Gabonwedkarz Opublikowano 17 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia Witam,Chciałbym się zapytać czy ktoś coś wie o rzece Czarna Orawa. Jakiej ryby tam jest dużo, albo czy jest jakakolwiek większa oprócz kleni (widziałem spore klenie z mostu w jabłonce na lipnice). Słyszałem, że jest tam sporo pstrąga tęczowego jak i potokowego, a nawet zdarzy się głowacica. Ja zacząłem łowić na tej rzece w tym roku i poza jednym braniem co hamulec się palił (odjazd trwał parę sekund i ryba się zerwała, bo zestaw pstrągowo okoniowy nie wytrzymał zapewne zębów szczupaka), paru okonków nieprzekraczających 20cm i małych płotek oraz uklei nie udało mi się nic złowić. Większe ryby łowiłem już w rzeczce Lipnica, która znajduje się obok Czarnej Orawy (kleń 43cm i pstrąg tęczowy około 35cm). Będę się starał jeszcze przyszły cały rok o złowienie czegoś fajnego w Czarnej. Będę wdzięczny za wszelkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruki Opublikowano 19 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia Złote czasy tej rzeki przeminęły. Brakuje wody, w lecie nawet na dopływach woda jest mega ciepła. Ilość ryb w rzece zależy od tego ile klenia czy bolenia wejdzie z jeziora i przetrwa rzeź kłusowniczą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi