Skocz do zawartości

Nowosci na rynku

lukomat

Rekomendowane odpowiedzi

Czytając ostatnio wpisy ludzi którzy mieli problemy z gwarancjami na kije które 20 lat temu miały mieć dożywotnią bezwarunkowa gwarancje oraz warunki gwarancji znanej znakomitej amerykańskiej firmy przechodzi mi chęć na przepłacanie nie wiadomo za co. Dajmy przykład, kupiłeś patyk w latach 2000-2003 który kosztował 600$. Gwarancje miałeś wtedy niby zapewnioną. Dzisiaj ktoś (producent) próbuje wymigać się z tego czyli łamie warunki które sam zaproponował i za które ja extra zapłaciłem. Po co mi wiec patyk znany za takie pieniądze? Nie liepiej kupić jakieś tzw. "tanie gówno" które jest dobre i zadowala mnie wędkarsko i mieć wywalone na to czy w razie jakiegoś wypadku będę miał kij czy nie. Lepiej chyba stracić 200zł niż 2500PLN.

Dziwnie się teraz porobiło na świecie. Brak zasad, brak odpowiedzialności za dane słowo, brak kary za złamanie umowy. Liczy się tylko kasa i wyrolowanie głupiego który dał się na coś nabrać. :(

Pzdr.

• Like 8

• 2 tygodnie później...

Czyli należysz do szczęściarzy, którzy rzadko łamią kije lub cholernie się pięścisz że sprzętem. Jak w minionych 3 latach uszkodziłem 2 spinningi i 3 muchówki. Przy czym tylko raz było to moje ewidentne niedbalstwo (załatwiłem drzwiami).

Nawiasem mówiąc, wszystkie (poza rzeczonym leciwym St. Croix Legend) to były budżetowe kije i jedynie Szekspir się na mnie wypiął (St. Croix raczej też się wypnie). Pozostali wymienili uszkodzone elementy bez zbędnych ceregieli.

Pozdrawiam,

Z

Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka

Podpisuje się może teraz całym nickiem, bo "Z" ostatnio się źle kojarzy ;)

• Like 1

• 1 rok później...

Dzień Dobry

Mój ulubiony T&T poddał sie modzie i będzie "nowa" rękojeść w nowej wersji AVANTT II

Dostępne od 01 marca

Link 

https://thomasandthomas.com/collections/anglers-choice/products/new-avantt-ii?variant=47799531831571

Kłaniam się Marian

Cena też "nowa"

Edytowane przez marian-56
  • Like 2

• 1 rok później...

Dzień Dobry

Nowy kołowrotek dla łowiacych na "żyłkę "

Link : Recenzja kołowrotka muchowego Peux Fulgor - Trident Fly Fishing

Cena tez nowa  ;)

Kłaniam się Marian

Witam.

Nigdy nie rozumiałem dlaczego tego typu kołowrotki są uważane za dedykowane do żyłki ...

Raczej jest odwrotnie - to kręcioł do łowienia z linki  :rolleyes:

Pozdrawiam.

Dzień dobry

Kolejna wersja będzie zapewne elektryczna. .

Próby zostały już podjęte https://www.electroautomaticflyreels.com

A dla tych mniej kumatych, którm siła wyobraźni nie wystarcza, to są w śród muszkarzy osoby z handycapem i takie rozwiązanie techniczne zdecydowanie pomaga łowić, kiedy się jest niepełnosprawnym.

• Like 1

Dzień dobry

Próby zostały już podjęte https://www.electroautomaticflyreels.com

A dla tych mniej kumatych, którm siła wyobraźni nie wystarcza, to są w śród muszkarzy osoby z handycapem i takie rozwiązanie techniczne zdecydowanie pomaga łowić, kiedy się jest niepełnosprawnym.

Próby trwają od dość dawna. Taki elektryczny muchowy firma DAM produkowała już w pierwszej połowie lat 90-tych. Niestety był dość ciężki. Do linki 5/6 z tego co pamiętam miał ponad 250 gramów. Przydatność nawet dla tych, którzy nie posiadają jednej z dłoni, powiedziałbym średnia. W końcu nawet podczas łowienia na żyłkę, ale też w pozostałych metodach, linkę zwiniętą przez elektryka będzie potrzeba wyciągnąć z niego przed kolejnym rzutem. 

• Like 2

Witam.

Nigdy nie rozumiałem dlaczego tego typu kołowrotki są uważane za dedykowane do żyłki ...

Raczej jest odwrotnie - to kręcioł do łowienia z linki :rolleyes:

Pozdrawiam.

Tego typu kolowrotki sprawdzaja sie super przy zylce. Pozwalaja w moment skrocic zestaw. Do normalnego lowienia raczej takie sobie. Ja lowilem tym wloskim, nie pamietam jak sie nazywal. Bardzo przydatne narzedzie. 1000 dolcow za ten z linku to takie ekstremum. Chetni sie pewnie znajda. Ja na pewno odpadam :)

• 1 miesiąc temu...

Dzień Dobry 

Myslałem ,że już Nic mnie nie zdziwi  :doh:

Link :

TMCエアーボビンスレッダー / TMC Air Bobbin Threader - YouTube

Kłaniam się Marian

Tutaj opis firmowy

Nawlekacz szpulki powietrznej | Oficjalna strona wędkarstwa muchowego TIEMCO | Wędkarstwo muchowe

• Like 3

Zabawny gadżet :)

Chociaż chętniej zobaczylbym tu w końcu graphiteleadera do 10g, 10lb i przynajmniej 290cm...

• 2 miesiące temu...

Dzień Dobry

Ukazał sie nowy test ( porównanie ) żyłek przyponowych 5X

Link Ostateczna strzelanina z napiwkami: 5x

Osobiscie uzywam żyłki SA oraz Varivas-a

SA mocniejsza jest szczególnie w okresie jesienno - zimowym

Kłaniam sie Marian

• Like 1

Dobrze frajerów golą.

Najlepsze jak jeszcze ludzie przekonują że fluorocarbon przy 0,12 tonie,albo że jest mniej widoczny w wodzie.

Teraz Stroft po teście zdrożeje mimo że w sumie i tak to sztywna przeciętna choć mocna żyłka.

Nabieranie się na to że "muchowe" firmy produkują coś lepszego niż inne jest zwyczajnie infantylne.

Pozdrawiam

Edytowane przez Radek79
  • Like 3