Skocz do zawartości

Nowosci na rynku

lukomat

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak Andrzej podpowiedział, epic'i sie nie leją. Gdybym kiedykolwiek miał wrócić do etapu 'jednego kija' to pewnie z niebieskim epic'iem 686 właśnie.

Jest też sporo węglówek które są genialne i 'dalej' medium.

tomaszek11

Biorę pod uwagę jeszcze 580, so blue razem z customowym Hatchem, pomarańczowe omotki, pomarańczowa agatowa drąca. Tak, tak właśnie będzie wyglądał mój pierwszy szklak :-)

post-53712-0-46742400-1511732300_thumb.jpg

A co mają mówić :) , tylko jakoś tak dziwnie się składa że standardowo dostępne szklaki CTS maja dokładnie takie same parametry (długość i WT) jak te z Epic-a ;) Przypadek?

Andrzeju, moje szklaki sprzedane, życie to ciągła zmiana ;) . Nieopatrznie zakupiłem zielony kijek sponsorowany przez literkę W i ... zostałem fanem :D

Teraz szukam 8'6 #4, miał byc Loop ale mi wykupili, skończy się pewnie na zielonym, chociaż jeszcze szukam. :)

Edytowane przez maq73

Andrzeju, moje szklaki sprzedane, życie to ciągła zmiana ;) . Nieopatrznie zakupiłem zielony kijek sponsorowany przez literkę W i ... zostałem fanem :D

Teraz szukam 8'6 #4, miał byc Loop ale mi wykupili, skończy się pewnie na zielonym, chociaż jeszcze szukam. :)

Jasne. Który model zdobył Twoje serce? Chętnie rzucę okiem zrewanżuję się tym samym #6 9'6" + linki Rio, Hatch 5 - Skałka, woda jeszcze nie zamarzła...  :)

Andrzeju, nie bardzo jest co porównywać bo podobnie jak u Ciebie, tylko trochę krócej 9' #6 B3x. U mnie chodzi z pływającym SA GPX i Rio Streamer tip F/I do tego moja miłość Ross Evolution ze starej serii. Jak to u mnie tylko hand made własnoręczny, uchwyt lemke, przelotki Snake Brand, agatowy stripping od Ernest Oczoś ( swoja drogą najlepiej wykonana i wykończona przelotka jaka miałem w rękach ), jedwabne omotki, wyszło nieźle. Zastąpił Epica 686, teraz zastanawiam się nad 8'6" #4 b3x albo Cts, mam dylemat ;)

W tej chwili można nabyć blanki CTS na wyprzedaży:

http://www.flyfishingmasters.se/en/cts-quartz-fa-glasfiber-klingor

Dzięki, Epic zatwierdził moje zgłoszenie do Bro Deala, więc pewnie jakąś promocję na blanki dostanę. ;-)

Co do CTS, to też jest spora szansa, że będę miał dojście do źródła.

Pewnie na dniach wszystko się wyjaśni.

pzdr

Dzięki, kołowrotek zamówiony, blank pewnie na dniach i dalej to już wszystko w rękach Wojtka Grocholi. :-)
Nigdy nie miałem szklaka, bo wszystkie które miałem możliwość oglądać, jakoś nie specjalnie trafiały w mój gust.
Być może te nowe szybsze przemówią do mnie. Nie wiem, biorę w ciemno :-)

Na pewno będzie ładny...

Żebym ja się przekonał to musieli by dojść ze sprężystością i wagą tak gdzieś w okolice graphite III od saga :)

Zobaczymy, na pewno będzie inny, sam jestem ciekaw co z tego połączenia wyjdzie.

Nie to żebym porzucił węgiel na dłuższą metę. Tego szklaka traktuję bardziej jako eksperyment, podróż w nieznane.

Pewne jest, że przynajmniej raz w roku będzie używany,bo mam już dla tej wędki zaplanowaną misję.

Pochwalę się tu na forum efektem finalnym.

• 2 miesiące temu...