WojtekCIN Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia Panowie, Mieliście kiedyś tak że żałowaliście pozbycia się wędki? Myślałem że w panującej sytuacji sprzętowej i dostępu do wielu świetnych konstrukcji coś takiego nie ma prawa bytu, ale jednak się zdarzyło. Kilka lat temu, w przypływie pomroczności sprzedałem StC Legend Xtreme LXS76MF2. Kij moim zdaniem idealny pod względem akcji i właściwości użytkowych. Z racji tego, że jest to seria już nieprodukowana, szukam odpowiednika do uzbrojenia, który mógłby mi zastąpić xtremkę. Zwracam się do Was, drodzy jerkbaitowicze, z prośbą o pomoc w doborze blanku. Z góry dzięki za wszelkie sugestie. Parametry: 2 składy, 2.30 długość, wyrzut tak jak xtreme czyli i wirówka 1 poleciała daleko i Keitech 4.5” na 21-22 g bez problemu. Po drodze woblery boleniowe i cykady. Blank ma być szybki z gadającym szczytem, dolnik mocny ale jednocześnie wędka pracuje pod rybą cała. Xtreme mimo opisu 5-18 i 12 lb miała to wszystko o czym piszę wyżej. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia Odzyskałem, nie tak dawno, Lamiglasa X86MTS. Swego czasu mój podstawowy oręż na większość gatunków. Bardzo żałowałem, że sprzedałem.A teraz? Czeka na swój czas. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia Ja już drugi rok nie grzebie za bardzo w sprzęcie bo dokładnie tak się kończyło jak Wojtek pisze a co do StC mam dwa patyki co potrafią ogarnąć wszystkie ryby w Polskich rzekach i chyba mają dożywocie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia Batson XST1025F Miałem dwa razy, za każdym razem sprzedałem . W międzyczasie Batsony przestały ten blank produkować . W zeszłym roku trafiłem używkę w ludzkiej cenie - wiele się nie zastanawiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia Ja mam odwrotnie - nie sprzedaję nic, a jak mi się spodoba to kupuję drugi taki sam blank (a jak nie da się blanku to wędkę) na zapas szaleństwo, wiem ale perspektywa że nie zostanę w razie czego bez ulubionej wędki mnie uspokaja 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia Ja miałem 2 szt xls 2120m i obie dokonały żywota (jedn trzasłem drzwiami, drugi zgubiłem). Duża strata, ale cóż - coś się kończy, coś się zaczyna. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia Odzyskałem, nie tak dawno, Lamiglasa X86MTS. Swego czasu mój podstawowy oręż na większość gatunków. Bardzo żałowałem, że sprzedałem.A teraz? Czeka na swój czas.Potwierdzam, uniwersalny kij do wszystkiego o na wszystko... oczywiście nie mówimy o drobiu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia Potwierdzam, uniwersalny kij do wszystkiego o na wszystko... oczywiście nie mówimy o drobiu...... choć aktualny odpowiednik (GP 1022MT) też nie odbiega od pierwowzoru za bardzo , więc jakaś alternatywa nie raz jednak jest ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2 składy, 2.30 długość, wyrzut tak jak xtreme czyli i wirówka 1 poleciała daleko i Keitech 4.5” na 21-22 g bez problemu. Po drodze woblery boleniowe i cykady. Blank ma być szybki z gadającym szczytem, dolnik mocny ale jednocześnie wędka pracuje pod rybą cała. Szukając czegoś podobnego, w innej co prawda długości, wsparłem krajowych wytwórców, postawiłem na Vegter Boron 15lb i nie żałuję. Kilka udanych holi zaliczone.Długość do wyboru, według uznania i potrzeb.Wirówką 1 nie rzucałem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 13 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia Myślę intensywnie, ta xtremka była taka fajna że i z brzegu i z łódki i na gumę i wobler….. ech. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia (edytowane) . Edytowane 13 Stycznia przez Bolesław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia W podobnie głupi sposób sprzedałem brązowego avida inshore 70MLF (kupionego od Waldka @poppera). Co to był za kij. okonie, szczupaki, sandacze, wszystko do 21 gram ogarniał jak złoto. @WojtekCIN, a STC nie ma już w ofercie w ogóle kijów w wariancie 76mf2? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 13 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia .A jednak Panie kolego, mepps 1 latał od podstawy do szczytu główki. Jak było trzeba to się okonie tak zdejmowało [emoji106] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 13 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia W podobnie głupi sposób sprzedałem brązowego avida inshore 70MLF (kupionego od Waldka @poppera). Co to był za kij. okonie, szczupaki, sandacze, wszystko do 21 gram ogarniał jak złoto. @WojtekCIN, a STC nie ma już w ofercie w ogóle kijów w wariancie 76mf2?Mają teraz te rayfiny ale chyba nie je moja bajka Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia StC Legend Xtreme LXS76MF2 swoją drogą, gdyby to był 76MLXF2 ( i tak, mam dwa !) - to bym Ci polecił bo swego czasu miałem kręćka nad szukaniem analogów zarówno dwu jak i jednoczęściowych. Natomiast, "emka" o której piszesz to była chyba jedyna elitka która mi się NIE podobała. Mam nadzieję, że nie mylę jej z innym modelem, ale zapamietałem ją jako blank z fatalnym ugięciem i chyba ze 3 flat -spotami (ze dwa na szczytówce i jeden na dolniku ). Co w sumie użytkowo - jak widać po Twoim wpisie - jej nie dyskwalifikuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 13 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia Piszesz o elitce czy o xtremce? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia kurde, dobre pytanie.... zielonej elitce jeśli pamięć nie myli. Chciałem kupić od Kolegi z forum, umówiliśmy się na parkingu koło jakiegoś McDonalda zdaje się ale jak zobaczyłem ugięcie to odpusciłem. Teraz się zastanawiam czy nie mylę tego z jakąć Deltą Talona ale chyba nie bo długość była na pewno 7'6 a Delty były 7'4" a poza tym była to fast a nie extra-fast... więc chyba jednak elitka Ale wtedy nie było aż taki różnić między (zielonymi) elitkami a (szmaragdowymi) extremkami - extremki miały trochę subtelniejsze, głębiej uginające się szczytówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia Wojtek, sprawdź Rayfina. Nawet kolor blanku podobny Lubiłem extreme i ten tez mi do ręki przysiadł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CORNEL Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia Żałuję do dziś że sprzedałem Fenwicka Aetos, dziś nie do kupienia.Ale kilka dni temu odebrałem z pracowni 2 kije na zapas, tylko po to żeby na wszelki wypadek jakby się złamał...Kołowrotki też kolekcjonuję na zapas, sprawdzone modele certate 2016 i twin power 2020. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 13 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia Wojtek, sprawdź Rayfina. Nawet kolor blanku podobny Lubiłem extreme i ten tez mi do ręki przysiadł .Jak będę w 3city to podjadę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 13 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia kurde, dobre pytanie.... zielonej elitce jeśli pamięć nie myli. Chciałem kupić od Kolegi z forum, umówiliśmy się na parkingu koło jakiegoś McDonalda zdaje się ale jak zobaczyłem ugięcie to odpusciłem. Teraz się zastanawiam czy nie mylę tego z jakąć Deltą Talona ale chyba nie bo długość była na pewno 7'6 a Delty były 7'4" a poza tym była to fast a nie extra-fast... więc chyba jednak elitka Ale wtedy nie było aż taki różnić między (zielonymi) elitkami a (szmaragdowymi) extremkami - extremki miały trochę subtelniejsze, głębiej uginające się szczytówkiTo nie mogła być xtremka. Miała wzorowe ugięcie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia (edytowane) A jeszcze wróciłbym do tego kijaszka https://goo.gl/photos/5CKwGcqzfeetVt6G6Zajefajnie mi robił okonie i... pstrągi. Edytowane 13 Stycznia przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia Każdy chce zjeść ciastko i mieć ciastko a to nie jest do pogodzenia. Wyobrażacie sobie mieć swoje wszystkie wędki jakimi łowiliście ? Oprócz natury kolekcjonerskiej nie widzę innych uzasadnionych ku temu powodów aby tak zagracać przestrzeń wokół siebie.Czasami każdy popełnia błąd i puści w obieg jakiś rarytas, ale podyktowane jest to jedynie znudzeniem się swoją "zabawką", widać nastała jej pora i trzeba iść dalej po nowe przygody.Zresztą co tu dużo mówić - gdybym miał ukarać jakiegoś wędkarza, którego nie lubię to zastanowiłbym się właśnie nad kazaniem mu łowić do końca życia jedną "ukochaną" wędką . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubot Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia Ja na szczęście mam taki jeden od wielu lat.., tylko w 1 skład i 213cm. Przelotki jeszcze ma Recoil.. Gdybym kiedyś miałbym sprzedać wszystkie swoje kije to ten byłby ostatni w kolejce.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 13 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia Każdy chce zjeść ciastko i mieć ciastko a to nie jest do pogodzenia. Wyobrażacie sobie mieć swoje wszystkie wędki jakimi łowiliście ? Oprócz natury kolekcjonerskiej nie widzę innych uzasadnionych ku temu powodów aby tak zagracać przestrzeń wokół siebie.Czasami każdy popełnia błąd i puści w obieg jakiś rarytas, ale podyktowane jest to jedynie znudzeniem się swoją "zabawką", widać nastała jej pora i trzeba iść dalej po nowe przygody.Zresztą co tu dużo mówić - gdybym miał ukarać jakiegoś wędkarza, którego nie lubię to zastanowiłbym się właśnie nad kazaniem mu łowić do końca życia jedną "ukochaną" wędką .Heh, a ja gdybym miał zabrać na bezludną wyspę tylko jeden to właśnie byłaby ta xtremka Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi