Skocz do zawartości

Klenie 2025

Tomasz79

Rekomendowane odpowiedzi

Ten fajny spyderco to ganzo. :D Superfajny za 100pln a nie 1000pln. Porządna c440. Na ryby gites. Nawet drugi kupiłem na zapas, jakbym zgubił albo zniszczył bo bardzo go lubię. Ale tego mam już nie wiem 5-10 lat i nic mu się nie dzieje.

Edytowane przez Qh_

Ryba w doskonałej kondycji, odpłynęła do wody, była na brzegu tylko po to, aby ją odpiąć z kotwic bezzadziorowych, zdjęcie jedno zrobione telefonem komórkowym.

Idąc dalej, na Dunajcu brzegi są co noc zalewane woda, która jest puszczana z zapory, wystarczy sobie sprawdzić.

Była przy samej wodzie, niestety nie zawsze da się odpiąć rybę w powietrzu lub w wodzie.

Zapewniam, kamienie w tym miejscu nie były rozgrzane.

Gdyby były jeszcze jakieś pytania w sprawie temperatury kamieni,proszę na priv.

• Like 4

Kolejna noc cudów na mazowieckiej Wiśle  :) . Łaziłem od 19.00 z muchówką za kleniami i o 22.15 znalazłem się w odpowiednim miejscu i odpowiednim czasie.  

Do 24.00 złowiłem z tego miejsca osiem kleni ( najmniejszy około 40 cm) , dwa jazie (pomiędzy 35-40 cm) , okonia (0koło 30 cm) . Około godziny 23.00 miałem potężną rybę na kiju .W pierwszym momencie myślałem że to zawad ale zawad szybko ruszył i natychmiast wygiął muchówkę w literę "L". walczyłem z "potworem" około 2-3 minut ,jednak po kolejnym odjeździe na wodę ryba się wypięła .

post-52308-0-31238400-1755579102_thumb.jpg

• Like 27

• 4 tygodnie później...

Witam. Widzę temat ucichł. Jestem początkujący w kleniach, ale bardzo mi się spodobało łowienie ich w małych rzeczkach na smużaki. Napiszcie mi proszę jest jeszcze szansa o tej porze roku złowić jakiegoś klenia na smużaka? Jeśli nie, to na co? Rzeka niewielka, poniżej odcinka górskiego.

Klenie można łowić przez okrągły rok, w zależności od tego gdzie się łowi, przynęty będą różne lub przez cały sezon takie same. Niemniej jest kilka wątków poświęconych tematyce stricte kleniowej i tam zgłębiaj treść o później oczywiście, pytaj. Ja łowiłem dzisiaj na gumy.

1000043127-1.jpg

1000043119.jpg

• Like 28