Noszę się z zamiarem zmiany silnika i mam możliwość kupna Marinera 15km w 4-suwie z 2004r., tylko przeraża mnie trochę jego waga 50kg i mam dylemat czy jest sens się szarpać z taką krową. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie i w ogóle z tym silnikiem? Jakie mniej więcej będzie spalanie? Może to głupie pytanie, ale czy pływając np. w trolu 15-stką i 10-tką z tą samą prędkością spalanie będzie się czymś różniło?
Szukałem czegoś o Marinerach w necie, ale informacje są bardzo skąpe. Ponoć to konstrukcja Yamahy, czy to prawda?
Pytanie
wujek
Witam
Noszę się z zamiarem zmiany silnika i mam możliwość kupna Marinera 15km w 4-suwie z 2004r., tylko przeraża mnie trochę jego waga 50kg i mam dylemat czy jest sens się szarpać z taką krową. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie i w ogóle z tym silnikiem? Jakie mniej więcej będzie spalanie? Może to głupie pytanie, ale czy pływając np. w trolu 15-stką i 10-tką z tą samą prędkością spalanie będzie się czymś różniło?
Szukałem czegoś o Marinerach w necie, ale informacje są bardzo skąpe. Ponoć to konstrukcja Yamahy, czy to prawda?
wujek
Top użytkownicy dla tego pytania
9
8
5
5
Popularne dni
14 Gru
22
21 Lut
11
15 Gru
11
22 Lut
5
Top użytkownicy dla tego pytania
wujek 9 odpowiedzi
Janusszr 8 odpowiedzi
tasiek321 5 odpowiedzi
evin 5 odpowiedzi
Popularne dni
14 Gru 2012
22 odpowiedzi
21 Lut 2017
11 odpowiedzi
15 Gru 2012
11 odpowiedzi
22 Lut 2017
5 odpowiedzi
Popularne posty
wujek
Witam Noszę się z zamiarem zmiany silnika i mam możliwość kupna Marinera 15km w 4-suwie z 2004r., tylko przeraża mnie trochę jego waga 50kg i mam dylemat czy jest sens się szarpać z taką krową. Czy kt
welpa1809
Ja pływałem jak był taki przyczepiony do łódki kolegi. Palił od strzała i fajnie pchał crescenta 410 , chlał jak każdy dwusów ale też nie przesadnie. Ten z linku nawet widać zadbany ,nr na broku posia
evin
to jest Yamaha 9.9/15 C. poprzednik Yamahy 9.9 15 D. robiony do 1984r.z zapłonem na 2 przerywaczach i2 kondensatorach. nastepca miał zmieniony zapłon i rozprowadzenie knałow olejoywch transferujących
Opublikowane grafiki
57 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi