Skocz do zawartości
  • 0

Spin na okonia,klenia i jaza

kamil

Pytanie

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Oooo !! wlasnie cos takiego. Ja ogolnie rozglondam sie tak za kijkiem 240cm do10-15gr wyrzutu a jak cos znajde to pisze (szczytowa acja,sztywny) .Jak macie jakies konkretne propozycje to nawet moze byc wiecej niz 200zl.

http://video.google.pl/videoplay?docid=5717003934279485720&a mp;a mp;q=perch+fishing&total=189&start=60&num=10&amp ;amp ;so=0&type=search&plindex=3

ten kijek jest swietny jak dla mnie moze troche za mieki

• 0

Trudne pytanie. Co prawda nie wiem co to znaczy akcja szczytowa czy sztywny kij do woblerków 5 cm ale można założyć, że one mają jakąś masę powiedzmy 3-6 gram i wówczas propozycja pitta@ będzie w sam raz. Odnosząc się do ceny to najważniejsze, żeby się nie złamał podczas łowienia. Dokładając powiedzmy 100 zł do podanej ceny można już poszukać dobry okoniowy kijek spiningowy na rynku.

• 0

Szukalem kijaszka i taki za 200zl to moze byc troszke lipa

http://www.wedkarskiezakupy.pl/shopping/product_enlarge.php? id=352

Ta wedka jest ciekawa ale niewiem czy wedki RYOBI sa dobre tak jak kolowrotki jak tak to bym sie zastanawial nad nim. Albo-

http://www.sklepmikado.pl/?module=Katalog&func=katalogvi ew&katid=331

Tylko mysle ze z ta wedkom to przy kleniu 1,5kg + uciag rzeczki za dlugo bym nie wojowal.Kongery tez sa niezle ale sam niewiem chyba ostatecznie trzeba podniesc cene do ok 350zl -ale to juz max cenowo

• 0

Nie znam dobrze współczesnej oferty lekkich kiji spiningowych na rzekę. Jednak powinieneś bardziej skupić się na jakości i poprawnym doborze mocy kija do rzeki niż na tych 1,5 kg kleniach. Zanim zaczniesz holować takie ryby to trochę wody w Odrze upłynie.

Proponuję, żebyś przyjrzał się wędce z serii Team Dragon 2,4metra o c.w. 3-14 gram.

Powinieneś być zadowolony. Na ten kij możesz śmiało ciągnąć małe okonki jak i wspomnianego klenia. Bez obaw.

• 0

Może nie odkryję Ameryki, ale myślę, że idealny dla Ciebie będzie Tango 2,7 do 10g. łowiłem tym kijem kilka lat klenie i jazie na woblery, okonie na gumki klasycznie i na troka.

Mam taki i moim zdaniem na rzekę trochę za delikatny, ale widać można.

Ja również ma taki ale po Tuningu. Kiedyś ułamałem w nim szczytówkę za przedostatnią przelotką. Konger uznał reklamację i dał nową górną część wędki nie zabierając starej :mellow: W ułamanej części przelotkę przelotową zastąpiłem szczytową i od tej pory ma jedną wędkę o dwóch charakterystykach. Orginalne 1-10g stosuje na okonie. Tuningowana wersja zrobiła się szybsza, a jej c.w. wzrosło do moim zdaniem ok. 15g i ta służy do połowu jazi i kleni. Dodam że wersja ta bez problemu wyjęła z rzeki 2 kg szczupaka.