RulleZ Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia (edytowane) Taniec na rurze podczas zawodów spławikowych. "Zamiast na zarybianie płacimy kobiecie wyginającej się na tyczce" | Nowa Trybuna Opolska jak już bylo to można usunąć wątek. Edytowane 24 Stycznia przez ASAPfishing 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia Dziadki nie mogą przeboleć, że ich tam nie było i kręcą aferę. Wszyscy myślą od razu o nagich panienkach na rurze, a tu chodzi o pol dance, występy artystyczne.Jeszcze się taki nie urodził.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WedkarzIncognito Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia Autorka tego wybitnego artykułu Pani Milena Zatylna jest mocno na czasie ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia (edytowane) Grunt to dobrze się bawić Edytowane 24 Stycznia przez Rampampam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia Nie bardzo chce mi się grzebać w necie, aby weryfikować prawdziwość informacji. Jeśli tak było, to moim zdaniem wiocha. Nie chciałbym być kojarzony z takimi atrakcjami. Wolę odrobinę inny wizerunek wędkarstwa. Sposób organizacji oraz biesiady po zawodach to coś, co mnie skutecznie zniechęciło od bycia zawodnikiem. Dawno temu, gdy miałem dużo czasu, a skuteczność wysoką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia Rozumiem, że pływaczki też są beee, bo to skąpo ubrane lafiryndy wyginające się w wodzie, siatkówka plażowa obrzydlistwo, bo można czasem zobaczyć pół odsłoniętego pośladka! Przecież pół dance to elementy akrobatyki,pokaz wdzięku itp. Pewnie nie długo stanie się dyscypliną olimpijska. A zawody, no cóż... dla mnie to nie tylko czas rywalizacji, ale też moment w którym mogę się wyłączyć, spotkać kolegów, powymieniać się doświadczeniami,pobiesiadować, a jeśli dodatkiem do tego wszystkiego miałby być występ dobrze wygimnastykowanych ,atrakcyjnych kobiet to jak najbardziej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 24 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia Rozumiem, że pływaczki też są beee, bo to skąpo ubrane lafiryndy wyginające się w wodzie, siatkówka plażowa obrzydlistwo, bo można czasem zobaczyć pół odsłoniętego pośladka! Przecież pół dance to elementy akrobatyki,pokaz wdzięku itp. Pewnie nie długo stanie się dyscypliną olimpijska. A zawody, no cóż... dla mnie to nie tylko czas rywalizacji, ale też moment w którym mogę się wyłączyć, spotkać kolegów, powymieniać się doświadczeniami,pobiesiadować, a jeśli dodatkiem do tego wszystkiego miałby być występ dobrze wygimnastykowanych ,atrakcyjnych kobiet to jak najbardziej.Zaraz zaraz! To co wymieniłeś w pierwszym akapicie obywa się w halach, na arenach sportowych, w formie zawodów a nie jest organizowane "do kotleta/do kieliszka" dla spragnionych wrażeń biesiadujących wędkarzy. Dobrze komuś w firmie eventowej Excel się zgodził. Mogę organizatorzy z PZW źle ich zbrifowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiur Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia Zaraz zaraz! To co wymieniłeś w pierwszym akapicie obywa się w halach, na arenach sportowych, w formie zawodów a nie jest organizowane "do kotleta/do kieliszka" dla spragnionych wrażeń biesiadujących wędkarzy. Dobrze komuś w firmie eventowej Excel się zgodził. Mogę organizatorzy z PZW źle ich zbrifowali Widział ktoś relację lub może był na zawodach method Masters 2024 ?. Tam na rozpoczęciu lub wręczeniu też dziewczyny tańczyły i nikt zgorszenia nie widział. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia Dla mnie wiocha i tyle, bardziej pasuje do miejsc typu Sogo, ale kto co lubi. Nie ma co się nawzajem przekonywać. Tylko się nieśmiało zapytam, kto z Was by puścił córkę, albo żonę, aby tańczyła na rurze przed pijanymi/trzeźwymi wędkarzami? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia być może niedługo na zawodach wędkarskich będzie glory-hole ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia Dla mnie wiocha i tyle, bardziej pasuje do miejsc typu Sogo, ale kto co lubi. Nie ma co się nawzajem przekonywać. Tylko się nieśmiało zapytam, kto z Was by puścił córkę, albo żonę, aby tańczyła na rurze przed pijanymi/trzeźwymi wędkarzami?Zawsze można puścić np żeby grały w siatkówkę i udawać, że tam przychodzą inni faceci z innymi fantazjami ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia Jakby wódki polewali to by pasowało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiur Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia To nie moje klimaty bo nad wodą wolę spokój i pogadać z kimś a nie przekrzykiwać się. Ale mnie to nie bulwersuje. A co do tego czy by mi pasowało to nie wiem. Moja córka w wieku 10 lat zaczęła chodzić na kursy tańca na kołach, teraz po roku doszły szarfy a już coś wspomina o pole dance. Nie widzę w tym nic złego. Jak komuś się kojarzy rura tylko z jednym to problem. Czasami trzeba wyjść ze swojego ogródka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia Taniec na rurze (pole dance) – rodzaj akrobatyki. Wywodzi się pierwotnie z indyjskiego tańca mallakhambWysoce rozwinięty taniec wymaga dużej sprawności fizycznej oraz siły, w tym umiejętności typowych dla gimnastyki. Taniec na rurze wykonywany jest również jako forma ćwiczeń fizycznych np. w klubach fitness lub szkołach tańca (niezwiązanych z erotyką) poprawiających wytrzymałość i ogólną sprawność17 października 2017 Zgromadzenie Generalne Międzynarodowych Federacji Sportowych (GAISF) poinformowało, że pole dance zostaje oficjalnie potwierdzoną dyscypliną sportową. Oświadczenie to wywołało wiele kontrowersji. Najwięcej zastrzeżeń budził fakt, że dołączenie do grona oficjalnych sportów otwiera dyscyplinie, jaką jest pole dance, drogę do starania się o to, by stać się jednym ze sportów olimpijskich. Przez długi czas środowisko profesjonalnych tancerek pole dance z Katie Coates, która przewodniczy Międzynarodowej Federacji Tańca na Rurze, walczyło o to, by zmienić postrzeganie pole dance przez osoby z nim niezwiązane. Zwieńczeniem tych starań jest właśnie zaliczenie tańca na rurze w poczet dyscyplin sportowych. Ma to konkretne skutki. Jednym z nich jest to, że profesjonalni zawodnicy pole dance będą podlegać regularnym kontrolom antydopingowym przy okazji zawodów To tak gwoli wyjaśnienia i doprecyzowania pojęć 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WedkarzIncognito Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia Warto też nadmienić, że pole dance nie ma bezpośrednio na celu wywołania podniecenia seksualnego (takim tańcem jest striptiz). Źródło wikipedia.Mam wrażenie, jakby niektórzy nie dostrzegali tej subtelnej różnicy między striptizem, w którym tancerka jest bardzo skąpa ubrana (lub nawet rozebrana), a pole dance, w którym tancerka nie świeci dupą i cyckami przed oglądającymi występ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia Wikipedia. Doskonałe źródło wiedzy. A co wy tak o panienkach na rurze, podnieceniu seksualnym? Może przeczytajcie opinię tej pani z uniwerku w Opolu i coś dotrze. Co z tego, że to dyscyplina sportowa, może wkrótce olimpijska? Wątpię, żeby występ zrobił jakieś wrażenie na uczestnikach tej międzynarodowej imprezy. Słabiutki pomysł i tyle. Ale na dansingu w Ciechocinku byłoby spoko. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia (edytowane) Można sobie wyobrazić, że ktoś zaprosiłby na taką imprezę np. zgrabną ale ubraną łuczniczkę. Wydźwięk byłby inny na pewno i sportowo byłoby jakby poważniej Jestem po wrażeniem prób precyzyjnego wytłumaczenia tego uświetnienia Edytowane 26 Stycznia przez Pluszszcz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WedkarzIncognito Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia (edytowane) Wikipedia. Doskonałe źródło wiedzy. A co wy tak o panienkach na rurze, podnieceniu seksualnym? Może przeczytajcie opinię tej pani z uniwerku w Opolu i coś dotrze. Co z tego, że to dyscyplina sportowa, może wkrótce olimpijska? Wątpię, żeby występ zrobił jakieś wrażenie na uczestnikach tej międzynarodowej imprezy. Słabiutki pomysł i tyle. Ale na dansingu w Ciechocinku byłoby spoko. Skoro źródło, jakim jest Wikipedia nie jest dla każdego rzetelnym (dla sprostowania - cytat został użyty wyłącznie w naznaczeniu różnicy między striptizem a pole dance), to kim jest ta „pani z uniwerku w Opolu”? To jakaś wyrocznia? Bo nie kojarzę... edit. Na szybko zapytałem równie niedoskonałe źródło wiedzy, jakim jest sztuczna inteligencja o różnice między striptizem a pole dance. Striptiz i pole dance to dwie różne aktywności, choć obie mogą obejmować wykorzystanie rurki jako elementu. Oto ich główne różnice: 1. Cel i kontekstStriptiz: Jest formą występu, którego głównym celem jest uwodzenie i rozbieranie się w zmysłowy sposób dla rozrywki widowni. Jest ściśle związany z erotyką i często występuje w klubach nocnych.Pole dance: To forma tańca i ćwiczeń fitness, która łączy elementy gimnastyki, akrobatyki i tańca. Pole dance koncentruje się na sile, elastyczności i technice, a jego celem nie jest erotyka, lecz ekspresja artystyczna lub sportowa.2. Styl i wykonanieStriptiz: Ruchy są wolniejsze, bardziej zmysłowe i mają na celu podkreślenie seksualności tancerza. Rozbieranie się jest integralną częścią występu.Pole dance: Ruchy są często szybkie, wymagają precyzji, siły i wytrzymałości. Akrobacje, takie jak obroty, wspinanie się po rurce czy figury w powietrzu, są kluczowymi elementami. Rozbieranie się nie jest częścią standardowego pole dance.3. Kontekst kulturowy i odbiór społecznyStriptiz: Jest tradycyjnie kojarzony z przemysłem rozrywkowym dla dorosłych i bywa stereotypowo postrzegany w sposób negatywny.Pole dance: Zyskał popularność jako forma sportu i rekreacji, akceptowana społecznie, a nawet rywalizacyjna, z zawodami organizowanymi na całym świecie.4. Strój i estetykaStriptiz: Strój jest zazwyczaj bardziej prowokacyjny, a jego elementy są zdejmowane podczas występu.Pole dance: Strój jest funkcjonalny, zwykle składa się z krótkich spodenek i topu, aby zapewnić odpowiedni chwyt na rurce (skóra pomaga w przyczepności).5. Cele osobiste i motywacjaStriptiz: Może być wykonywany zawodowo w celach zarobkowych.Pole dance: Często uprawiany dla poprawy kondycji, rozwijania pasji, budowania pewności siebie lub uczestnictwa w zawodach.Podsumowując, choć obie formy mogą obejmować taniec wokół rurki, różnią się celem, stylem, kontekstem i techniką. Pole dance ewoluował jako niezależna dziedzina sportu i sztuki, podczas gdy striptiz pozostaje bardziej związany z rozrywką erotyczną. Imo nie widzę w tym występie niczego złego, ale jeżeli ktoś czuje oburzenie i demonizuje pole dance, to już nie mój problem. Nie widzę również większej różnicy, jakby obył się tam inny występ o charakterze sportowym np. bieg na 100 metrów przez płotki, skok o tyczce, mecz piłkarski czy bierki pod wodą... Toż to niesłychane. Po wydarzeniu sportowym (po zawodach) na bankiecie odbył się występ sportowy, ale heca ???? Edytowane 26 Stycznia przez WedkarzIncognito 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia Co Ty znowu z tym striptizem? Zupełnie niepotrzebnie silisz się na porównanie dyscypliny sportowej z mniej lub bardziej artystyczną rozbieranką? Na wszystko jest odpowiedni czas i miejsce. No i o tym tu rozmawiamy. Na temat Wikipedii od dawna mam swoje zdanie i nawet licealiście raczej bym odradzał powoływanie się na jej treści bez weryfikacji w bardziej wiarygodnych źródłach. Ale możesz nie wiedzieć, że jak wyliczono, średnio na jedno hasło przypadają tam cztery nieścisłości. Nie wspominając o życiorysach osób, które nigdy nie istniały albo opisach gór, których nie ma itp. kwiatkach, które tam zamieszczono. Oczywiście nikt nikomu nie zabrania. Ja też nie kojarzę pani wykładowczyni. Jednak zapytana, jako ekspertka od PR i nauczyciel akademicki miała prawo wyjaśnić, co o tym myśli. No i zrobiła to w sposób wystarczająco jasny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sayonara Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia Panowie... Jak dla kogoś zgrabna panienka wijąca się na rurze nie ma wydźwięku erotycznego, a jedynie...gimnastyczny, to najwyższy czas spojrzeć łaskawszym okiem na farmakologię geriatryczną.... :P 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia Jak to dobrze, że możesz nam podrzucić gotowe i sprawdzone rozwiązania. Dziękujemy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sayonara Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia Nie ma za co. Korzystaj do woli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia Mimo wszystko będę obstawał, że pole-dance bardziej zasługuje na miano dyscypliny sportowej, niż łapanie ryb na czas.Może taki miał być przekaz tego performance'u? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 27 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia (edytowane) Nie ogarniam, wy tak na serio, że pole dance to wyłącznie dyscyplina sportowa?Uproszczona, krótka historia tańca na rurze od lat 70-80tych ubiegłego wieku.Początkowo była to forma tańca erotycznego w sex klubach, burdelach i temu podobnych przybytkach. Występ mógł się łączyć ze striptizem, choć niekoniecznie, panie z reguły były ubrane "skąpo" lub wcale. W pewnym momencie dostrzeżono, że można ten taniec dobrze sprzedać jako formę ćwiczeń gimnastycznych, z jednej strony wymaga faktycznie dużej sprawności, z drugiej jako "owoc zakazany", trochę obrazoburczy, łamiący konwenanse, w sam raz dla budowania wizerunku wyzwolonej, silnej, samodzielnej kobiety, z trzeciej kokieteryjno-uwodzicelski... No i całkiem nieźle się udało.Do wpisu skłonił mnie fragment 4. Strój i estetykaStriptiz: Strój jest zazwyczaj bardziej prowokacyjny, a jego elementy są zdejmowane podczas występu.Pole dance: Strój jest funkcjonalny, zwykle składa się z krótkich spodenek i topu, aby zapewnić odpowiedni chwyt na rurce (skóra pomaga w przyczepności). Mało ekranu nie oplułem, mam znajomą uprawiającą pole dance, przypomniałem sobie jej stroje sportowe, szczególnie buty. A czy tematowa sytuacja powinna zaistnieć? Skłaniam się do wspomnianej opinii pani z uniwerka. Dla mnie to trochę jakby na kolację po zjeździe koła gospodyń wiejskich zorganizowano występy kulturystów. edyta:Swoją drogą sam nie bardzo wierzę, że na forum składającym się z prawie samych dorosłych facetów, wyjaśniam czy jest pole dance, prostując info wyplute przez AI...Chyba czas umierać. Edytowane 27 Stycznia przez witeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WedkarzIncognito Opublikowano 27 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia (edytowane) Nie ogarniam, wy tak na serio, że pole dance to wyłącznie dyscyplina sportowa?Uproszczona, krótka historia tańca na rurze od lat 70-80tych ubiegłego wieku.Początkowo była to forma tańca erotycznego w sex klubach, burdelach i temu podobnych przybytkach. Występ mógł się łączyć ze striptizem, choć niekoniecznie, panie z reguły były ubrane "skąpo" lub wcale. W pewnym momencie dostrzeżono, że można ten taniec dobrze sprzedać jako formę ćwiczeń gimnastycznych, z jednej strony wymaga faktycznie dużej sprawności, z drugiej jako "owoc zakazany", trochę obrazoburczy, łamiący konwenanse, w sam raz dla budowania wizerunku wyzwolonej, silnej, samodzielnej kobiety, z trzeciej kokieteryjno-uwodzicelski... No i całkiem nieźle się udało. Do wpisu skłonił mnie fragment Mało ekranu nie oplułem, mam znajomą uprawiającą pole dance, przypomniałem sobie jej stroje sportowe, szczególnie buty. A czy tematowa sytuacja powinna zaistnieć? Skłaniam się do wspomnianej opinii pani z uniwerka. Dla mnie to trochę jakby na kolację po zjeździe koła gospodyń wiejskich zorganizowano występy kulturystów. edyta:Swoją drogą sam nie bardzo wierzę, że na forum składającym się z prawie samych dorosłych facetów, wyjaśniam czy jest pole dance, prostując info wyplute przez AI...Chyba czas umierać. Uproszczona, krótka historia wyścigów Nascar sięga aż do lat 20-30tych ubiegłego wieku.Początki wyścigów po owalnym torze (organizowane obecnie przez NASCAR) wyglądały w taki sposób, że kierowcy rozwozili nielegalny alkohol, a za pieniądze z nielegalnego interesu ulepszali swoje pojazdy, którymi mogli łatwiej uciekać przed policją. Prohibicja została zniesiona, a fury zostały i tak zrodziły się wyścigi Nascar.Zatem idąc taki tokiem rozumowania mam wychodzić z założenia, że Nascar w obecnej formie to rozrywka, sport, hobby wyłącznie dla przestępców i uprawiane przez przestępców, bo początki tej formy wyścigów były mocno powiązane z nielegalnymi działaniami? Podobnie ma się chyba sprawa z wyścigami równoległymi tzw. Drag Race. Czyli jeżeli pole dance wywodzi się tańca erotycznego, to w obecnej formie nadal mam dopatrywać się w tej dyscyplinie sportowej wyłącznie tańca erotycznego? Co to, to nie. Dla mnie pole dance to wyłącznie dyscyplina sportowa, a jeżeli ktoś się w tym dopatruje wyłącznie podtekstów erotycznych/seksualnych to już problem tej osoby, a nie mój. Dla mnie osoba niewidząca różnicy między pole dance a tańcem erotycznym zapewne też nie zauważyłaby różnicy między Fordem Transitem a Porsche 911 ???? Podsumowując tę zabawną dyskusję. Powtórzę tylko, że cytat z Wikipedii oraz różnice wygenerowane przez AI miały na celu wyłącznie przedstawić kontrast między tańcem erotycznym a pole dance. Jeżeli ktoś uważa, że pole dance nie jest dyscypliną sportową, a wyłącznie świeceniem dupą i cyckami na rurze, to niech sobie tak uważa. Tylko Panowie jak będziecie się wybierać na jakieś wystawy sztuki lub do muzeów to uważajcie, bo tam mogą być obrazy z gołymi kobiecymi piersiami i żeby wam się to nie pomyliło z sesja zdjęciową playboya. Nie polecam również wybierać się na karnawał do Rio de Janeiro, ponieważ tam biusty i ogromne pośladki wylewają się hektolitrami ????Post ten powstał wyłącznie w celu humorystycznym i nie mam zamiaru nikogo obrażać ???? Nie zmienia to faktu, że dla mnie pole dance to dyscyplina sportowa. Miłego poniedziałku życzę ???? Pozdrawiam. Edytowane 27 Stycznia przez WedkarzIncognito 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi