kamil Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 witam po dlugiej przerwie mam pytanko jakie wlasciwosci musi miec kijek na rybki wymienione w temacie najlepiej niedrogimax 200zl.Pytam bo mam zamiar odlozyc za szfe gumyi wobk i od5cm do 13cm a zaczac lowic delikatniej na gumki i wobki do 5cm.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 8 do 10 lb mocyszybka, regularna akcjaglebokie ugieciedlugosc 2.10 do 2.75 to oczywiscie moje predyspozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kamil Opublikowano 2 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 Oooo !! wlasnie cos takiego. Ja ogolnie rozglondam sie tak za kijkiem 240cm do10-15gr wyrzutu a jak cos znajde to pisze (szczytowa acja,sztywny) .Jak macie jakies konkretne propozycje to nawet moze byc wiecej niz 200zl. http://video.google.pl/videoplay?docid=5717003934279485720&a mp;a mp;q=perch+fishing&total=189&start=60&num=10& ;amp ;so=0&type=search&plindex=3ten kijek jest swietny jak dla mnie moze troche za mieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Thymallus Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 Trudne pytanie. Co prawda nie wiem co to znaczy akcja szczytowa czy sztywny kij do woblerków 5 cm ale można założyć, że one mają jakąś masę powiedzmy 3-6 gram i wówczas propozycja pitta@ będzie w sam raz. Odnosząc się do ceny to najważniejsze, żeby się nie złamał podczas łowienia. Dokładając powiedzmy 100 zł do podanej ceny można już poszukać dobry okoniowy kijek spiningowy na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tpe Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 Może nie odkryję Ameryki, ale myślę, że idealny dla Ciebie będzie Tango 2,7 do 10g. łowiłem tym kijem kilka lat klenie i jazie na woblery, okonie na gumki klasycznie i na troka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kamil Opublikowano 2 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 Szukalem kijaszka i taki za 200zl to moze byc troszke lipa http://www.wedkarskiezakupy.pl/shopping/product_enlarge.php? id=352Ta wedka jest ciekawa ale niewiem czy wedki RYOBI sa dobre tak jak kolowrotki jak tak to bym sie zastanawial nad nim. Albo- http://www.sklepmikado.pl/?module=Katalog&func=katalogvi ew&katid=331Tylko mysle ze z ta wedkom to przy kleniu 1,5kg + uciag rzeczki za dlugo bym nie wojowal.Kongery tez sa niezle ale sam niewiem chyba ostatecznie trzeba podniesc cene do ok 350zl -ale to juz max cenowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Thymallus Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 Nie znam dobrze współczesnej oferty lekkich kiji spiningowych na rzekę. Jednak powinieneś bardziej skupić się na jakości i poprawnym doborze mocy kija do rzeki niż na tych 1,5 kg kleniach. Zanim zaczniesz holować takie ryby to trochę wody w Odrze upłynie.Proponuję, żebyś przyjrzał się wędce z serii Team Dragon 2,4metra o c.w. 3-14 gram.Powinieneś być zadowolony. Na ten kij możesz śmiało ciągnąć małe okonki jak i wspomnianego klenia. Bez obaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sochun Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 Może nie odkryję Ameryki, ale myślę, że idealny dla Ciebie będzie Tango 2,7 do 10g. łowiłem tym kijem kilka lat klenie i jazie na woblery, okonie na gumki klasycznie i na troka. Mam taki i moim zdaniem na rzekę trochę za delikatny, ale widać można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 klon Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 Może nie odkryję Ameryki, ale myślę, że idealny dla Ciebie będzie Tango 2,7 do 10g. łowiłem tym kijem kilka lat klenie i jazie na woblery, okonie na gumki klasycznie i na troka. Mam taki i moim zdaniem na rzekę trochę za delikatny, ale widać można.Ja również ma taki ale po Tuningu. Kiedyś ułamałem w nim szczytówkę za przedostatnią przelotką. Konger uznał reklamację i dał nową górną część wędki nie zabierając starej W ułamanej części przelotkę przelotową zastąpiłem szczytową i od tej pory ma jedną wędkę o dwóch charakterystykach. Orginalne 1-10g stosuje na okonie. Tuningowana wersja zrobiła się szybsza, a jej c.w. wzrosło do moim zdaniem ok. 15g i ta służy do połowu jazi i kleni. Dodam że wersja ta bez problemu wyjęła z rzeki 2 kg szczupaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
kamil
witam po dlugiej przerwie mam pytanko jakie wlasciwosci musi miec kijek na rybki wymienione w temacie najlepiej niedrogimax 200zl.
Pytam bo mam zamiar odlozyc za szfe gumyi wobk i od5cm do 13cm
a zaczac lowic delikatniej na gumki i wobki do 5cm.Pozdrawiam
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi