Skocz do zawartości

kijek do curadziaka

grzegorz197503

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Poszukuje fajnego kijka do curadziaka 51e (fabryczna szpulka) długość 2.13-2.30 linka myśle ze do 15lb cw tak do 3/4(21g) koniecznie dwu skład generalnie pod obrotowki i inne żelastwo ale zeby nie pogardził tez guma i wobkiem.Interesuja mnie kije seryjne ale otwarty jestem na wedki zbrojone.Ideałem byłby kijek głeboko się uginający ale szybki.Generalnie woda stojąca (stawy,jeziorka) co byście zaproponowali?

A 51E nie będzie za słaby ,15lb w tej długości to poważne armaty .Mi fajnie ten multic pracuje z Pheniksem 7' 10lb.Jestem też ciekaw opinii bardziej doświadczonych kolegów,bo planuję coś zmajstrować pod klenia i letniego bolka.Jakie wobki będzie w stanie pociągnąć ten curadziak bez robienia mu krzywdy?

Myśle ze da rade :) sugeruje sie opisami blankow batsona ktore przy tych parametrach maja nawet 17lb a sa do 21gr (Inshore Popping – RX7) pozatym miałem wczesniej curado 101d i spokojnie ogarniał przynety do 30 gr wiec mysle ze 51e tez nie bedzie gorsze

No przekładnie 51E ma mocniejszą niż CU101D.

Curadziaka 51E podpinam do UL 1-7g 2,13 (z pracowni Wędki KM) i tu pasuje super a gdybym miał jeszcze lekką szpulkę to byłoby bardzo super. Nie zdecydował bym sie na podpięcie do kija ok. 30g. Za naprawdę rozsądną kasę można znaleźć używkę lepiej pasującą.Zaproponowany przez Rapa10 TD 3-18 faktycznie pasuje (mam od odsprzedania)

U mnie 51E "obsługuje" Batsona ISP843F. IMHO dobrana para, w porównaniu do tego, czym łowiłem przedtem. Może kiedyś będzie okazja podpiąć jakąś Pixy albo 51E z Availem i porównać, niemniej jednak na ciurki i rzeczki pstrągowe mi się sprawdza - chodzi o gramaturę przynęt.

Pozdro

Robert