janusz.walaszewski Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Trochę z oferty jest w hurtowni salar.pl u Mirka Pieślaka http://salar.pl/produkty-k-0-p-26-s-0-c1-0-c2-0-t-0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Głowatka też ma ofertę Trapera , nawet dość szeroką http://www.glowatka.com/pl/c/Kurtki/81/1/default/1/f_producer_33/1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 W ogóle gdzieś słyszałem plotkę że Traper kupił Głowatkę i ma tam być pełna oferta muchowa.Ale ile w tym prawdy - nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Czy orientujecie się czy 25 letnia gwarancja na "wyższe" modele kijów Trapera jest bezwarunkowa czy taka "tradycyjna" czyli wedle uznania Pana Sprzedawcy ? Różnica jest zasadnicza i w przypadku kijów za ok tysiąc zeta ma to dla mnie znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 (edytowane) Tego to jeszcze chyba nie wiadomo. Zapewnienia -zapewnieniami, ale dopiero praktyka pokaże prawdę. Jak 10 lat firma będzie istnieć i przyznawać się do swoich produktów będzie dobrze.Kup sobie coś np z Ross-a http://www.sport-fish.pl/ross-essence-99900-c-426_626.html , zamiast być królikiem doświadczalnym. Choć może na początek będziemy głaskani, a później idź Pan w ..... . Edytowane 7 Czerwca 2017 przez Hansolo 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 No ale Traper to nie tylko mucha ....Popytajcie znajomych spławikowców, karpiarzy czy sprzedawców w sklepach jak to funkcjonuje i jakieś pojecie o gwarancji, reklamacji i podejściu do klienta będziemy mieli.Wg mnie gwarancja będzie na wady materiałowe i konstrukcyjne - kwestia udowodnienia tego, że to wina materiału a nie użytkownika.Moim zdaniem bezwarunkowa przy cenie 1000 pln się nie kalkuluje za bardzo. Przebicie zakup/sprzedaż jest tylko +/- 4 krotne.A kiedyś gdzieś czytałem, ze Orvisovi czy Winstonowi to się kalkuluje gdzie dopiero przy 10 krotnym przebiciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 Najtańszy ROSS za ok 500 zł ma dożywotnią gwarancję Jak złamiesz kij to z tego co pamiętam wymiana kosztuje ok 30$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 No ..czyli dokładnie tyle ile on kosztuje u Chińczyka ...ekonomia jets nieubłagana ..tak jak matematyka i marketing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 No ale raczej Orvisa, Sage czy Winstona (przynajmniej wyzszych modeli) Chińczyk nie robi, a naprawa (wymiana) również kosztuje kilka dyszek $ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 Jednak w tych firmowych opłata jest nieco wyższa niż 30$ (obecnie w granicach od 50 do 100 $) i raczej już nie wymieniają całego kija na nowy, tylko dorabiają uszkodzony segment (Orvis jest wyjątkiem, podobno jeszcze wymienia). A gwarancję opłacamy z nawiązką płacąc 700 - 1000$ za kij, którego produkcja nie kosztuje więcej jak 150-200$. Jestem przekonany, że nie dopłacają do tego. A pokaż mi chińczyka co po 10 latach dorobi element do kija który kiedyś wyprodukował. W najlepszym przypadku wyśle w zamian nowy kij z tych, które tłucze obecnie. Co on będzie wart tego nikt nie wie. Gwarancja 25 lat na kije robione przez podwykonawcę w Chinach to moim zdaniem czysta teoria. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 Ross jest robiony w Meksyku, tak na marginesie. Czy lepiej od Chinola robi Meksykanin, nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 Witam.Mack ... ale te kijki Trapera nie są wcale chińskie ... Jedyną rzeczą z kraju środka jest w nich uchwyt kołowrotka ... rymło misie Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 (edytowane) Witam.Mack ... ale te kijki Trapera nie są wcale chińskie ... Jedyną rzeczą z kraju środka jest w nich uchwyt kołowrotka ... rymło misie Pozdrawiam.O to ciekawe, a gdzie są produkowane blanki? Edytowane 9 Czerwca 2017 przez mack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 Witam.Kijki składane w Korei, blanki i reszta osprzętu (za wyjatkiem rzeczonego uchwytu) japońskie.Jak dla mnie to wszystko być nawet z Księżyca. Wystrzelili z ofertą muchową jak onegdaj z ofertą spławikową dla wyczynowców a potem z karpiową - dotej pory nie mają się czego wstydzić na tle całej światowej czołówki. Wystarczy przejść się do jakiegokolwiek sklepu wędkarskiego i obejrzeć inne rzeczy Trapera. Odstają in plus sporo jakością wykonania i wzornictwem w podobnym przedziale cenowym.Mnie tylko zastanawia cały czas fakt szukania przez naszą nację dziury w całym zamiast bycie zadowolonym z tego że ma się większy wybór, i możliwości wydania nieporównywalnie mniejszej ilości pieniędzy za przyzwoitej jakości rzeczy ... Pozdrawiam. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 11 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 O to ciekawe, a gdzie są produkowane blanki?Człowieku-nie potrafisz na forum podać swojego imienia i nazwiska,a wymagasz od firmy informacji skąd są blanki.Dystrybutor nie zdradza swoich tajemnic handlowych-i bardzo słusznie. A zresztą po co komuś info gdzie zawijane są blanki? Od tego brań przybywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 12 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Tapsie, jesli blank jest z renomowanej fabryki to firma się tym szczyci i tym zacheca potencjalnego klienta a nie zasłania tajemnicą handlową :-)Tajemnicą handlową to jest za ile kupuje z fabryki balnk czy wedke. Być może muchowa oferta Trapera bedzie bardzo ciekawa, ale po co dorabiać kwadratowe jajca. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 12 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Witam.Ale Traper bardzo chętnei udziela informacji skąd ma produkty i komponenty, gdzie jest produkcja itp. rzeczy ... wystarczy dać im tę szansę i zapytać ... albo wykazać chociaż cień zainteresowania i na ten przykład zadzwonić albo jakiegoś e-maila wysłać ...Wątpię żebym był aż takim wyjątkowy i tylko mnie takich informacji udzielono Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 https://winstonrods.com/introducing-the-new-winston-kairos/#more-2461 Ciekawe co i jak ??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marszal Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Myślę, że bliżej mu do Nexusa niż B3x. To już drugie odejście od winstonowskiej zieleni (Nexus był pierwszy). Zielony badylek traci w moich oczach, wszak Winston zawsze kojarzy się z zielenią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Myślę, że bliżej mu do Nexusa niż B3x. To już drugie odejście od winstonowskiej zieleni (Nexus był pierwszy). Zielony badylek traci w moich oczach, wszak Winston zawsze kojarzy się z zielenią.Mariusz, pierwszy był ibis(bordo), potem vapor (choć ten był taki oliwkowy). Obydwa kije miałem i darzę je sentymentem do dziś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marszal Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Kacper, to było przed moją muchową inicjacją. Wtedy moją głowę zaprzątał spinning. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 https://winstonrods.com/introducing-the-new-winston-kairos/#more-2461 Ciekawe co i jak ???Ja sobie nie wyobrażam w innym niż zielony kolorze .To jak z Ferrari nie można pomalować na niebieski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 ale białe i czarne sa kolorami fabrycznymi także W tym winstonie co widać na fotkach jest ich piękna zieleń zachowana w nitkach omotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Cieśliński Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 Mariusz, pierwszy był ibis(bordo), potem vapor (choć ten był taki oliwkowy). Obydwa kije miałem i darzę je sentymentem do dziś Kiedyś wyczytałem (chyba FFF), że Winston swoje zielone patyki robi w Stanach a inny kolor to import z Azji i to ukłon w stronę mniej zamożnej klienteli, którzy też chcą mieć wędkę z Twin Bridges . Czy to prawda nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Rydel Opublikowano 7 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 Tak było w przypadku Ibisa, Vapora, Passporta i VSL. Nexusy były produkowane w Stanach. Kolor blanku miał je rzekomo odróżniać od tych wykonanych z użyciem boronu. Chociaż WT, LT i IM6 nie były boronowe a były w jedynie słusznym kolorze ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi