Skocz do zawartości

Zbiornik Pilchowice

danek

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

:)No tak!!zapomniałem o @spigocie aka maliniaku,ten łobuz przekłuwa wszystkie ryby na pilchach!!nic dziwnego że nie biorą skoro dostają po łbach @spigotowymi główkami przynajmniej 2 razy w tygodniu :lol: ,@danek ,słyszałem z wiarygodnych zródeł o 10kg i większych z Wałów śl. to chyba twoje rewiry. pozdrawiam wszystkich a szczególnie sceptyków i niedowiarków ;)

:lol:

chłopaki śmiało pytajcie 4 wody w zasięgu

PILICHY

ZŁOTNIKI

MIETKÓW

TURAWA

jak coś się dzieje to zazwyczaj wiem z informacji ze sklepów i nie tylko

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

:( przecież kolega pisze że z 19m wyjechała, niestety trzeba się z tym liczyć, że ryba nie będzie nadawała się do wypuszczenia, a jeszcze sandacz wyciągnięty na klate wogóle jest bez szans :(

Macie jakieś info z Pilchowic, cos się dzieje?

:( przecież kolega pisze że z 19m wyjechała, niestety trzeba się z tym liczyć, że ryba nie będzie nadawała się do wypuszczenia, a jeszcze sandacz wyciągnięty na klate wogóle jest bez szans :(

Macie jakieś info z Pilchowic, cos się dzieje?

o kolega widać że łowił na takich głębokościach bo wie jak ryba wygląda po holu 10 sekundowym

dziwi mnie fakt że ludzie się dziwią :lol: :lol: :lol:

kolega Robert stres z pracy przenosi na ryby dlatego tak są zalane i oczy m,aja zastraszone :lol: :lol: :lol:

co do pytania @ROBSON73 byłem w piątek i sobotę - tragedia

woda poszła do góry o jakieś 5-6 m więc tam gdzie wyjechał sandacz czyli z 19m. na teraz będzie 25m.

sam rozumiesz.

Kiedy szukałem go pomiędzy 7-14 m nie miałem tej przyjemności na chwilę super holu same krótkie.

@ZULUS dla porównania ryby ta poniżej taka sama waga tylko że wyholowana z 10 m :lol:

post-677-1348913639,1382_thumb.jpg

@Spigot, łowił kolega, łowił :mellow: , właśnie pierszego i zarazem jedynego sandacza z Pilchowic złowiłem na 18m, bardzo trudna woda, jeżdzimy tam z kolegami już 3 sezon, pażdziernik/listopad i generalnie NIC, były brania, spięte ryby, ale nic godnego nie wyjechało, ale i tak jest tam specyficzny klimat, którego nie da się opisać i ma to miejsce jakąś magie w sobie, bo mimo braku wyników wracamy ;) , dwa lata temu, w listopadzie to jak kolega założył czapkę w czwartek wieczorem, to zdjał ją w niedziele jak wyjeżdzaliśmy, a w super domkach w nocy mimo ogrzewania było 0 stopni :mellow: Teraz się poprawiło bo jest apartament :D, ale łódki bez zmian :wacko:

Co do wysokiej wody, to w zeszłym roku tez tak trafiłem, było 10m wyżej niż normalnie, już teraz wiem skąd tak wysoko na skarpach biorą się stare lodówki :lol: , bo cały czas nas to nurtowało komu się chciało to tam tachać :lol:

Pozdro i powodzenia, daj znać jak cos się ruszy :D może kiedyś uda się nam, tak trafić jak filmowej ekipie <_<

• 8 miesięcy temu...

Witam kolegow,

za dwa tygodnie wyjezdzam na na urlop w tym roku bedzie to zbiornik

Pilchowice, bede w miejscowosci Wleń.

Czy kotos z kolegow moze cos podpowiedziec gdzie mozna sie zmierzyc

w sportowej walce ze szczupłym ?

Bede szukał takze w okolicy lodki - wypozyczenie

za kazde info serdeczne Dzieki !!!

• 1 rok później...
  • 1 rok później...

Tak się złożyło, że będę w najbliższym czasie w pobliżu zalewu i grzech byłoby nie połowić. Mam parę pytań do osób często łowiących na Pilchowicach:

Czy jest szansa na złowienie konkretnej ryby z brzegu na spining? Nie mam możliwości zabrania ze sobą pontonu i będą ograniczony do łowienia z brzegu. Czasu też zbyt wiele miał nie będę na poznanie wody więc proszę o polecenie jakiś dobrych miejscówek, ogólne info też mile widziane, gdzie można wnieść opłatę itd.

pozdrawiam

Wszędzie gdzie brzeg jest stromy kamienisty lub skalisty masz szansę na przyzwoitego zębatego.Charakterystyczne miejscówki:stacja pkp,schodzisz w dół i łowisz po 200m w prawo lub lewo.Most kolejowy,najlepiej przejść mostem na 2 str. i obławiać do skał.Duża zatoka za przystanią WOPR(gdzie z resztą możesz wypożyczyć łódkę),musisz przejechać przez tamę ,cała zatoka od skał do piaszczystego cypla po 2 str.