Bass-74 Opublikowano 6 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego (edytowane) Wszedłem w podany link na bezpiecznym urządzeniu strona identyczna jak allegro lokalnie.Stworzona na potrzeby oszustwa.Przechodzę do kupna, nawet nie musiałem wklepywać swoich danych tylko od razu potwierdź zakup i jedyna forma płatności to oczywiście BLIK Edytowane 6 Lutego przez Bass-74 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 6 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego (edytowane) Oszuści tutaj na forum też są i mają się dobrze. Przypomnę tylko jak mnie oszukał jeden sprzedawca: Kupiłem od niego jesienią dwa woblery podpisane jako SS czyli Sławek Szuszkiewicz. Po zakupie obejrzałem i włożyłem je do pudełka. Na wiosnę wziąłem je nad wodę i co się okazalo: podpis byl zrobiony cienkopisem na lakierze i po kontakcie z wodą zmył się. Kiedy zgłosiłem sprawę do sprzedającego to bezczelnie odpisał, że już dawno temu je kupiłem i nie mam prawa się upominać, że zostałem oszukany. Po wymianie kilku zdań na forum administracja skasowała je i tyle z tego było. Wszyscy dookoła wiedzieli, że to było oszustwo i jeszcze co niektórzy mieli pretensje, że za często o tym wspominałem. Oszust dalej jest na forum, w dalszym ciągu się udziela. Edytowane 6 Lutego przez dante 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 6 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego Takie ciekawe odpowiedzi od niego dostawałem. Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bass-74 Opublikowano 11 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego Uważajcie!!!Na Facebooku łeb podający się za Marcin Skalik z Braniewahttps://m.facebook.com/profile.php?id=61572901079834 Oferuje shimano 20 twin powera 2500 za 390zł. Nie dajcie się naciąć na to oszustwo. Głąb rozsyła zdjęcie niby swojego dowodu osobistego w celu uwierzytelnienia swojej tożsamości, tylko że dowód jest unieważniony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 11 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego Uważajcie!!!Na Facebooku łeb podający się za Marcin Skalik z Braniewahttps://m.facebook.com/profile.php?id=61572901079834 Oferuje shimano 20 twin powera 2500 za 390zł. Nie dajcie się naciąć na to oszustwo. Głąb rozsyła zdjęcie niby swojego dowodu osobistego w celu uwierzytelnienia swojej tożsamości, tylko że dowód jest unieważnionyJak ktoś jest pazerny i głupi to niech się da oszukać. Ludzie ze swojej pazerności łapią się na takie ogłoszenia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bass-74 Opublikowano 11 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego Jak ktoś jest pazerny i głupi to niech się da oszukać. Ludzie ze swojej pazerności łapią się na takie ogłoszenia.No dokładnie, ale ostatni wysyp oszustów i złodziei to jakaś plaga. Przeglądając codziennie internety prawie zawsze na jakiegoś łba trafię. Masakra. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 11 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego No dokładnie, ale ostatni wysyp oszustów i złodziei to jakaś plaga. Przeglądając codziennie internety prawie zawsze na jakiegoś łba trafię. Masakra.Jest popyt,jest podaż.Jak ktoś wystawi w normalnej cenie to płacz że tak drogo... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WedkarzIncognito Opublikowano 11 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego Uważajcie!!!Na Facebooku łeb podający się za Marcin Skalik z Braniewahttps://m.facebook.com/profile.php?id=61572901079834 Oferuje shimano 20 twin powera 2500 za 390zł.Nie dajcie się naciąć na to oszustwo. Widziałem to ogłoszenie na jednej z grup ze sprzętem wędkarskim i pierwsze co mi przyszło na myśl, to że ktoś pomylił się z ceną i miało być 1390 zł ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bass-74 Opublikowano 11 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego Widziałem to ogłoszenie na jednej z grup ze sprzętem wędkarskim i pierwsze co mi przyszło na myśl, to że ktoś pomylił się z ceną i miało być 1390 zł ????Nie, nie on się nie pomylił, liczy że ktoś się pomyli i da się orżnąć???????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 11 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego Ja tez miałem przypały tu na forum, a w zasadzie prawie 2 przypały.Ostatnio napsiałem że szukam Deepera Chirpa +2 . Po chwili pisze do mnie gość że ma, wygrał na zawodach, nie używa itd. I ze za 650 sprzeda. I od razu podaje nr tel do Blik.Pisze z nim co i jak, proszę o foto, dane do przelewu, pytam o możliwość wysyłki za pobraniem itd.Ale w odpowiedzi dostaje ze jest w Niemczech, ze pracuje i altany montuje, wysyła jakieś fot z budowy itp. akcje. No i ze paczkę wyśle jego dziewczyna z Polski. I tak od słowa do słowa … dostaje info ze pokłócił się z dziewczyna i ona wysyłki nie zrobi, i jeszcze kilka fot jakiś projektów i starych domów z jakimiś dobudówkami.W międzyczasie popatrzyłem na jego aktywność, podpytałem kolegów z którymi handlował i się dowiedziałam że jeden już od kilku tygodni dostaje bajki o problemach z przelew na kilkadziesiąt złotych za wysłany sprzęt, drugi czeka kilak tygodni na wpłate, ktoś inny doczekał się jakiejś wędki czy kołowrotka w stanie dalece odbiegającym od opisu z ogłoszenia. Pytam o dane na jakie mam zrobić przelew – w Nicku jakiś żołnierz wyklęty, w korespondencji jakiś kolejny wyklęty a w danych do przelewu kolejny – na szczęście trochę historie lubię i łatwo to skojarzyłem.Teraz pomimo obietnic kontaktu w weekend, wysyłkiz a pobraniem itd. Cisza od kilku dni. I jestem na 99% pewien że to ten sam użytkownik – który 2 lata temu dostał kasę blikiem za kołowrotek muchowy – 250 pln i którego do dziś nie dostałem. Tez były gatki o robocie w Niemczech, brak aplikacji, kłopotach z dziewczyna itd. Tak ze zanim ktoś cos kupi u kogoś nawet tu na forum – radze sprawdzić historie jego tematów i postów i fakt.. zbyt tanio i super okazje – to zawsze 10x większa czujność. A na olx ..wystawiłem jakieś buty do biegówek, sprzęt wędkarski .. nie minęło 3 minuty dostaje wiadomość do każdego z ogłoszeń ze ktoś kupi, i żebym dane wprowadził do przesłanego formularza, przyjdzie przelew i będę szczęśliwym sprzedawca.Masakra- za niedługo to już tylko z ręki do ręki towar i kasa …A na wymiar sprawiedliwości nie ma co liczyć. W Rzeszowie poniżej 850 pln nawet zgłoszenia nie chcą przyjmować bo umarzają z automatu za niska szkodliwość i brak wykrycia sprawcy. A powyżej 850 pln tez za wysokiej skuteczności nie maja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bass-74 Opublikowano 11 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego (edytowane) No to z tym typem chyba też miałem do czynienia jakieś 3 lata temu przez olx', identyczna bajka była wciskana.Czyli ta menda jest też tutaj na to wygląda ???????? Edytowane 11 Lutego przez Bass-74 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 11 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego Podajcie nicki tego użytkownika, jeżeli był więcej niż 1 nick, sprawdzimy czy adresy IP się powielają i zablokujemy (jak każde multikonta). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroPerch Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego (edytowane) Nick to @Rajmund1980 Edytowane 12 Lutego przez GroPerch 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 12 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia Cześć Dzisiaj po zalogowaniu się na pocztę WP po jakichś 3 latach przerwy wyskoczył mi jakiś dziwny komunikat."Twoje konto zostało utracone""Aby je odzyskać wyślij SMS na podany numer, z twojego konta zostanie pobrana opłata 0,63zł a twoje konto e-mail odzyskane" Spotkał się ktoś z czymś takim?Przyznam, że widzę coś takiego pierwszy raz.... Sent from my ASUS_I006D using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 12 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia Po 3 latach nie korzystania z poczty 0.63zł to za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 12 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia Poczytaj w necie i tych sms o niedoplatach od kurierów, olx, firm dostarczających media itd Znany i dobrze opisany przekręt. Jeden sms i stracisz zawartość konta. Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi