trout master Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Czytając ostatnio wpisy ludzi którzy mieli problemy z gwarancjami na kije które 20 lat temu miały mieć dożywotnią bezwarunkowa gwarancje oraz warunki gwarancji znanej znakomitej amerykańskiej firmy przechodzi mi chęć na przepłacanie nie wiadomo za co. Dajmy przykład, kupiłeś patyk w latach 2000-2003 który kosztował 600$. Gwarancje miałeś wtedy niby zapewnioną. Dzisiaj ktoś (producent) próbuje wymigać się z tego czyli łamie warunki które sam zaproponował i za które ja extra zapłaciłem. Po co mi wiec patyk znany za takie pieniądze? Nie liepiej kupić jakieś tzw. "tanie gówno" które jest dobre i zadowala mnie wędkarsko i mieć wywalone na to czy w razie jakiegoś wypadku będę miał kij czy nie. Lepiej chyba stracić 200zł niż 2500PLN. Dziwnie się teraz porobiło na świecie. Brak zasad, brak odpowiedzialności za dane słowo, brak kary za złamanie umowy. Liczy się tylko kasa i wyrolowanie głupiego który dał się na coś nabrać. Pzdr. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Czyli należysz do szczęściarzy, którzy rzadko łamią kije lub cholernie się pięścisz że sprzętem. Jak w minionych 3 latach uszkodziłem 2 spinningi i 3 muchówki. Przy czym tylko raz było to moje ewidentne niedbalstwo (załatwiłem drzwiami). Nawiasem mówiąc, wszystkie (poza rzeczonym leciwym St. Croix Legend) to były budżetowe kije i jedynie Szekspir się na mnie wypiął (St. Croix raczej też się wypnie). Pozostali wymienili uszkodzone elementy bez zbędnych ceregieli. Pozdrawiam, Z Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu TapatalkaPodpisuje się może teraz całym nickiem, bo "Z" ostatnio się źle kojarzy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2022 Mea Culpa.Росія, іди на хуй![emoji6] Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 28 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2024 Dzień DobryNowy - nowa odsłona kultowego kołowrotkahttps://www.hardyfishing.com/sovereign-fly-reel-1595542Kłaniam się Marian 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 29 Stycznia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2024 Klasyka! Na stopce sygnatura Made in England. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 1 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2024 (edytowane) Dzień DobryMój ulubiony T&T poddał sie modzie i będzie "nowa" rękojeść w nowej wersji AVANTT IIDostępne od 01 marcaLink https://thomasandthomas.com/collections/anglers-choice/products/new-avantt-ii?variant=47799531831571Kłaniam się MarianCena też "nowa" Edytowane 1 Lutego 2024 przez marian-56 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 1 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2024 Witam Nowy HELIOS 4 ! nadchodzi Teraz wyprzedaż HELIOS-a 3Link https://www.orvis.com/search?q=helios&search-button=〈=null 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 8 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca Dzień DobryNowy kołowrotek dla łowiacych na "żyłkę "Link : Recenzja kołowrotka muchowego Peux Fulgor - Trident Fly FishingCena tez nowa Kłaniam się Marian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 8 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca Kolejna wersja będzie zapewne elektryczna. (Napędzana sprężyną już była i się nie sprawdziła). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 8 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca Dzień DobryNowy kołowrotek dla łowiacych na "żyłkę "Link : Recenzja kołowrotka muchowego Peux Fulgor - Trident Fly FishingCena tez nowa Kłaniam się MarianWitam.Nigdy nie rozumiałem dlaczego tego typu kołowrotki są uważane za dedykowane do żyłki ...Raczej jest odwrotnie - to kręcioł do łowienia z linki Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nati Opublikowano 9 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca Dzień dobry Kolejna wersja będzie zapewne elektryczna. .Próby zostały już podjęte https://www.electroautomaticflyreels.com A dla tych mniej kumatych, którm siła wyobraźni nie wystarcza, to są w śród muszkarzy osoby z handycapem i takie rozwiązanie techniczne zdecydowanie pomaga łowić, kiedy się jest niepełnosprawnym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 9 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca Tysiąc baksów za kołowrotek muchowy, to nie mało. Ale słuszna uwaga powyżej, że to dobre rozwiązanie dla niepełnosprawnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 10 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca Dzień dobry Próby zostały już podjęte https://www.electroautomaticflyreels.comA dla tych mniej kumatych, którm siła wyobraźni nie wystarcza, to są w śród muszkarzy osoby z handycapem i takie rozwiązanie techniczne zdecydowanie pomaga łowić, kiedy się jest niepełnosprawnym.Próby trwają od dość dawna. Taki elektryczny muchowy firma DAM produkowała już w pierwszej połowie lat 90-tych. Niestety był dość ciężki. Do linki 5/6 z tego co pamiętam miał ponad 250 gramów. Przydatność nawet dla tych, którzy nie posiadają jednej z dłoni, powiedziałbym średnia. W końcu nawet podczas łowienia na żyłkę, ale też w pozostałych metodach, linkę zwiniętą przez elektryka będzie potrzeba wyciągnąć z niego przed kolejnym rzutem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 12 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca Witam.Nigdy nie rozumiałem dlaczego tego typu kołowrotki są uważane za dedykowane do żyłki ...Raczej jest odwrotnie - to kręcioł do łowienia z linki Pozdrawiam.Tego typu kolowrotki sprawdzaja sie super przy zylce. Pozwalaja w moment skrocic zestaw. Do normalnego lowienia raczej takie sobie. Ja lowilem tym wloskim, nie pamietam jak sie nazywal. Bardzo przydatne narzedzie. 1000 dolcow za ten z linku to takie ekstremum. Chetni sie pewnie znajda. Ja na pewno odpadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 12 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca Vivarelli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 1 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia (edytowane) Dzień Dobry Myslałem ,że już Nic mnie nie zdziwi Link :TMCエアーボビンスレッダー / TMC Air Bobbin Threader - YouTubeKłaniam się MarianTutaj opis firmowyNawlekacz szpulki powietrznej | Oficjalna strona wędkarstwa muchowego TIEMCO | Wędkarstwo muchowe Edytowane 1 Sierpnia przez marian-56 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 1 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia Dzień Dobry Myslałem ,że już Nic mnie nie zdziwi Link :TMCエアーボビンスレッダー / TMC Air Bobbin Threader - YouTubeKłaniam się MarianTutaj opis firmowyNawlekacz szpulki powietrznej | Oficjalna strona wędkarstwa muchowego TIEMCO | Wędkarstwo muchowe Zabawny gadżet Chociaż chętniej zobaczylbym tu w końcu graphiteleadera do 10g, 10lb i przynajmniej 290cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 1 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia Usta służą do czego innego niż wciąganie nitki. Do tego są gadżety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Cieśliński Opublikowano 2 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia Identycznie działa odsysacz do cyny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 3 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia Identycznie działa odsysacz do cynyMam identyczne skojarzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 5 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października (edytowane) Dzień DobryUkazał sie nowy test ( porównanie ) żyłek przyponowych 5XLink Ostateczna strzelanina z napiwkami: 5xOsobiscie uzywam żyłki SA oraz Varivas-aSA mocniejsza jest szczególnie w okresie jesienno - zimowymKłaniam sie Marian Edytowane 5 Października przez marian-56 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek79 Opublikowano 6 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października (edytowane) Dobrze frajerów golą.Najlepsze jak jeszcze ludzie przekonują że fluorocarbon przy 0,12 tonie,albo że jest mniej widoczny w wodzie.Teraz Stroft po teście zdrożeje mimo że w sumie i tak to sztywna przeciętna choć mocna żyłka.Nabieranie się na to że "muchowe" firmy produkują coś lepszego niż inne jest zwyczajnie infantylne.Pozdrawiam Edytowane 6 Października przez Radek79 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi