live4flyfishing Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Tak jak Andrzej podpowiedział, epic'i sie nie leją. Gdybym kiedykolwiek miał wrócić do etapu 'jednego kija' to pewnie z niebieskim epic'iem 686 właśnie.Jest też sporo węglówek które są genialne i 'dalej' medium.tomaszek11Biorę pod uwagę jeszcze 580, so blue razem z customowym Hatchem, pomarańczowe omotki, pomarańczowa agatowa drąca. Tak, tak właśnie będzie wyglądał mój pierwszy szklak :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trinited Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Fenwick Fenglass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maq73 Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Cena przystępna, s-glass, do popróbowania szkła w sam raz.https://www.etsy.com/uk/listing/508586257/taniwha-s-glass-translucent-fly-rod?ref=shop_home_active_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Biorę pod uwagę jeszcze 580, so blue razem z customowym Hatchem, pomarańczowe omotki, pomarańczowa agatowa drąca. Tak, tak właśnie będzie wyglądał mój pierwszy szklak :-) Cały czas chodzi mi po głowie 888... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Cały czas chodzi mi po głowie 888...Napisałem do kolegi z NZ w sprawie tych szklaków. Czekam na odpowiedź.Jeśli da sie coś tam ugrać, dam Ci znać. Może zmontujemy jedną wysyłkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Odezwij się na priv jak będziesz coś wiedział. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maq73 Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Z dużą dozą prawdopodobieństwa to to samo co Epic, blanki dla niego robi właśnie cts.http://ctsfishing.com/product-category/cts-quartz-fly-blanks/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Z dużą dozą prawdopodobieństwa to to samo co Epic, blanki dla niego robi właśnie cts.http://ctsfishing.com/product-category/cts-quartz-fly-blanks/ Uzbroiłeś już swoje blanki. Mieszkasz za miedzą i nawet się nie pochwalisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Zarówno Epic przyznaje się do blanków CTS, jak i oni potwierdzają że robia dla Swifta blanki, jednakże zgodnie twierdzą, że CTS i Epic to nie sa te same konstrukcje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maq73 Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 (edytowane) A co mają mówić , tylko jakoś tak dziwnie się składa że standardowo dostępne szklaki CTS maja dokładnie takie same parametry (długość i WT) jak te z Epic-a Przypadek? Andrzeju, moje szklaki sprzedane, życie to ciągła zmiana . Nieopatrznie zakupiłem zielony kijek sponsorowany przez literkę W i ... zostałem fanem Teraz szukam 8'6 #4, miał byc Loop ale mi wykupili, skończy się pewnie na zielonym, chociaż jeszcze szukam. Edytowane 27 Listopada 2017 przez maq73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Andrzeju, moje szklaki sprzedane, życie to ciągła zmiana . Nieopatrznie zakupiłem zielony kijek sponsorowany przez literkę W i ... zostałem fanem Teraz szukam 8'6 #4, miał byc Loop ale mi wykupili, skończy się pewnie na zielonym, chociaż jeszcze szukam. Jasne. Który model zdobył Twoje serce? Chętnie rzucę okiem zrewanżuję się tym samym #6 9'6" + linki Rio, Hatch 5 - Skałka, woda jeszcze nie zamarzła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maq73 Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Andrzeju, nie bardzo jest co porównywać bo podobnie jak u Ciebie, tylko trochę krócej 9' #6 B3x. U mnie chodzi z pływającym SA GPX i Rio Streamer tip F/I do tego moja miłość Ross Evolution ze starej serii. Jak to u mnie tylko hand made własnoręczny, uchwyt lemke, przelotki Snake Brand, agatowy stripping od Ernest Oczoś ( swoja drogą najlepiej wykonana i wykończona przelotka jaka miałem w rękach ), jedwabne omotki, wyszło nieźle. Zastąpił Epica 686, teraz zastanawiam się nad 8'6" #4 b3x albo Cts, mam dylemat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Pochwal się zdjęciami, zacna konfiguracja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Właśnie dostałem odpowiedź od człowieka, który siedzi w branży i na rynku w NZ wie, kto, jak z kim i gdzie :-)Potwierdził, że CTS robi blanki dla Epica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Przecież pisaliśmy o tym wyżej Nawet Epic na swoim blogu ma taką informację... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 No tak zanim napiszę coś tutaj, powinienem przestudiować od a do z blog epica, przepraszam! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 W tej chwili można nabyć blanki CTS na wyprzedaży:http://www.flyfishingmasters.se/en/cts-quartz-fa-glasfiber-klingor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 W tej chwili można nabyć blanki CTS na wyprzedaży:http://www.flyfishingmasters.se/en/cts-quartz-fa-glasfiber-klingorDzięki, Epic zatwierdził moje zgłoszenie do Bro Deala, więc pewnie jakąś promocję na blanki dostanę. ;-)Co do CTS, to też jest spora szansa, że będę miał dojście do źródła.Pewnie na dniach wszystko się wyjaśni.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Michał, fajny wybór, podoba mi się koncepcja z kolorem tego Hatcha.CTS jest szybszy od Epica, ta wersja szwedzka ma jeszcze większy zapas mocyod standardowego kwarca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Dzięki, kołowrotek zamówiony, blank pewnie na dniach i dalej to już wszystko w rękach Wojtka Grocholi. :-)Nigdy nie miałem szklaka, bo wszystkie które miałem możliwość oglądać, jakoś nie specjalnie trafiały w mój gust.Być może te nowe szybsze przemówią do mnie. Nie wiem, biorę w ciemno :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 (edytowane) Na pewno będzie ładny... Żebym ja się przekonał to musieli by dojść ze sprężystością i wagą tak gdzieś w okolice graphite III od saga Edytowane 28 Listopada 2017 przez mack 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
live4flyfishing Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Na pewno będzie ładny... Żebym ja się przekonał to musieli by dojść ze sprężystością i wagą tak gdzieś w okolice graphite III od saga Zobaczymy, na pewno będzie inny, sam jestem ciekaw co z tego połączenia wyjdzie.Nie to żebym porzucił węgiel na dłuższą metę. Tego szklaka traktuję bardziej jako eksperyment, podróż w nieznane.Pewne jest, że przynajmniej raz w roku będzie używany,bo mam już dla tej wędki zaplanowaną misję.Pochwalę się tu na forum efektem finalnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tzienkiewicz Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 A ja w drugą stronę. Właśnie zamówiłem klejonkę #5 długość 9,5 stopy. Specjalnie do mokrej muchy. Ciekawe co wyjdzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Witam.Następca Ross-a Evolution http://www.rossreels.com/shop/reels/evolution-ltx.htmlSzkoda ,że 60-tka minęła kilka lat temu ,a do 70-tki to juz nie będzie nowością. Kłaniam się Marian. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierżant Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Moda na szkieletory ma się dobrze, a nawet rośnie w siłę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi