Malinplock Opublikowano 21 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia Moi drodzy szukam osoby która przeserwisuje kilka kołowrotków (większość moje i jeden kolegi). W większości Shimano i jedna Daiwa.Biały StradicTp C3000 2020Tp 4000 2020Vanquish 2500 21Tp xd PG 4000Biomaster 2500Tournament 2500 kanciak.Poza smarowaniem może jakiś tuning się przyda.Podpowiedzcie wasze doświadczenia i żeby cena była rozsądna bo trochę tego się nazbierało.Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tetsu Opublikowano 21 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia Wysyłaj do Spigota zna się na robocie i masz wszystko udokumentowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinplock Opublikowano 21 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia Wysyłaj do Spigota zna się na robocie i masz wszystko udokumentowane.Znasz ceny ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tetsu Opublikowano 22 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia (edytowane) Chyba 160zł ale usługa warta każdych pieniędzy z takimi kołowrotkami nie baw się w tematy typu a bo kolega smaruje to ci zrobi tanio. Pogadaj z Rafałem i się wszystkiego dowiesz. https://www.facebook.com/share/19wP3WZp1S/ Edytowane 22 Stycznia przez tetsu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WedkarzIncognito Opublikowano 22 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia Pan Andrzej Przybytek.https://www.facebook.com/andrzej.przybytek.7/?locale=pl_PLhttps://fishingsamurai.pl/serwis/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 22 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia Obydwa serwisy które koledzy napisali również polecam. Top, ja osobiście serwisowałem u spigota młynki i jestem zadowolony. Mam znajomych którzy do Andrzeja Przybytka wysyłają i też bardzo chwala.Btw. Skąd pomysl na serwis młynków, jakies objawy czy po prostu zwykłe chciejstwo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinplock Opublikowano 22 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia Obydwa serwisy które koledzy napisali również polecam. Top, ja osobiście serwisowałem u spigota młynki i jestem zadowolony. Mam znajomych którzy do Andrzeja Przybytka wysyłają i też bardzo chwala.Btw. Skąd pomysl na serwis młynków, jakies objawy czy po prostu zwykłe chciejstwo ?Po prostu chciałbym to zrobić. Są starsze modele które nie były serwisowane i trzy sztuki które w przeciągu ostatniego pół roku dokupiłem i pomyślałem że chociaż raz na jakiś czas należy im się serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 22 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia Wśród Spiningistów są 3 wersje.1. Łowie do konca gwarancji (2 lata) i nalezy się chociazby wymiana zużytego smaru.2.Łowię i nie kombinuje aż będa niepokojace sygnaly ( kolowrotek otwarty po fabryce juz nie będzie tak samo złożony 1:1).3.Łowie aż się zepsuje i kupuje nowy . Ja wysyłałem na serwis gdy dawały o sobie znać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogunow Opublikowano 22 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia Są jeszcze tacy którzy łowią do końca gwarancji lub do wypuszczenia nowszego modelu. Nic w nim nie robią. Sprzedają i kupują nowy Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 22 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia A to niby dlaczego kołowrotek otwarty nie będzie tak samo złożony jak wyszedł z fabryki. To nie Tesla tylko kołowrotek i kilka śrubek. Chyba że ktoś łomem otwiera to tu się zgodzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 22 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia (edytowane) A to niby dlaczego kołowrotek otwarty nie będzie tak samo złożony jak wyszedł z fabryki. To nie Tesla tylko kołowrotek i kilka śrubek. Chyba że ktoś łomem otwiera to tu się zgodzę. Temat wielokrotnie wałkowany. W fabryce sa klucze dynamometrycznie precyzyjnie ustawione. A najwazniejsza rzecz to odkształcanie się i praca elementów. Mikroskopijne, nie koniecznie zauważalne ale jednak. Sami serwisanci o tym informuja . Kołowrotek nie będzie tak samo złożony. Co nie oznacza że gorzej . Ja bylem zadowolony po wysłaniu moich młynków na serwis. Edytowane 22 Stycznia przez lyha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tetsu Opublikowano 22 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia (edytowane) Są jeszcze tacy jak ja czyli po zakupie od razu smarują po swojemu i w d...e mają gwarancję. A w 90% nowych kołowrotków cierpi na deficyt smaru. Lyha to co mówisz ma sens ale już przy dość mocno dojechanym kołowrotku. Edytowane 22 Stycznia przez tetsu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 22 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia Czyli bez klucza dynamometrycznego ani rusz Czyli moje daiwy MQ otwierając i dokręcając tym kluczem zwyczajnie spierd...Ok , ja odpuszczam, zostawię temat dla tych co się znają lub mają siłę na dalszą dyskusję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 22 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia Czyli bez klucza dynamometrycznego ani rusz Czyli moje daiwy MQ otwierając i dokręcając tym kluczem zwyczajnie spierd...Ok , ja odpuszczam, zostawię temat dla tych co się znają lub mają siłę na dalszą dyskusję. Musisz klucz dynamometryczny dokupić do twgo hhe he he :-) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 22 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia (edytowane) Powiększyłem foto, już jest OK. Adn. klucza dynamometrycznego. Ja go nawet kupię, ale pod jednym warunkiem: jak będą dostępne momenty dokręcania Edytowane 22 Stycznia przez S.N. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tetsu Opublikowano 22 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia Używanie klucza dynamometrycznego to dla mnie przerost formy nad treścią. Co do konstrukcji Daiwy mq to właśnie między innymi dokręcaniem dekielka regulujesz luz na kole zębatym i tutaj znajomość momentu dokręcenia nie ma sensu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinplock Opublikowano 22 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia Koledzy obserwuje to co piszecie ale poproszę wróćmy to tematu. Gdzie serwisować ? ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tetsu Opublikowano 23 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia Przecież dostałeś dwie dobre opcje. Spigot albo Przybytek po co szukać jakiś Grobelnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 23 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia Przecież dostałeś dwie dobre opcje. Spigot albo Przybytek po co szukać jakiś Grobelnych?Tu terminy chyba 6 mies. Do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinplock Opublikowano 23 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia Panowie nie zauważyliście że w zestawie są dwa starsze kołowrotki których Rafał nie zrobi. Skontaktuje się z Andrzejem i zobaczę co powie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WedkarzIncognito Opublikowano 23 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia Panowie nie zauważyliście że w zestawie są dwa starsze kołowrotki których Rafał nie zrobi. Skontaktuje się z Andrzejem i zobaczę co powie. @testu dobrze napisał. Dostałeś dwie dobre opcje, to po co kombinować? Wymieniłem Pana Andrzeja między innymi właśnie z tego powodu, że Pan serwisant celebryta wszem wobec ogłaszał, że truków się nie dotyka. Tak samo nie dotyka się kołowrotków starszych niż dekada (chyba jest nawet taki zapis w regulaminie). PS mogę się mylić, ale Pan Andrzej obecnie ma chyba jakiś urlop i ugania się po Rugii za szczupakami ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pat92 Opublikowano 18 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca (edytowane) Ja także zastanawiam się do kogo oddać swoje narzedzia początkowo myślałem o spigocie ale regulaminy, terminy inne tego typu rzeczy chyba sprawiły, że wyślę paczkę z Multikami do Pana Andrzeja bo i cenowo lepiej to wygląda 100 za serwis „normalnego” czyli multika ze średniej półki cenowej wygląda lepiej niż 160, rozumiem cenę w przypadku jak ktoś ma multiki po 1500+ Edytowane 18 Marca przez Pat92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi