Komar Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 W rejonie stacji jest wypożyczalnia łodzi.Można wypożyczyć nawet z silnikiem spalinowym za nieduże pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 W rejonie stacji jest wypożyczalnia łodzi.Można wypożyczyć nawet z silnikiem spalinowym za nieduże pieniądze.No to warto skorzystac. Kiedys takich cudów tam nie bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Kuba, a Ty jesteś z okolic Jeleniej Góry, że tak zapytam z ciekawości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bohors Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Po ostatnich opadach Bóbr niesie brudną i wysoką wodę . Połowa Pilchowic jest teraz zakalona, woda idzie do góry, ciśnienie skacze, a ryby się potopiły. Przez następny tydzień nie ma tam po co jechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Kuba, a Ty jesteś z okolic Jeleniej Góry, że tak zapytam z ciekawości?Nie. Ale kiedys sporo bywalem tam sluzbowo i Pilchy mnie urzekly. Do dzis nie wiem, jaka ryba robi tak potworny halas na patelni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Warto zapytać tutaj http://grodzkie.pl/forums/viewtopic.php?f=2&t=419&si d=e5bb3faf5d4bfb4766c0f0c7b60c6ea3Ale..... Dzisiaj widziałem zrzut wody ze zb. Czocha, w Leśnej (Zalew Złotnicki na Kwisie jest nieco powyżej). Cały Kościelnik, czyli wsie na odcinku ok. 12 km podtopione. Poniżej Lubania również Kwisa płynie łąkami.Zrzut wody ze zbiornika potężny.Myślę, że na Pilchowicach jest podobnie Wieści zdziśWoda wysoka. Woda gęsta brunatno-brązowa.Wygląda to tak:http://img163.imageshack.us/img163/796/066io.jpghttp://img696.imageshack.us/img696/2302/069ue.jpghttp://img269.imageshack.us/img269/5001/070nm.jpgWygląda na to że nikt nie pływał dzisiaj ale już jutro...???????Kto wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekF Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 (edytowane) Witam, może ktoś z użytkowników często bywa na tej urokliwej zaporówce i odpowie mi na kilka pytań. Interesuje mnie jak dojechać do Pilchowic nad samą wodę. Wiem o dojeździe ze strony Strzyżowca, jednak interesuje mnie dojazd jak najbliżej słynnej patelni, mam zamiar wybrać się tam na ten weekend i pochodzić ze spinningiem.Super by było popływać na łódce połowić trochę z wody czy znajduje się tam jakaś przystań z łodziami jeśli tak to jak to wygląda cenowo. Pozdrawiam Edytowane 3 Czerwca 2014 przez PiotrekF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Akurat rezerwowałem noclegi i zapytałem co i jak,wieczorem wrzucę namiary na łodzie,noclegi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalek87 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 889 157 419. Mam nadzieję, że numer aktualny. Ja od tego pana brałem łódkę (ok 40-50 pln za dzień ), a na patelnie na wiosłach ok 25 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 (edytowane) Zgadza się ,numer aktualny .Silnik 50 i nocleg też 50 pln/osoba .Na dniach mają się pojawić nowe łodzie. Dojazd od strony Pilchowic przez zaporę (fajne widoki ) na środku cypla jest przystań.Nie polecam eksploracji "patelni " z buta Ciężki ,górski teren a na dodatek grunciarzo-żywcarze oblegający brzegi skutecznie ograniczają pole manewrów. Edytowane 3 Czerwca 2014 przez sebalos.77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekF Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Super Panowie dzieki. :-) jakies wiesci na temat sandacza ruszyl sie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Nie byłem i nic nie wiem ,dopiero w czwartek rozpoczynam sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loktok - cardiamu Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 A ja mam jeszcze pytanie jaki to jest okreg PZW, zeby wykupic dodatkowa skladke, ew inny dzierzawca. Bo, daleko wsumie nie mam, a od pewnego czasu kusi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Jest to okręg PZW Jelenia Góra,który chyba zapomniał o tej wodzie (a może to i lepiej ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekF Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Panowie a może podpowiecie jak najlepiej dojechać na patelnie z własnym pontonem. Chodzi mi o to czy można gdzieś tam w pobliżu zostawić auto. Mam lekki ponton Passata 4k nie jest dla mnie problemem pokonanie kilkuset metrów. Wole to niż wiosłowanie przy silnym wietrze przez większość zbiornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 (edytowane) Jeden tubylec mi mówił że dróżka od strony Wrzeszczyna została zaorana i wcale nie ma dojazdu do patelni(faktycznie ludzi nie było na brzegach),od strony Pokrzywnika widziałem tylko skutery podobno droga rozj...ana. Z wiatrem to jest tam różnie przewżnie wcale lub jest słaby i zmienny (osłaniają góry).Próbuj jak wszyscy od Strzyżowca w dół na niby slip (też nie ma szału z dojazdem) i do boju Edytowane 9 Czerwca 2014 przez sebalos.77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 a tam... bierzesz coś takiego i ... problem z glowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newrom Opublikowano 13 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Kilka dni na Pilchowicach (ale nie tylko na wodzie ), woda dość wysoka o ile mogłem się zorientować. Przy wejściu Bobru brudna. Zakwit się kończy, choć trochę brei pływa. Trochę trollowałem, trochę rzucałem. Jedno branie mi się trafiło, niestety nie zacięte. Drapieżniki biły w drobnice pod powierzchnią. Pięknie było i chętnie wrócę na tą wodę. Tylko brzegi są tak urozmaicone że życia braknie by obłowić wszystkie półki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deywed12 Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Temat lekko przedawniony ale czy chodzi o te Pilchowice obok Gliwic?! Pierwszy raz słyszę,że ktoś tam łowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Temat lekko przedawniony ale czy chodzi o te Pilchowice obok Gliwic?! Pierwszy raz słyszę,że ktoś tam łowi nie kojarzę rzeki Bóbr w okolicach Gliwic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deywed12 Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 dzięki wielkie ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 A co tam na zaporze słychać, łowił ktoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bongo Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 11 listopada tłumy ludzi, cały dzień dno orałem tu i tam, bez efektów.Inni nie widziałem, żeby też coś łowili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 11 listopada tłumy ludzi, cały dzień dno orałem tu i tam, bez efektów.Inni nie widziałem, żeby też coś łowili. Efekty by były i sandacze brałyby do dzisiaj, gdyby nie film wmh z przed kilku lat. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newrom Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Eee, z kim bym nie gadał to wszyscy mówią że woda trudna i jak biorą to biorą wszystkim, a jak nie biorą to nie biorą (znaczy pewnie tylko fachowcy potrafią coś wydłubać).Pomimo że łowiłem na zaporówkach to Pilchowice dość brutalnie zweryfikowały moje umiejętności i przygotowanie sprzętowe.Obcy, z marszu to IMVHO ma bardzo małe szanse na wyłowienie sandaczy (chyba że farciarz albo jakiś mega spec). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi