Nizdęb Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Kupiłem Diaflexa 3.0 10-50, po dokładniejszych oględzinach zauważyłem że ok. 1/3 części szczytowej ma inny kolor niż cała reszta szczytówki i dolnik. Pod palcem ani wzrokowo nie czuć pogrubienia ale dolna część szczytówki koloru czarnego jakby spiralnie nachodzi na tą półprzeźroczystą część szczytową. Pytanie czy to może być objaw naprawiania wędki, złego wykończenia czy ten model tak ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 moze to wklejanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nizdęb Opublikowano 12 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 (edytowane) Hehe, nie. Mało tego, na wszystkich zdjęciach jest 10 przelotek a u mnie 9! Aczkolwiek znalazłem tylko zdjęcia katalogowe a ono opisuje trzy modele.Ma ktoś ten kij lub może to sprawdzić? Znalazłem bardziej szczegółowy opis kija i jednak ma 9 przelotek. Dodam jeszcze filmik zrobiony na szybko. http://youtu.be/maH2bZfN1b0 Edytowane 12 Grudnia 2012 przez Nizdęb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 (edytowane) Nie musisz się martwić, to oplot wzmacniający, który trzyma całą wiązkę włókien. Przy mniejszej średnicy maleje niebezpieczeństwo rozwarstwienia wzdłużnego, oplot kończy się zapewne w optymalnym miejscu. Myślę, że inżynierowie w Shimano wiedzą co robią.PS Zobacz włókna pod silną lupą powiększającą . Edytowane 12 Grudnia 2012 przez RBTS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w.d.wobler Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 (edytowane) ... Edytowane 20 Stycznia 2014 przez w.d.wobler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nizdęb Opublikowano 13 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Czyli reasumując nie ma czym się martwić i tak powinno być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 nic powaznego. to co zauwazyles to po prostu przejscie dwoch roznych mat na dolniku. wyglada jak wyglada, ale nie jest to wada konstrukcyjna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mediam Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Takie cuda pewnie są na wszystkich wędkach ale widac je tylko na tych pokytych bezbarwnym lakierem.Mam kilka wędek daiwy model aqualite gdzie blank jest brązowy a lakiej bezbarwny i na każdej widać ten dodatkowy oplot.Sam na początku zastanawiałe się co to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Jest to praktyka często spotykana w ekonomicznych kijach , pozwalająca łatwo uzyskać efekt czułej szczytówki . Prepreg jest maksymalnie nieskomplikowany . Oprócz tego , jest to gwarancja częstej zmiany wędki , co jest takie prorynkowe . Musiałeś to kupić , czy chciałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Łów ryby i się nie przejmuj; kij klasy ekonomicznej, we współczesnych realiach ekonomicznych kupiony, nie może być inaczej Na pocieszenie zobacz sobie wpisy kolegów, którzy mają np. kołowrotki za cenę dużo, dużo wyższą i ciągle sami w nich coś poprawiają, a tam ciągle coś rzęzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Łów ryby i się nie przejmuj; kij klasy ekonomicznej, we współczesnych realiach ekonomicznych kupiony, nie może być inaczej Na pocieszenie zobacz sobie wpisy kolegów, którzy mają np. kołowrotki za cenę dużo, dużo wyższą i ciągle sami w nich coś poprawiają, a tam ciągle coś rzęzi Tomaszu- nie pisz tak,bo zaraz dostaniesz odpowiedź że w tych drogich można poprawić,a w tanich już nie -trzeba zgnoić producenta ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nizdęb Opublikowano 19 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 (edytowane) Jest to praktyka często spotykana w ekonomicznych kijach , pozwalająca łatwo uzyskać efekt czułej szczytówki . Prepreg jest maksymalnie nieskomplikowany . Oprócz tego , jest to gwarancja częstej zmiany wędki , co jest takie prorynkowe . Musiałeś to kupić , czy chciałeś ? Chciałem, kupiłem po tym jak kilka razy połowiłem kijem kolegi. Inna sprawa że potrzebuję takiego kija kilka razy w roku. Teraz ceny na niego są ok. 50% niższe niż on zapłacił. W weekend oglądałem jego chyba dwuletni egzemplarz i jest identyczny, poza tym przy okazji w sklepie też zwróciłem uwagę na inne egzemplarze, to samo. Generalnie dłuższe Diaflexy tak mają a przy dzisiejszych cenach dokupiłem jeszcze dwa inne, wklejkę okoniową i Light Spina 2.7/8-24. Ja lubię częste zmiany, może to dobrze jak będzie pretekst, a tak poważnie to poćwiczę na tych Diaflexach, Shimanach i Dragonach bo od kwietnia mam ich już 9 szt. potem sprzedam wszystko i zamienię na coś lepszego, najpierw muszę wiedzieć czego chcę. Tak mi doradzono w jednym z pierwszych tematów jaki tu założyłem, kiedy chciałem na raz kupić kilka Avidów czy Legendów bez wiedzy czego potrzebuję. Edytowane 19 Grudnia 2012 przez Nizdęb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszch Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Dokładnie kolego , to tak jak z kobietami z pierwszą napotkaną i po pierwszej randce się nie żenisz ale pewnie na temacie wędek na croixie się zakończy tak jak i w moim przypadku , po dłuuuuuuuuuuuugich poszukiwanich.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi