Skocz do zawartości

Shimano Ultegra 2025

Paweł 2804

Rekomendowane odpowiedzi

Ten wątek zrobił mi dzień. No i pięknie. Zrobili to, co z poprzednim modelem ????

Kształt korpusu Vanforda, bebechy (najprawdopodobniej) Vanford/Stradic, materiał na korpusu na tyle ciężki, żeby był cięższy od Vanforda, ale lżejszy od Stradica. Jeszcze niech go wrzuca w cenie konkurencyjnej dla obecnego modelu i pierwszy stanę w kolejce po nową Ultegrę.

• Like 1

Ten wątek zrobił mi dzień. No i pięknie. Zrobili to, co z poprzednim modelem

Kształt korpusu Vanforda, bebechy (najprawdopodobniej) Vanford/Stradic, materiał na korpusu na tyle ciężki, żeby był cięższy od Vanforda, ale lżejszy od Stradica. Jeszcze niech go wrzuca w cenie konkurencyjnej dla obecnego modelu i pierwszy stanę w kolejce po nową Ultegrę.

Poprzednia już miała koło przekładni z modeli Stradic przez co można było kolo ze Stelli przeszczepić :-)

Tylko pinion był inny i w tej nowej pewnie będzie tak samo.

• Like 1

Ja swoją użytkuję 3 czy 4 sezony. Przy quali, a że kij mi mocno leży to często używam ten zestaw. Lekko nie ma, dwa razy topiona w Porze. Dziś zrobiłem serwis. Poszedł smar Daiwy, zlikwidowałem luz na wormie i jedzie jak nówka a nawet lepiej bo worm od początku stukał tylko jakoś nie było czasu się za nią zabrać. Szkoda że nie ma przełącznika oporowki bo ze dwa rozmiary bym jeszcze kupił.

• Like 2

• 1 miesiąc temu...

To jest możliwe że już dostępny, czy jakaś ściema?

https://bialaryba.pl/kolowrotek-shimano-ultegra-fd-2500s-hg-p-24255.html?gQT=2

Raczej ściema. Chociaż może raz Polska będzie przed Japonią? ????

Ceny w sklepach w Japonii już są na te i inne nowości (TP XD, stella sw, complex), lecz z adnotacją „brak na stanie”.

• Like 2

Z tą ceną to nie ma czego się obawiać, to tylko taki zabieg marketingowy. Na białej rybie cena wynosi 729,00 zł tylko po to, żeby w momencie wprowadzenia kołowrotka do sprzedaży móc z automatu obniżyć cenę do np. 549,00 zł. Dodatkowo dochodzi informacja, że najniższa cena z 30 dni to 729,00 zł i niektórzy mogą pomyśleć, że złapali pana boga za nogi z taką promką. 

Ze starą Ultegrą też tak było, z nowym TP i Stradiciem również. Bo ja osobiście nigdzie nie widziałem TP za ponad 2100 zł a Stradica FM za ponad 1000 zł.

Jeżeli nowa Ultegra będzie kosztować w okolicach 550 zł, to niezmiernie się ucieszę, że podszedłem do tematu rozsądnie i odpuściłem kupno FM-a.

• Like 5

• 1 miesiąc temu...

Czy przy okazji premiery nowej wersji można się spodziewać duzych zniżek na stary wariant? Czy raczej bez cudów?

Raczej bez cudów. Niech też nie będzie zdziwienia, że stary model może być w niektórych sklepach droższy od nowego ???? Na przykład na miętusie stara Ultegra jest 100 zł droższa w porównaniu do nowego modelu w rozmiarze 2500, który można kupić za około 580 zł.

• Like 1