juby3004 Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Troszkę odgrzeję kotleta, ale wybieram się na 3 doby na pilchowice (i to mój pierwszy wypad nad tą wodę) szukam jakąś mapę batymetryczną ale nic nie znalazłem, jeśli ktoś coś ma to bardzo proszę tu lub na @ lukas.wawrzynowicz@gmail.com ewentualnie o jakieś sugestię gdzie warto próbować za sandaczem z łodzi?Pozdrawiam Łukasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybspinn Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Jak za sandaczem z łodzi to raczej nie na Pilchach, nie licz na nic ciekawego, pojedyncze ryby i to w większości maluchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 nikt nic nie pisze co sie dzieje nad ta woda Bylem w srode na mojej ulubionej zaporowcecos mnie tchnelo zeby odwiedzic sandacze w ciagu tygodnia rybki braly ale do dodziny 11 pozniej jak by zniklyudalo sie zlapac 7 maluchow 2 okolo wymiarowe i 2 okolo 65cmbran bylo sporo ale strasznie delikatne wszystko na gumy 5cali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fubu08 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 dzisiejszy wypad bardzo marny zero kontaktu z rybą. duży stan wody w zbiorniku na echosondzie bezrybie jakich mało ale nie poddajemy się " patelnia" obłowiona oraz dopływ Bobru. nie wiem gdzie szukaćjutro kolejny wypad.kolego wszystko na gumy 5cali jakiś szczególny kolor miałeś bo u mnie bardzo kapryśne były i cała szatę kolorów próbowałem i nic.gdzie łowiłeś bliżej tamy czy bardziej przy "patelni" lub na zwężeniu przed "patelnia" prosił bym o radę.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 dzisiejszy wypad bardzo marny zero kontaktu z rybą. duży stan wody w zbiorniku na echosondzie bezrybie jakich mało ale nie poddajemy się " patelnia" obłowiona oraz dopływ Bobru. nie wiem gdzie szukaćjutro kolejny wypad.kolegojakiś szczególny kolor miałeś bo u mnie bardzo kapryśne były i cała szatę kolorów próbowałem i nic.gdzie łowiłeś bliżej tamy czy bardziej przy "patelni" lub na zwężeniu przed "patelnia" prosił bym o radę.pozdrawiamNie sprawia Ci frajdy dochodzenie własną ścieżką do sukcesów?Przecież to najpiękniejsze w wędkarstwie. Pozbawiasz się połowy przyjemności czekając na gotowy przepis. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fubu08 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 oj nie każdy ma takie aspirację i woli dojść do celu z pomocą a nie kombinować latami. to nie sadzawka 10mx10m że mogę sobie eksperymenty urządzać co tydzień nie mam tyle czasu. a to mój początek z tą wodą więc chciałbym czegoś o niej się dowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia636283 Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 do kiedy mozna plywac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 chyba do konca grudnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia636283 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 dzieki ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fefko Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Panowie, byl ktos w tym tygodniu na zbiorniku? Mozna jeszcze sie zwodowac i na lajbie poplywac czy lodolamacz potrzebny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 też podepne się do pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.el Opublikowano 3 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 A co tutaj tak cicho? Nikt tam nie łowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 3 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 O kurde.Złotą łopatę masz jak w banku.Opcje są dwie-albo faktycznie nikt nie łowi,albo łowią dobrze i nie chcą o tym pisać Wiadomo dlaczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.el Opublikowano 4 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 Planuje tam pojechac pierwszy raz, może ktos podpowiedzieć gdzie tam się zainstalować z pontonem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M60 Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Prace modernizacyjne na lata 2022-2023 .Zbiornik zostanie opróżniony,zaplanowano modernizację kaskady,zasuw turbin,zasów upustów dennych i kilku mniejszych elementów jak barierki na koronie zapory.Na czas modernizacji obiekt będzie zamknięty dla ruch turystycznego.Smutna wiadomość zwłaszcza dla nas ,wędkarzy☹️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy50 Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 I dla ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tresor Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Nie mogę sobie tego wyobrazić.Ciekawe co z Bobrem poniżej. Osady pójdą w rzekę czy raczej zostaną? Ryby zejdą czy zostaną? A może zostaną odłowione do wody "tymczasowej"...Na rybach byłem tam może że 2 razy a każdego roku minimum 3 razy odwiedzam zaporę. Teraz pewnie też choć niby drogi mają być zamknięte ale dojść na pewno.soe da. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy50 Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2021 (edytowane) Ryby są wliczone w koszty. Przy ukształtowaniu terenu ze zbiornika nie da się ich zabrać. Pstragi I lipienie poniżej znikną na lata. Edytowane 7 Kwietnia 2021 przez hardy50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucio2020 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 I dla rybJakich ryb?Z danych dostępnych na pzw jgora wynika, że do WSZYSTKICH(!) zbiorników zaporowych okręgu w ostatnich 5 latach trafiło 60kg sandacza. Pogłowie okonia ma się nijak do lat poprzednich.Autochtoni beretują wszystko.Zastanawia mnie Bóbr poniżej. Przecież teraz woda idzie z tych samych spustów z który będzie szła podczas spuszczania. Zakładam, że jest szansa zrobić to z głową, wtedy szkody będą niewielkie. Tylko czy ktoś robieniem tego z głową będzie zainteresowany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy50 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Na pilichowicach są ryby. Co do bobru to pójdzie tak zasiarczona woda, że nic nie przeżyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaccoo1 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Jeśli zrobiliby to w zimie lub wczesną wiosna to jest szansa że ryby przeżyją.Jeśli w lato to marne szanse.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Jeśli zrobiliby to w zimie lub wczesną wiosna to jest szansa że ryby przeżyją.Jeśli w lato to marne szanse....Raczej nie będzie to miało znaczenia jak Bobrem popłynie szlam. Jedyna szansa aby ryby przeżyły to odłów i przesiedlenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOSMAN 76 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Pewnie spotka tę wodę taki sam los, jak woda o nazwie Dratów na pojezierzu łęczyńsko-włodawskim. Woda została spuszczona, sandacz sprzedany przez robotników remontujących zbiornik za grosze do okolicznych restauracji, sklepów i innych kormoranów. I PZW laskę wbiło w to, co tam się działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierzakilures Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Jedynie spuszczenie wody i wybranie osadów ale to koszt ukrutny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 http://www.grodzkie.pl/co-dalej-z-jeziorem-pilchowickim/ Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi