50% wysunac z pierscienia, ale nawet wtedy pierscien ledwa ja lapie i kupa. No nic jakos sobie poradze. dziekuje za wspaniala rade.

Jedź po uchwycie, multiki zostaw jak są. Takie wpady zdarzają sie nawet przy kijach za 150$. W topowych sreriach Quantum Abu serii S, SX, STX latał w uchwycie jak kanar po tramwaju.

no wlasnie do tej pory z karbami zdazylo mi sie to 2 razy - raz do waskiego uchwytu slammer nie pasowal a raz to karpiowki musialem wkladac pasek plastiku pod stopke inaczej sie dokrecic nie dalo tak by nie latal (miejsca w uchwycie na morska betoniare dowolnego rozmiaru - logiczne, ze do karpiowki 3lb nikt nei wklada exage 1000, ale w kiju o c.w. 150g raczej spodziewalem sie, ze kazdy multik sie zmiesci....)