tomzoo Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Wierzę ci,to był tylko żercik,to jak ł.o.s.o.s.i.e. ze Słupii(Łowimy Okazałe Salmonidy Osękami Siatami I Elektryką) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 12 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Wierzę ci,to był tylko żercik,to jak ł.o.s.o.s.i.e. ze Słupii(Łowimy Okazałe Salmonidy Osękami Siatami I Elektryką) dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robson73 Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Witam, nikt nie jeździ na Pilchowice?piękna i bardzo trudna wpoda, ale ma swój klimat, prosze kolegów o info czy sandzaczyk juz sie rusza?Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Pilchowice: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 :)No tak!!zapomniałem o @spigocie aka maliniaku,ten łobuz przekłuwa wszystkie ryby na pilchach!!nic dziwnego że nie biorą skoro dostają po łbach @spigotowymi główkami przynajmniej 2 razy w tygodniu ,@danek ,słyszałem z wiarygodnych zródeł o 10kg i większych z Wałów śl. to chyba twoje rewiry. pozdrawiam wszystkich a szczególnie sceptyków i niedowiarków chłopaki śmiało pytajcie 4 wody w zasięgu PILICHYZŁOTNIKIMIETKÓW TURAWA jak coś się dzieje to zazwyczaj wiem z informacji ze sklepów i nie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 Wczoraj wyskoczyłem na Pilichy.Woda 2m w pion dość wysoka jak na tą porę rokuwyniki jak zwykle słabe same kotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 i jeszcze wczorajsze wyniki kolegi !! kopie mi w tym sezonie tyłek aż iskry lecą. proszę nie zadawać mi pytań dlaczego ryba tak wygląda , ja jej nie złowiłem ani nie holowałem nadmienię iż ryba wyciągnięta z 19m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robson73 Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 Hallo, hallo, odgrzeje troszkę kotleta Gryzie coś na Pilchach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2007 Boze jak on wyglada, biedna rybka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robson73 Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 przecież kolega pisze że z 19m wyjechała, niestety trzeba się z tym liczyć, że ryba nie będzie nadawała się do wypuszczenia, a jeszcze sandacz wyciągnięty na klate wogóle jest bez szans Macie jakieś info z Pilchowic, cos się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 przecież kolega pisze że z 19m wyjechała, niestety trzeba się z tym liczyć, że ryba nie będzie nadawała się do wypuszczenia, a jeszcze sandacz wyciągnięty na klate wogóle jest bez szans Macie jakieś info z Pilchowic, cos się dzieje? o kolega widać że łowił na takich głębokościach bo wie jak ryba wygląda po holu 10 sekundowym dziwi mnie fakt że ludzie się dziwią kolega Robert stres z pracy przenosi na ryby dlatego tak są zalane i oczy m,aja zastraszone co do pytania @ROBSON73 byłem w piątek i sobotę - tragedia woda poszła do góry o jakieś 5-6 m więc tam gdzie wyjechał sandacz czyli z 19m. na teraz będzie 25m. sam rozumiesz.Kiedy szukałem go pomiędzy 7-14 m nie miałem tej przyjemności na chwilę super holu same krótkie.@ZULUS dla porównania ryby ta poniżej taka sama waga tylko że wyholowana z 10 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Boze jak on wyglada, biedna rybka @ZULUS czy to ta Górzyca gdzie płynie Odra ????? jak tak to pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robson73 Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 @Spigot, łowił kolega, łowił , właśnie pierszego i zarazem jedynego sandacza z Pilchowic złowiłem na 18m, bardzo trudna woda, jeżdzimy tam z kolegami już 3 sezon, pażdziernik/listopad i generalnie NIC, były brania, spięte ryby, ale nic godnego nie wyjechało, ale i tak jest tam specyficzny klimat, którego nie da się opisać i ma to miejsce jakąś magie w sobie, bo mimo braku wyników wracamy , dwa lata temu, w listopadzie to jak kolega założył czapkę w czwartek wieczorem, to zdjał ją w niedziele jak wyjeżdzaliśmy, a w super domkach w nocy mimo ogrzewania było 0 stopni Teraz się poprawiło bo jest apartament , ale łódki bez zmian Co do wysokiej wody, to w zeszłym roku tez tak trafiłem, było 10m wyżej niż normalnie, już teraz wiem skąd tak wysoko na skarpach biorą się stare lodówki , bo cały czas nas to nurtowało komu się chciało to tam tachać Pozdro i powodzenia, daj znać jak cos się ruszy może kiedyś uda się nam, tak trafić jak filmowej ekipie <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 Boze jak on wyglada, biedna rybka @ZULUS czy to ta Górzyca gdzie płynie Odra ????? jak tak to pozdrowienia Tak spigot to ta Górzyca gdzie plynie Odra i gdzie mieszka szpiegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 i oczywiscie dzieki za pozdro.. wzajemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2008 Witam kolegow,za dwa tygodnie wyjezdzam na na urlop w tym roku bedzie to zbiornik Pilchowice, bede w miejscowosci Wleń.Czy kotos z kolegow moze cos podpowiedziec gdzie mozna sie zmierzyc w sportowej walce ze szczupłym ?Bede szukał takze w okolicy lodki - wypozyczenieza kazde info serdeczne Dzieki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 13 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2008 porozmawiaj w tej sprawie ze spigotem. zna tę wodę chyba jak nikt inny (u nas na forum)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2008 Witaj, serdeczne dzięki za info, zaraz pisze maila do naszego kolego po kiju Czesc wodom ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 teraz to ja odgrzeję kotleta bo ostatni wpis z 2007 . Byłem na świątecznym spacerze i do wody można prawie z ulicy zarzucać, ale większego sensu to by nie miało. Lodówki w lesie.. niestety w tym roku pojawią się nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Lipiński Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Ja też ostatnio zauważyłem ich wysyp....To chyba jakaś nowa świecka tradycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 To nie tylko u was na moim zalewie wszystko co by na choinkę można było zawiesić pływa w wodzie a Wieś tańczy i śpiewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Tak się złożyło, że będę w najbliższym czasie w pobliżu zalewu i grzech byłoby nie połowić. Mam parę pytań do osób często łowiących na Pilchowicach:Czy jest szansa na złowienie konkretnej ryby z brzegu na spining? Nie mam możliwości zabrania ze sobą pontonu i będą ograniczony do łowienia z brzegu. Czasu też zbyt wiele miał nie będę na poznanie wody więc proszę o polecenie jakiś dobrych miejscówek, ogólne info też mile widziane, gdzie można wnieść opłatę itd. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Kiedys we Wleniu mozna bylo wypozyczyc lodz, a na zbiorniku zaporowym robi to róznice.Kolo jeleniogórskie pzw ma stronke i tam nadaja na biezaco, tez z tego akwenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek nemo Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Wszędzie gdzie brzeg jest stromy kamienisty lub skalisty masz szansę na przyzwoitego zębatego.Charakterystyczne miejscówki:stacja pkp,schodzisz w dół i łowisz po 200m w prawo lub lewo.Most kolejowy,najlepiej przejść mostem na 2 str. i obławiać do skał.Duża zatoka za przystanią WOPR(gdzie z resztą możesz wypożyczyć łódkę),musisz przejechać przez tamę ,cała zatoka od skał do piaszczystego cypla po 2 str. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 dzięki Panowie za info i pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi