Skocz do zawartości
  • 0

Mariner 15km

wujek

Pytanie

Witam

Noszę się z zamiarem zmiany silnika i mam możliwość kupna Marinera 15km w 4-suwie z 2004r., tylko przeraża mnie trochę jego waga 50kg i mam dylemat czy jest sens się szarpać z taką krową. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie i w ogóle z tym silnikiem? Jakie mniej więcej będzie spalanie? Może to głupie pytanie, ale czy pływając np. w trolu 15-stką i 10-tką z tą samą prędkością spalanie będzie się czymś różniło?

Szukałem czegoś o Marinerach w necie, ale informacje są bardzo skąpe. Ponoć to konstrukcja Yamahy, czy to prawda?

wujek

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Do pływania na sprzęcie, który każdorazowo dowozimy i wodujemy to silnik max 40kg, większy ciężar naprawdę obciąża organizm. Wożenie kilkudziesięciu kg na pawęży to też nie jest najlepsze rozwiazanie. Tachałem silniki 37/38kg na ponton i wrzucałem do bagażnika auta 2x w tygodniu i bywało, że ja sobie pomyślałem, że mam rozkładać gumiaka, targać silnik a potem to składać to odpuszczałem lowienie.

• 0

Odgrzewam kotleta.

Za kilka dni będę posiadaczem spaliny o ciężarze ok. 52+ kg.

Zamiast narzekać jakie to ciężkie i niezdrowe dla kręgosłupa mam pytanie:

używa może ktoś pasów transportowych, np. do przenoszenia mebli, do dźwigania swojej spalinki, tudzież innych ciężkich klamotów niezbędnych dla współczesnego wędkarza?

Nawet lżejsze silniki z biegiem lat robią się przecież coraz cięższe :)

• 0

Odgrzewam kotleta.

Za kilka dni będę posiadaczem spaliny o ciężarze ok. 52+ kg.

Zamiast narzekać jakie to ciężkie i niezdrowe dla kręgosłupa mam pytanie:

używa może ktoś pasów transportowych, np. do przenoszenia mebli, do dźwigania swojej spalinki, tudzież innych ciężkich klamotów niezbędnych dla współczesnego wędkarza?

Nawet lżejsze silniki z biegiem lat robią się przecież coraz cięższe :)

Będziesz go sam nosił z samochodu do lódki + montaż i w drugą stronę też? Jak nie jestes Pudzianem to szybko wózek kupisz ;)

• 0

Będziesz go sam nosił z samochodu do lódki + montaż i w drugą stronę też? Jak nie jestes Pudzianem to szybko wózek kupisz ;)

Zazwyczaj będę woził go razem z pontonem na przyczepie. jednak jak pojadę gdzieś dalej, np. na norweskie fiordy, to już bez przyczepy. Wtedy pewnie pasy będą potrzebne. Z drugiej strony, nie będę tam przecież sam. Dmucham na zimne :)