BOB1 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 WitamMoże ktoś poradzi: gdzie można kupić hamulcowe tarczki cierne do DAIWA SEALINE 47 LCA? lub oddać do serwisu?Dzięki Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Daiwa nie ma w kraju serwisu.Musisz przez jakiś sklep najlepiej zaprzyjaźniony dać.Prawdopodobnie najbliższy serwis daiwy jest u Niemców.Kolesiowi strzeliła sprężyna w kołowrotku i i dawał do naprawy przez zaprzyjaźniony sklep.A spróbuj zadzwonić do Fishingmartu i po rozmawiać, może CI coś pomogą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Poszukać jakiś zamienników, na pewno coś podejdzie. Czasem można kupić różnego rodzaju podkładki np. teflonowe dociąć do wymiaru i próbować. Kiedyś znajomemu zrobiłem z cienkich podkładek pod meble i działa do dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Dzięki.Nie jest łatwo. Chcę pomóc moim przyjaciołom. Załatwili hamulce kilku takich samych multików w Norwegii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Wrzuć jakiś rysunek z wymiarami, w zasadzie to same wymiary wystarczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 http://www.ebay.com/itm/Daiwa-carbon-drag-SEALINE-SG27LC-SG27LCA-SG27LCA-W-SG47LC-SG47LCA-/110984907102?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19d737495e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Z przesyłką itd to w 100 zł może się nie zamknąć. Czyli około 1/5 wartości kołowrotka,chyba nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Wiadomo, 14,24 $ to 100 zł jak obszył Do podkładek pod meble nie ma startu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Wrzuć jakiś rysunek z wymiarami, w zasadzie to same wymiary wystarczą. Jak napisałem, tylko pośredniczę i niestety nie mam w tej chwili dostępu do tych multików. Andru77, jak tylko coś będę miał, to chętnie odnowię kontakt. Z góry- dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 (Z innej beczki) Chub norris, gwałtowna zmiana pogody i... Daiwa czeka ze na ocieplenie. Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Z przesyłką itd to w 100 zł może się nie zamknąć. Czyli około 1/5 wartości kołowrotka,chyba nie warto. Widac kto pracuje w kantorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 No tak same podkładki tyle może kosztują, ale gołąb pocztowy to za darmo nie doniesie z za oceanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Właściwie to tak jakby szkoda gadać, ale niech tam...U zalinkowanego sprzedawcy z eBay węglowe tarcze hamulca do wspomnianego tu modelu kołowrotka kosztują 9,99 $; 4,25 $ kosztuje ich wysyłka do Polski listem zwykłym - mamy je po tygodniu lub dwóch w skrzynce pocztowej (linkowałem tego akurat sprzedawcę, nie innego, bo robiłem już u niego zakupy).Lepiej jednak opowiadać dyrdymały, że 14,24 $ to ponad 100 zł, że do hamulca mocnego multiplikatora na morskie ryby lepiej niż węglowe tarcze nadadzą się przypadkowe krążki filcu, że rozkręcając kołowrotek udaremniamy sekretne ustawienia przekładni zakodowane przez japońskich mistrzów i że mleko kwaśnieje, bo nam do niego szczają garbate karzełki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 No tak same podkładki tyle może kosztują, ale gołąb pocztowy to za darmo nie doniesie z za oceanu. Widze ze uznales ze niewystarczajaco skompromitowales sie pierwszym wpisem w tym watku, i poprawiasz Milego wieczoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Jak jeszcze za drogo, to polecam sprawdzić tu: http://www.smoothdrag.com/ wysyłali kiedyś najzwyklejszym listem za $2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 13 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Jak jeszcze za drogo, to polecam sprawdzić tu: http://www.smoothdrag.com/ wysyłali kiedyś najzwyklejszym listem za $2. Serdecznie dziękuję Ci za jeszcze jeden namiar. Nigdy cena nie była stawiana przeze mnie jako problem. Miałem tylko nadzieję że pomogę kolegom i dam im jakiś namiar krajowy. A i tak dzięki wszystkim, dużo sie dowiedziałem, za co dziękuję.Pozdrawiam Świątecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 (edytowane) Zauważ, że oni tam oferują kilka rodzajów materiałów. Niektóre opisywane jako zapewniające super płynność hamulca. Jeśli cena nie jest jednym z priorytetów, to można by spróbować. Osobiście nie używałem niczego poza zwykłymi zgrzewkami węglowymi, ale może te droższe to jakaś rewelacja. Aha, wytną wszystko co chcesz, wystarczy podać wymiary + grubość. Edytowane 13 Grudnia 2012 przez Krzysiek_W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 13 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Krzysiek, zdecydowanie brakuje w tym miejscu uśmiechu mikołajowego!Wszystko przekażę zainteresowanym i jakby co to liczę jeszcze na ewentualną dalsza pomoc.Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi