Skocz do zawartości

Hamulec do Daiwy

BOB1

Rekomendowane odpowiedzi

Daiwa nie ma w kraju serwisu.Musisz przez jakiś sklep najlepiej zaprzyjaźniony dać.Prawdopodobnie najbliższy serwis daiwy jest u Niemców.Kolesiowi strzeliła sprężyna w kołowrotku i i dawał do naprawy przez zaprzyjaźniony sklep.A spróbuj zadzwonić do Fishingmartu i po rozmawiać, może CI coś pomogą :) .

Właściwie to tak jakby szkoda gadać, ale niech tam...

U zalinkowanego sprzedawcy z eBay węglowe tarcze hamulca do wspomnianego tu modelu kołowrotka kosztują 9,99 $; 4,25 $ kosztuje ich wysyłka do Polski listem zwykłym - mamy je po tygodniu lub dwóch w skrzynce pocztowej (linkowałem tego akurat sprzedawcę, nie innego, bo robiłem już u niego zakupy).

Lepiej jednak opowiadać dyrdymały, że 14,24 $ to ponad 100 zł, że do hamulca mocnego multiplikatora na morskie ryby lepiej niż węglowe tarcze nadadzą się przypadkowe krążki filcu, że rozkręcając kołowrotek udaremniamy sekretne ustawienia przekładni zakodowane przez japońskich mistrzów i że mleko kwaśnieje, bo nam do niego szczają garbate karzełki...

Jak jeszcze za drogo, to polecam sprawdzić tu:

http://www.smoothdrag.com/

wysyłali kiedyś najzwyklejszym listem za $2.

Serdecznie dziękuję Ci za jeszcze jeden namiar. Nigdy cena nie była stawiana przeze mnie jako problem. Miałem tylko nadzieję że pomogę kolegom i dam im jakiś namiar krajowy. A i tak dzięki wszystkim, dużo sie dowiedziałem, za co dziękuję.

Pozdrawiam Świątecznie B)

Zauważ, że oni tam oferują kilka rodzajów materiałów. Niektóre opisywane jako zapewniające super płynność hamulca. Jeśli cena nie jest jednym z priorytetów, to można by spróbować. Osobiście nie używałem niczego poza zwykłymi zgrzewkami węglowymi, ale może te droższe to jakaś rewelacja. :) Aha, wytną wszystko co chcesz, wystarczy podać wymiary + grubość.

Edytowane przez Krzysiek_W