trout master Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgadza sie. Seria LPG była na blanku Scott Eclipse. Miałem taki, sprzedałem za 600 PLN i właściciel chyba dalej go ma, choć widziałem że próbował sprzedać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Wysoką półką pachnie w tym wątku... A tymczasem, z nowości na rynku muchowym w Polsce:- wysypały się wędki Scierra jak z rękawa- Shakespeare zrezygnował w nowych wersjach Agility XPS z dodatkowego uchwytu walki na blanku i nowe wersje mają już tylko standardowy uchwyt FW- ogromny wybór nowych muchówek Agility i Sigma Supra, wiele modeli 10 stopowych w klasach 6, 7 i 8 (troć w solance, szczupak, boleń - można testować)- śpiochy Leeda w Hariusie w relatywnie dobrej jak na Polskę cenie- świeże linki Airflo Bass / Muskie u Guzdka - ciekawa propozycja na szczupaka, jak dla mnie standardowo #7- u Gawlika nowe serie słynnej linki Cortland Fairplay, nie jak zawsze w kolorze pomarańczowym, ale także zielonym- warte odnotowania są też linki z krótką głowicą do rzutów kotwiczonych w niskich klasach (maks. #6) od Ego- Jaxon Arcadia Fly - tania i budżetowa kompozytowa muchówka na krzaki i szczupaki, następczyni Cantary, choć już nie tak miękka, ale jednak medium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Co do Shakespeare zgodzić się nie mogę. Dopalacz był w #10 i w wersji XPS 2 pozostałhttps://www.anglingactive.co.uk/shakespeare-agility-2-xps-fly-rod.html?sel=25004&gclid=Cj0KEQiAiMHEBRC034nx2ImB1J0BEiQA-r7ctpkC4gq-YJxDkE3j9KsLsJ5MpWYrpvpzBjDOzISk3MYaAuE18P8HAQ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creek Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Nowości 2017 ze stajni ORVIS 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Z większości filmików o nowych wędkach muchowych, mających być rzekomymi opisami produktów nic na ogół nie wynika. Oglądałem przed chwilą kilka filmików na YouTube z nowościami różnych firm. I wszędzie to samo. Trzymanie wędki na sucho na jakiś targach, gadanie o przelotkach, lakierze, korku, mocowaniu kołowrotka i insercie. Czasami przewinie się jakaś wzmianka o akcji. Ale prawie żaden producent nie nagrał filmu w zwolnionym tempie na kontrastowym tle jak pracuje wędka podczas rzutu ani prawie żaden nie pokazał z profilu ugięcia kija podczas holu lub obciążeniem. To jest trochę tak, jak rosyjska ruletka. Czy ktoś zna jakiś sklep, że można sobie gruntownie przetestować wędkę muchową bez sapania sprzedawcy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Z większości filmików o nowych wędkach muchowych, mających być rzekomymi opisami produktów nic na ogół nie wynika. Oglądałem przed chwilą kilka filmików na YouTube z nowościami różnych firm. I wszędzie to samo. Trzymanie wędki na sucho na jakiś targach, gadanie o przelotkach, lakierze, korku, mocowaniu kołowrotka i insercie. Czasami przewinie się jakaś wzmianka o akcji. Ale prawie żaden producent nie nagrał filmu w zwolnionym tempie na kontrastowym tle jak pracuje wędka podczas rzutu ani prawie żaden nie pokazał z profilu ugięcia kija podczas holu lub obciążeniem. To jest trochę tak, jak rosyjska ruletka. Czy ktoś zna jakiś sklep, że można sobie gruntownie przetestować wędkę muchową bez sapania sprzedawcy? Vision Kraków - miałem przyjemność, obsługa pierwsza klasa. Łowię sprzętem innych firm, chłopcy z Krakowa są OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 A jak wygląda obsługa stacjonarnego sklepu Fishing-Mart w Bielsku i Katowicach? Chodzi mi po prostu o to, że szukam miękkich wędek... wiem, że Shakespeare Agility 2 odpada, bo widziałem przed chwilą nowe Agility pod pstrągiem tęczowym 1 kg pana Robinsa na YouTube i kij w 1/3 w ogóle się zgina... Nie lubię sztywno, nie lubię drogo, a Cantara ma tylko 2 części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 A jak wygląda obsługa stacjonarnego sklepu Fishing-Mart w Bielsku i Katowicach? Chodzi mi po prostu o to, że szukam miękkich wędek... wiem, że Shakespeare Agility 2 odpada, bo widziałem przed chwilą nowe Agility pod pstrągiem tęczowym 1 kg pana Robinsa na YouTube i kij w 1/3 w ogóle się zgina... Nie lubię sztywno, nie lubię drogo, a Cantara ma tylko 2 części. W Katowicach masz kije ustawione w stojakach, możesz pomachać na sucho. Panowie z obsługi są mili, starają się pomóc w ramach swoich możliwości. Kraków - przeciągasz linkę i przed sklepem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 (...)Chodzi mi po prostu o to, że szukam miękkich wędek... (...) Nie lubię sztywno, nie lubię drogo, a Cantara ma tylko 2 części. Szklak, 8', #5/6, 3 składy, piankowa rękojeść, plastikowy uchwyt kołowrotka, cenowo wyjdzie poniżej 100 pln, tylko trzeba na przesyłkę kolo 1 miesiąca czekać. Zainteresowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Kurde Krzysiek. A takie fajne miękkie patyki sprzedałem. DAM, Carlson. Grafit niskiej generacji, kompozyty szklano-węglowe.Jakiegoś Jaxona Genessis czy coś takiego w 2-skł kumpel jeszcze ma. Mam Jaxona Oriona #4 w 2-skł. za grosze (u mnie 100PLN to grosze .... niestety:( ). Jak coś to wal na priv z pytaniami i funduszem jaki możesz wyłożyć na "bata". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Traper Fly- do obejrzenie na targach w Sosnowcu:https://issuu.com/marcinsutryk/docs/flystream Aż szkoda,że ja niemal wszystko mam do muchy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Traper Fly- do obejrzenie na targach w Sosnowcu:https://issuu.com/marcinsutryk/docs/flystream Aż szkoda,że ja niemal wszystko mam do muchy...Mają gdzieś podane ceny sprzętu ? Niektóre pozycje bardzo fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Jakieś info kiedy ten sprzęt od Trapera będzie dostępny i w jakich cenach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Będą w tych sklepach muchowych co były na targach i ... Nie wiem czy mogę pisać.Rozmawiałem kilka razy z szefem tej firmy,ale chyba lepiej niech wypowie się ktoś z Trapera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Poprosiłem Bartka Rapieja żeby się zalogował na forum i szerzej opisał temat "Trapera" i dostępności sprzętu w sklepach. Obiecał spełnić prośbę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 (edytowane) Fajnie by było wiedzieć gdzie / raczej w Chinach / robią dla nich sprzęt. Możliwe że będzie fajny sprzęt za umiarkowane pieniądze, nieodbiegający jakością od sprzętu starych rynkowych wyjadaczy. Może się tak stać że pierwsze partie będą , na wiele lat i po wielu latach bardzo poszukiwane. Oby nie były to kopie, kopii, bracia bliźniacy tego wszystkiego co ugina półki. Edytowane 27 Marca 2017 przez Hansolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Fajnie by było wiedzieć gdzie / raczej w Chinach / robią dla nich sprzęt. Możliwe że będzie fajny sprzęt za umiarkowane pieniądze, nieodbiegający jakością od sprzętu starych rynkowych wyjadaczy. Może się tak stać że pierwsze partie będą , na wiele lat i po wielu latach bardzo poszukiwane. Oby nie były to kopie, kopii, bracia bliźniacy tego wszystkiego co ugina półki.w PRoC, fabryki są w Shenzen ;-) więc wiadomo gdzie.Tego, która z fabryk raczej się nie dowiemy, a nawet jeśli, to niewiele nam to powie ;-)Cen niskich raczej bym się nie spodziewał, a prędzej haseł typu, top, tip top itp. tym bardziej że w katalogu widać "nano" w opisach i "guide" w nazwach, co sugeruje półkę wyższą.Pierwsze serie faktycznie moga być lepsze od kolejnych, co w chińskich wyrobach polskich dystrybutorów zdarza się niestety nader często. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Rynek do łatwych nie należy, muszkarskie towarzystwo też byle czego nie kupi, więc trzeba mieć nadzieję że przynajmniej na początku będzie ciekawie, a później albo koniec zabawy z fly, albo asortyment odpustowy.Fakt że te nazwy już mi lekko odpustem trącają, ale dopóki nie sprawdzimy, możemy dywagować jedynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Rzut okiem i wszystko jasne...prawie robi różnicę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 http://allegro.pl/wedka-mikado-fly-mlx-streamer-i6759434638.html Ktoś machał tym patykiem? Seria ponoć udana i szukam czegoś budżetowego do streamerka na 2/3 wyjazdy do roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 (edytowane) Witam.Oglądałem wszystkie nowe kijki Mikado niecałe trzy tygodnie temu. Sam byłem zainteresowany po tym jak zobaczyłem je w nowym katalogu. Niestety nie potrafiono jeszcze wtedy udzielić mi informacji ile będą kosztować.Moje osobiste odczucia (ktoś inny niekoniecznie musi mieć takie same):- przy kijkach #5 i #4 nie widziałem kompletnie, ale to naprawdę kompletnie żadnej różnicy pomiędzy nimi - wszystko identyczne, długość, waga w ręce, praca, ugięcie, grubość blanku, może inaczej będą pracować pod rybą ... no napisy na blankach były tylko inne ...- kijek do nimfy - rozczarowanie kompletne, zwis większy niż przy dwukrotnie dłuższym bacie, porównując do innych niedrogich kijów nimfowych firmy również popularnej na naszym rynku, to właściwie nie było co porównywać- kij do streamera bardzo mi się spodobał, fajnie mi leżał w ręku i ładnie pracował przy wymachach, oczywiście na sucho, ale pobawiłem się nim konkretnie nawet na zewnątrz hali gdzie była prezentacja, bo było na tyle miejsca i czasuJedna rzecz mnie zdziwiła, mianowicie zabierając kije na taki pokaz, ja wybrał bym takie najstaranniej i nalepiej zrobione ... tymczasem dwa z tych czterech kijków były źle wykonane, jeden miał krzywą szczytową przelotkę, a drugi niemal wszystkie przelotki na szczytowym segmencie miał we wszystkie strony świata poustawiane, co już na samym starcie mogło spowodować negatywne wrażenie u ogladającego.Wszystkie kijki w solidnych i estetycznych tubach.Pozdrawiam. Edytowane 28 Marca 2017 przez Forest-Natura 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 .......Jedna rzecz mnie zdziwiła, mianowicie zabierając kije na taki pokaz, ja wybrał bym takie najstaranniej i nalepiej zrobione ... tymczasem dwa z tych czterech kijków były źle wykonane, jeden miał krzywą szczytową przelotkę, a drugi niemal wszystkie przelotki na szczytowym segmencie miał we wszystkie strony świata poustawiane, co już na samym starcie mogło spowodować negatywne wrażenie u ogladającego.Wszystkie kijki w solidnych i estetycznych tubach.Pozdrawiam.Bo to był " swiiatowiec " i dla skośnookich i dla zezowatych, każdy coś prostego znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 A może to był celowy zabieg; bierzemy na pokazy najgorzej wykonany kij, potem każdy następny będzie wydawał się lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 (edytowane) Witam.Jak to się mówi - reklama dźwignią handlu ... dla porównania mogłem pooglądać w zeszły piątek całą ofertę kijków (i nie tylko) Trapera na sosnowieckiej Rybomanii.Ta oferta da do myślenia wielu innym producentom i importerom ...Trzy, można chyba tak nazwać klasy kijów:- Guide z 25-cio letnią gwarancją bez żadnych opłat manipulacyjnych i konieczności wysyłania za ocean, za cenę do 1 tys. złW tej serii również gołe blanki lub kije bez przelotek - Stream z 5-cio letnią gwarancją do 500 zł- Speed w granicach do 250 złWszystkie kije robią baardzo korzystne wrażenie, najtańsza seria również w tubach.Kręćki w każdym przedziale cenowym - kompletna niemal oferta. Również z całkowicie szczelnym hamulcem. Pozostałe rzeczy ... można się ubrać i wposażyć od stóp po czubek głowy. Mam parę innych rzeczy m. in. z programu karpiowego i spłąwikowego Trapera i uważam że zarówno materiały i wykonanie są na poziomie nie odbiegajacym w żaden sposób od reszty topowych producentów w tym segmencie.Oglądająć cenniki detaliczne tego wszystkiego nie czułem się nareszcie jak ubogi krewny na basenowej imprezie u kuzyna z "holy-ułudu", tylko jak normalny człowiek zarabiający w złotówkach a nie w eurowalucie ...Pozdrawiam. Edytowane 28 Marca 2017 przez Forest-Natura 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Dzięki Forest, czekaliśmy na takie wiadomości. Jak z cenami kołowrotków, za powiedzmy 300 złociszy coś ciekawego będzie ? Linki też fajne chyba będą, możliwe że robione w Anglii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi