RafałWrocław Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Miał już ktoś w łapce to cacko : http://bass-sklep.pl/kolowrotek-daiwa-exist-2506-duplikat-1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Jak kazda Daiwa...zazabkuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Jak kazda Daiwa...zazabkuje :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 13 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Za 5100 zł to już chyba przesada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 W Japonii (Plat.co.jp) kosztuje 75.000 jenów. Tj. 2850 zł.Cło, transport, podatek vat 23%. Wychodzi jakieś 3700zł.Prowadzą legalną firmę, mają koszty i chyba też kombinują merkantylnie, więc im tyle wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Jak dla mnie to za bardzo przekombinowane konstrukcje tych nowych Daiwek. Za dużo tam szczelin, załamań, otworów w których będzie się zbierał cały syf z sajgonu w którym łowimy a wiadomo im więcej syfu tym krótsze życie takiego młynka no chyba, że ktoś lubi i ma czas na czyszczenie zabawek po każdym łowieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Jak dla mnie to za bardzo przekombinowane konstrukcje tych nowych Daiwek. Za dużo tam szczelin, załamań, otworów w których będzie się zbierał cały syf z sajgonu w którym łowimy a wiadomo im więcej syfu tym krótsze życie takiego młynka no chyba, że ktoś lubi i ma czas na czyszczenie zabawek po każdym łowieniu. To bierz sie za kolekcjonowanie tych z poprzednich generacji. Bo raczej kierunek Daiwa ma jasno obrany (air rotor itd...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Miałem okazję kręcić tym młynkiem i powiem szczerze,że jak dla mnie bez szału.Wyglądu nie oceniam ale praca...Za takie pieniądze można kupic 2-3 duużo lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 To bierz sie za kolekcjonowanie tych z poprzednich generacji. Bo raczej kierunek Daiwa ma jasno obrany (air rotor itd...) Masz rację Guzu dlatego zinwestowałem w tego roczne wyprzedaże EXIST-a Jestem prawie pewien, że daiwa szybko powróci do starych koncepcjialbo będą robić modele typowo na rynek europejski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Daiwa nie wróci do starych koncepcji, opracowanie i wdrożenie nowych strategii i technologii to poważne pieniądze, podobnie jak Mercedes nie wróci do modelu W123 tzw. "beczka". Mnie jako producentowi nie zależy na tym żeby moje produkty były niezniszczalne, mają być dobre/najlepsze tu i teraz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Daiwa nie wróci do starych koncepcji, opracowanie i wdrożenie nowych strategii i technologii to poważne pieniądze, podobnie jak Mercedes nie wróci do modelu W123 tzw. "beczka".trafiony, zatopiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 mając do wydania 5kpln kupuje sie takie coś za 28,99złhttp://allegro.pl/kolowrotek6-lozysk-spinning-splawik-prezent-poleca-i2854328220.htmli dalej:5000/28,99=172sztuki NOWYCH maszynek idzie sie na ryby a po każdym łowieniu można zostawić młynek nad wodą i przy każdej wyprawie mamy nowy sprzęt . Oszczędni mogą łowić przez miesiąc i dopiero wtedy porzucać na rzecz nowego Czy Daiwa czy AT Arena ( ) starczą na podobnie długi okres użytkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Piekna historia. Przypowiesc by sie chcialo powiedziec:)Jest tylko jedno ALE.W tej ofercie z allegro dostepnych jest tylko 48 sztuk. Wiec zabraknie do 172... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Myślę, że dałoby się ponegocjować i do tego zbić cenę przy takim zamówieniu poza tym zanim się wykorzysta te 48szt. to sprzedajacy zdąży załatwić pozostałe P.S ... wybaczcie, ale mi chyba świąteczna palma lekko odbija poza tym piątek i jeszcze w pracy musze godzinę wytrzymać . W zasadzie to tak reaguje na stres bo zaraz idę kupować prezenty pod choinkę i muszę odreagować.... aha i to nie będą zakupy w wędkarskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Umówmy się, że nie każdy musi jeździć Land Roverem i nie każdy musi kręcić Existem, czy to z przyczyn ekonomicznych, czy z praktycznych. Są ludzie, którzy mają potrzebę posiadania. Nic tego zmieni Prestiż kosztuje bardzo dużo. Słusznie Sławek napisał. P-S jeden z forumowych kolegów zanabył już nową pociechę, wymienioną w temacie. Może się pochwali. Pozdrawiam serdecznie, Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 16 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Moj koleś ostatnio za tyle sprzedał Focusa wiec troche zapiera dech kołowrotek za 5 tys ... masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witoldn Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 (edytowane) 5 kZł, to 2,5 wyprzedażowego exista model 2009 i to w wersji hyper custom, czyli ze wzmocnioną przekładnią!!! No comments :-) No i chociaż o gustach się podobno nie dyskutuje, dla mnie to najbrzydszy kołowrotek ostatnich lat :-)) Rety jaka pokraka! Gdzie się podział dyskretny urok TD-Z? Ile w te wszystkie zakamarki syfu nawłazi??? Strasznie się japońcy designerzy napracowali, ale żeby dać np simering zabezpieczający łożysko od strony nakręcanej korby, przed wnikaniem syfu (jak w Stellce), to założe się, że zapomnieli. Zapomnieli też pewnie pokryć warstewką tytanu ośkę główną, dzięki czemu po pół godzinie kręcenia, smar ośki utworzy pod szpulą czarną obwódkę ze startego materiał ośki jak dzieje się w modelu 2009 (w Stellce po sezonie kręcenia obwódka ze smaru jest niemal przezroczysta, ale tam inżynierowi myśleli bardziej o środku maszyny niż o jej obudowie). No i ciekawe czy zrobią hyper customa. Jeśli tak, to cena podskoczy pewnie do jakiś 6000 ;-)Ile to by było starych dobrych TD-Z czy Tournamencików ZiA? Edytowane 24 Grudnia 2012 przez witoldn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi