Skocz do zawartości

Serwis kilku kołowrotków

Rekomendowane odpowiedzi

Moi drodzy szukam osoby która przeserwisuje kilka kołowrotków (większość moje i jeden kolegi). W większości Shimano i jedna Daiwa.

Biały Stradic

Tp C3000 2020

Tp 4000 2020

Vanquish 2500 21

Tp xd PG 4000

Biomaster 2500

Tournament 2500 kanciak.

Poza smarowaniem może jakiś tuning się przyda.

Podpowiedzcie wasze doświadczenia i żeby cena była rozsądna bo trochę tego się nazbierało.

Z góry bardzo dziękuję za pomoc.

Obydwa serwisy które koledzy napisali również polecam. Top, ja osobiście serwisowałem u spigota młynki i jestem zadowolony. Mam znajomych którzy do Andrzeja Przybytka wysyłają i też bardzo chwala.

Btw. Skąd pomysl na serwis młynków, jakies objawy czy po prostu zwykłe chciejstwo ?

Obydwa serwisy które koledzy napisali również polecam. Top, ja osobiście serwisowałem u spigota młynki i jestem zadowolony. Mam znajomych którzy do Andrzeja Przybytka wysyłają i też bardzo chwala.

Btw. Skąd pomysl na serwis młynków, jakies objawy czy po prostu zwykłe chciejstwo ?

Po prostu chciałbym to zrobić. Są starsze modele które nie były serwisowane i trzy sztuki które w przeciągu ostatniego pół roku dokupiłem i pomyślałem że chociaż raz na jakiś czas należy im się serwis.

Wśród Spiningistów są 3 wersje.

1. Łowie do konca gwarancji (2 lata) i nalezy się chociazby wymiana zużytego smaru.

2.Łowię i nie kombinuje aż będa niepokojace sygnaly ( kolowrotek otwarty po fabryce juz nie będzie tak samo złożony 1:1).

3.Łowie aż się zepsuje i kupuje nowy .

Ja wysyłałem na serwis gdy dawały o sobie znać .

A to niby dlaczego kołowrotek otwarty nie będzie tak samo złożony jak wyszedł z fabryki. To nie Tesla tylko kołowrotek i kilka śrubek. Chyba że ktoś łomem otwiera to tu się zgodzę.

Temat wielokrotnie wałkowany. W fabryce sa klucze dynamometrycznie precyzyjnie ustawione. A najwazniejsza rzecz to odkształcanie się i praca elementów. Mikroskopijne, nie koniecznie zauważalne ale jednak. Sami serwisanci o tym informuja . Kołowrotek nie będzie tak samo złożony. Co nie oznacza że gorzej . Ja bylem zadowolony po wysłaniu moich młynków na serwis. Edytowane przez lyha

Są jeszcze tacy jak ja czyli po zakupie od razu smarują po swojemu i w d...e mają gwarancję. A w 90% nowych kołowrotków cierpi na deficyt smaru. Lyha to co mówisz ma sens ale już przy dość mocno dojechanym kołowrotku.

Edytowane przez tetsu
  • Like 3

Czyli bez klucza dynamometrycznego ani rusz :D

Czyli moje daiwy MQ otwierając i dokręcając tym kluczem zwyczajnie spierd...

Ok , ja odpuszczam, zostawię temat dla tych co się znają lub mają siłę na dalszą dyskusję. 

Musisz klucz dynamometryczny dokupić do twgo hhe he he :-)
  • Like 3

Panowie nie zauważyliście że w zestawie są dwa starsze kołowrotki których Rafał nie zrobi. Skontaktuje się z Andrzejem i zobaczę co powie.

@testu dobrze napisał. Dostałeś dwie dobre opcje, to po co kombinować? Wymieniłem Pana Andrzeja między innymi właśnie z tego powodu, że Pan serwisant celebryta wszem wobec ogłaszał, że truków się nie dotyka. Tak samo nie dotyka się kołowrotków starszych niż dekada (chyba jest nawet taki zapis w regulaminie).

PS mogę się mylić, ale Pan Andrzej obecnie ma chyba jakiś urlop i ugania się po Rugii za szczupakami ????

• 1 miesiąc temu...

Ja także zastanawiam się do kogo oddać swoje narzedzia początkowo myślałem o spigocie ale regulaminy, terminy inne tego typu rzeczy chyba sprawiły, że wyślę paczkę z Multikami do Pana Andrzeja bo i cenowo lepiej to wygląda 100 za serwis „normalnego” czyli multika ze średniej półki cenowej wygląda lepiej niż 160, rozumiem cenę w przypadku jak ktoś ma multiki po 1500+

Edytowane przez Pat92